Asansör Fobisi Olanlar
-
Düşünün ki, asansörünüz bozuldu ve 60-70 km/saat, yani saniyede 18 metre hızla düşüyor. Siz de son saniyede yukarı zıplıyorsunuz. Yukarı zıplamanız olsa olsa saniyede 4-5 metre hızla olabilir. Yani siz yine de yaklaşık saniyede 13-14 metre hızla yere düşmeye devam ediyorsunuz.
İşter saniyede 18 metre, isterse 13 metre hızla yere düşün, sonuç fark etmez. Sizi yerden kazımak zorunda kalabilirler. Lütfen panik yapmayın, asansörü tutan tek bir kablo değildir, en azından 5 veya 6 kablo vardır. Bu kabloların her biri tek başına asansörün ağırlığını taşıyabilir.
Diyelim ki, bu kabloların hiçbiri görevini yapmadı, asansörü durduracak bir başka fren donanımı daha vardır. Hatta bazı asansör boşluklarında ilaveten yaylı veya yağlı, hayati tehlikeyi önleyecek özel sistemler de bulunur.
-
peki o bahsettigin sistemlerin hiç biri yoksa :| burası türkiye yani muhtemelen önlemleri önemsememişlerdir dimi ama ?
-
iyimser bak hayatında ilk defa hiç bir katta durmadan zemine ulaşmış olursun :P
-
asansor bozma hobim var bindigim zaman zıplarım icinde ipi kopsunda cakılayım diye ..
-
hacı bişeyi unutmuşsun burası türkiye :D asansörde 4-5 tane kablo diyosun.. bizim ustaların malzemelerden çalabilitesi yüksek.. :D
-
asansörcüde çalışmış biri olarak :) bir tamir sırasında 1 kat aşağı içindeyken düşmüştüm öyle bir gürültü olamaz :| insanın ödü bokuna karışıyor.Yay sistemi olduğu doğru ama o yay sizin bildiğiniz yaylardan değil hatta artık yay bile yok plastik az esneyen bişi yani yine güm diye düşüyorsunuz.Kablo olayına gelincede halatlar çellik halat olup belirli kontrollerde oraya konuluyor yani kafana göre oraya halat koyamazsın.Belediyeden görevliler kontrol ediyorlar.
-
olm aslında asansör fobisi dediğin öle deildir %90da şöle bişi vardır kapalı yerde kalamazlar onun için :W
-
Lan cocukken az mı asansörlerden korkumdan merdivenlerden inip cıkardım :F
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
Lan cocukken az mı asansörlerden korkumdan merdivenlerden inip cıkardım :F
-----------------------------merdivenden cıkmak modaydı o zamanlar .. ben de merdivenden cıkardım.. hala da fırsat buldukca inip çıkarım..
-
voodoo bunu yazdı:
-----------------------------
asansor bozma hobim var bindigim zaman zıplarım icinde ipi kopsunda cakılayım diye ..
-----------------------------lan hep istedim ama hiç okadar cesur olamadım
-
ben en çok sıkışıp havasızlıktan ölmekten korkardım haberleri izledikten sonra fln. allah tan bizim asansör de fan var da rahat biniyom
Toplam Hit: 3286 Toplam Mesaj: 30