Asenkron İletim Modu ( ATM ) [ Döküman ]
-
Hocam neden ethernet değil de ATM; bu konuda senin fikirlerin nedir merak ediyorum. Yaptığın çalışmaya bunu da eklersen, bana göre, döküman kısmına eklenmeye daha bir layık olur; bu haliyle daha çok bir derleme çalışması olmuş.
http://timuraykutyildirim.files.wordpress.com/2011/09/c0711058_ceng331_termproject1.pdf
Bu arada yazı için tebrik eden diğer arkadaşlar yazıyı okudularsa bu soruyu neden sormamışlar :) ?
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
-----------------------------Hocam neden ethernet değil de ATM; bu konuda senin fikirlerin nedir merak ediyorum. Yaptığın çalışmaya bunu da eklersen, bana göre, döküman kısmına eklenmeye daha bir layık olur; bu haliyle daha çok bir derleme çalışması olmuş.
http://timuraykutyildirim.files.wordpress.com/2011/09/c0711058_ceng331_termproject1.pdf
Bu arada yazı için tebrik eden diğer arkadaşlar yazıyı okudularsa bu soruyu neden sormamışlar :) ?
-----------------------------soru için teşekkür ederim, döküman paylaşıldığında genellikle bilgi bi kolaçan edilir sonra teşekkür vs vs :D hemen yanıtına geçeyim hocam (:
atm çok yüksek performanslı ortam koşulları için ortaya çıkmıştır. günümüzde, internet sistemimizin omurgasını oluşturan topolojilerden sadece birini oluşturmaktadır.
ethernet herkesin bildiği yöntem olup kolay bir teknolojidir. atm ise zorlu bir teknolojidir. Atm veriyi kayıpsız bir lokasyona gönderebilir veri kayıpsız olarak iletilir, Ethernet üzerinden gelen bağlantı ise kayıp oranı azda olsa yorgun bağlantı olup, veri zayıflamasına ( iş kaybı diyorum ben buna, verilerin kayıpa uğraması, / binary exponential backoff / local / uzak ağlar için kullanılabilecek sistemdir. )
mesela tr'de ppoe katmanı kullanılıyor yani ethernet / buda ne denli problem çektiğimizin kanıtı. atm kartlar hakkında teknik donanım bilgisi olmama vs.. santral politikaları vs.
ppoa ise atm' katmanı olup, santrallerde iyileştirilmeye gittiğimde kayıpsız bir veri kullanıma olanak sağlayan katmandır. ( telekom ona da el atmış olup :F turkcell superonline gibi yerlerin xatm gibi sistemlere geçmesi sonucunda oluşan multimedia açığını kapatmaya atm sistemlerle öne geçmeyi planlaması.)