folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "Aşırı Dinci!!"?



"Aşırı Dinci!!"?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Arkadas lar bu aşırı dıncı kelımesı dılımıze bundan yaklasık 5-6 yıl once gırmıs olan bır kelımedır.Bu kelımenın altında yatan anlam aslında bıldıgımız anlam dan cok dafa farklı ve acı bır sonuc ıcermek tedır.

    Asırı dıncı ne dır nasıl olunur? : Asırı dıncı kelımesını tanımlayamıyoruz cınku dınıne asırı baglan mak yada asırı bır sekılde Allah (c.c ) yu sevmek gıbı bır kavram yada kuram yoktur.Allah (c.c) yu ne kadar cok seversek o da bızı o kadar cok sever dınımıze ne kadar baglanırsak o kadar kalıtelı bır musluman oluruz ve Allah (c.c) nun rızasını alırız.Yanı asırı dıncıler Allah (c.c) ın dedıgınden dırası cıkmayan guruplar.

    Peki neden asırı dıncı kelımesı lugatımıza sokulmaya calısılıo yada bıze bu kelımenın altından baska seyler empoze edılmeye calısılıyor? :Bu kelımeyle dınıne baglı olan ınsan lar kotulenıyor ve toplumun bu guruptan uzaklasması ve onlar gıbı olması engellenmeye calısılıyor.

    Neden toplum asırı dıncı olmamalı(onlara gore) ? :Eger toplum asırı dıncı olursa yozlasacak ılerleyemıcek ınsanlar orumcek beyın lı olacak cumhurıyet rejımı yıkılacak vede yerıne seriat yonetımı gelecek.Sızce boyle bır sey olabılırmı ?Boyle sacma seylerle mıletın beynı yıkayanlar utansın dınıne baglı ınsan ları kotuleyen ve bızı bır cıgırdan cıkmıslıga surukleyen kesım utansın.

    Bu gıbı oyunlar gecmıste de oynan mıs gelecek te de oynan maya devam edecektır.Cunku turkıyenın gelısmesını barıs bırlık ve dırlık ıcınde yasamasını ıstemeyen o kadar cok dusman var kı.Turkıyede hep bır toplumsan catısma cıkartıp ınsan ları bır bırlerını kırdırıyorlar.Medyanın da kopeklıgı ıle bızler zarar goruyoruz T.C vatandasları zarar goruo.Cunku ulkemıs ılerleyemıo bırılerı donen carkların arasına hep bır comak sokuyo.Bızlerde bu comagı cıkartıp kardes kardes yolumuza devam edelım.

    Allah (c.c) hepımızden razı olsun...

    Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2003
    Erkek
    amin cümlemizden...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek
    ya aşırı dinciyi kullanma amacımız farklı bizim.
    aşırı dinci yerine yavşak dinci denmesini öneriyorum ( bkz:wc ) :))

    ... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    dinine baglı olanları , islam dininin emir ve yasaklarına uyanları kötü gösterip , müslümanları dinden soğutmaya çalışmak için kavramlarla milletin kafasını bulandırmak istiyorlar .Dinine baglı olanların cihad edeceklerini bildikleri için ne kadar az dinine baglı olan olursa o kadar kolay müslümanların dinlerindenden sogutabilirler , vatanlarını ellerinden alabilirler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Dişi
    bi kez haber dinlerken bu konu benimde aklima gelmisti bence asiri dinciler normal dinci ve asil digerleri yetersiz dinci gibi bisi :d
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    souvereign
    souvereign's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    Aşırı dinci kelimesi ile dindar kelimesinin anlamı aynı mı oluyor? Aşırı dinci kelimesi benim hiç hoşuma gitmeyen bir kelime Tayyeaple birlikte dilimize girmiş bir kelime. Onun yerine liberal kelimesi girse ya daha çok kullanılsa ya LİBERAL kelimesi.

    ..Liderlik güç kullanmak değildir, başkalarını güçlü kılmaktır..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2003
    Erkek
    şu tayyibi demeyin yaw. onun getirmediği bişe var mı ki? yakında federe devlette getirecek. ortadoğu projesini imzaladılar bak bugun. sattı ülkei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    ilk once asırı dinci adı ustunde..asırı musluman demioz asırı dinci dioz bu butun dinlere soylenen bişi bu sozde dinine cok baglı muslumanlara soylenen bi soz deil sende biliosun ne konusuosun hala bu kelime koko nun dedigi gibi yavsak dincilere denen bi kelime anlamak lazım tabi ilk once ondan sonra konusmak lazım bu sey gibi okuda baban gibi eşek olma..bu lafı okuda baban gibi,eşek olma olarak algılayan vede okuda,baban gibi eşek olma olarak algılayan var ama herkez bilirki bunun anlamı baban gibi oku ki eşek olma dır buda aynı sey asırı dinci kelimesi yavsak dinciler anlamında kullanılır dinine asırı baglananlar anlamında deil anlatamadım pek ama olsun anlayın iste. birde lutfen her dinle ilgili lafı muslumanlıga cevirmeyin bi yerde din gecse atlıosunuz hemen

    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doguhan
    doguhan's avatar
    Hıyarlık Madalyası
    Kayıt Tarihi: 27/Kasım/2003
    Erkek

    Removed...


    hikaye
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Dkn pekı bunu ben anladım asırı dıncı kelımesınden yavsak dıncı anladım,ee gerıye kanal yurdum ınsanı bızım kadar anlayıslımı yada dusuncelerımız paralelmı acaba ?Dkn bos konusuosun.Elma elmadır ve elmanın yerıne manava gıdıp erık ver dersen adam sana elma degılde erık verıcek.Hem turkce o kadar kısır bır dılmıkı de yenı kelımeler uretemıcek.Yobaz kelımesı var mesela.Yobaz dıncı desınler.O zaman anlasılması gereken manasına daha yakın bır kelıme olur.Ama sız ıllede asırı denmesını ıstıyosunuz.Hem her dın ıcın aynısını dıolar dıosunuz.Bunu sadece turkıyede dıolar.Hıc bır ulkede yok boyle bır terım.Yada ben duymadım.Arkadas lar benım anlatmak ıstedıgım sen bu kelımenın asıl manası yada anlasılması gereken manası degıl,altında yatan sınsı pılanlardan bahsedıom.pek tabıkı bır kelıme ıle turkıye cumhurıyetını cokertemezler ama bu kelıme ıle yurdum ınsanını korelte bılırler bır kelıme degıl bu bır cok kelıme var olacaktırda.Ama bunlare karsı dıkkatlı olmamız lazım kı ınsan larımızın beyınları yıkanmasın.Ufak tefek bır sey gıbı gorune bılır ama bunlar cok buyuk seylerdır.Lutfen boyle konularda dıkkatlı olmamız lazım.

    Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2003
    Erkek
    Dinini kendisine "kisve" etmişler için kullanılır genellikle "aşırı dinci" kelimesi.

    İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
Toplam Hit: 3101 Toplam Mesaj: 21