Aşırı Uyku İsteği Ve Yorgunluk
-
Hocam eğer gerçekten dediğin gibiyse mutlaka bir doktora görün.Çünkü şöyle bir durum var doğduğumuz zaman vucütta var olan bir bez oluyo şu an adı aklıma gelmiyor.daha sonra 4 lü ya da 5 li yaşlarda bu bez kayboluyor.Ama bazı insanlarda bu bez kaybolmuyor ve insanlar doğal olarak bunun varlığından haberi yok.Daha sonra aşırı yorgunluk kolunu kaldıramama kıpırdayamama ve gerçekten çok ciddi problemler oluşturabiliyor.Söylediğim gibi doktora muayene olmanda kesinlikle fayda var.En azından içinde rahatlar.
-
sana önerim sağlıklı beslenmen ve spor yapman. spor yaptığın gün hem rahat uyursun, hem de çok dinç kalkarsın. ama mevsim değişimi nedeniyle, bu olay şu sıralar herkeste gözüküyor. ilacı ben de önermem. çok gerekmedikçe kimyasallardan uzak dur derim.
-
Darkparadise bunu yazdı
sana önerim sağlıklı beslenmen ve spor yapman. spor yaptığın gün hem rahat uyursun, hem de çok dinç kalkarsın. ama mevsim değişimi nedeniyle, bu olay şu sıralar herkeste gözüküyor. ilacı ben de önermem. çok gerekmedikçe kimyasallardan uzak dur derim.
yapım gereği sporla aram hiç iyi değil. daha doğrusu öyle sabah çıkıp dışarı koşma yürüme filan yapamam yapmak istesemde yapamam biliyorum çünkü.
ama oda içinde açma germe mekik sınav filan yaparım herhalde deniyim bi.
@zumsuk
önerilerini deniyecem bugünden itibaren bakalım nasıl sonuç verecek
çünkü tıbbı bi durum oldugunu dusunmuyorum tembellik en büyük etken sanırım. ayrıca bu aralar bi meşkalede yok elimde yapacak bişi olmadığı için yataktan çıkmak istemiyorum
-
bide şöyle bişi var. misal ne kadar uykum gelirse gelsin yolculuk esnasında arabada filan uyuyamam yani en fazla 1-2 saat gözlerimi kapatırım fazlası olmadı hiç
ders esnasında desen hayatımda 3-4 kere anca derste uyuyakalmışımdır o da bütün gün uyumadığım için olmuştur.
bu yüzden norolojik bi problem olduğunu düşünmüyorum. uykuya direnç gösteriyorum ama uyuduktan sonra kalkmak asıl problemim.
örneğin bugün 11 de yapttım dedim.
3 gibi kalktım biraz daha dedim. 5de uyandım kalkarım dedim. 6 oldu yine uyandım ama bi türlü yataktan çıkacak enerjiyi toplayamadım. 7de anca kendime gelip çıktım yataktan
-
haci çaren spor spor spor
hantallaşan vücut ve metabolizman o hale alışıcak ve sürekli o mod'da kalacak
günlükte olmasa 2 günde bir evde yapabileceğin sporlarla ilgilen 10 dk kültür fizik yap vücudu ısıt ve esnet
ardından 25-30 dk düzenli periyotlarla ve zamanla sayı artırarak şınav,mekik komando dansı sırt mekiği yap
hem yağ yakıp kas yaparsın hemde yorulduğun için daha erken uykuya dalarsın ve yattığın süre kii 8 saat idealdir
sana hayda hay yetecektir :))
-
Düzensiz uykudan kaynaklanıyor hocam. Uykuna bir düzen belirle. Ben işe başlamadan önce senin gibiydim, işe başladığımdan beri sabah saatimde istemesemde uyanıyorum ve gün içinde zımba gibiyim. Ama akşam olunca aynı saatte uyku gelip kapıyı çalıyor :)