Asker Çantası
-
Eldiven ve radyolu telefon
-
düştüğün yere göre değişiklik gösterir ama
tırnak makası
küçük büyük havlu
kullandığın traş bıçağı ve yedek kafa
ARKO KREM TÜP 2 3 tane ve her zaman pantolon cebinde olsun. çok azarda olsa dudak burun kulaklara sür . herkes bok gibi soyulurken sen rahat edersin. varsa küçük güneş kremi bile olur ama onu kullanamazzsın . sürünürken o toz sana yapışır :D
boğaz pastili . o pislik ten sonra 1 külçe altın = pastil .. ben sigara içtiğim halde bilecik söğüt pisliğinde çok aşırı işime yaradı .
boyna asılan cüzdan . 1 tane bankamatik kartı . ziraat en iyisi .
biraz nakit para
gerisi askeriye kantininde var . yani inşallah sıra gelirse alırsın :d
küçük diş fırcası ve macun . traş köpüğü .
abartıp yanında 50 tane şeyle gitme . sivil eşyaların ço kaliteli olmasın . gezmeye çıkmasınlar . mevsim yaz basit 1 ayakkabı . 1 pantolon . 2 tshirt çarşı falan olurmu acaba . oan gre sayı 1 tık falza olabilir. 2 don 2 çoorap . başkada sivil kıyafet olmasın
kış olsa içlik al derdim ama . yaz . boş elle git . zaten 2 çuval malzeme verecekler .
öyle radyo . not defter. kalem . kavano .mikrodalga fırın falan götürme . ortopedik yatak falan :D abartmayın . askerlik la .git umarım düzgün devrelerin olur . hayatında eğlenemeyeceğin gibi ortamlar olabiliyor . mesela ben bixi ile tugyın içinnde ateş eden gördüm . ( göt korkusundan 15 metre zıplayıp 100m süründüm . tahminen 3sn falan sürmedi )
sana 3 tavsiye
kimseyle aşırı samimi olma
kimseye borç verme . borç isteme
sağdak şalteri indir ,soldaki şalteri kaldır çıkana kadar askeri modda kalsın ... çıkarken askeri şalteri kapat sivil şalteri aç
unutma o askerlik bittikten sonra asıl YARA o zaman yiyeceksin .
Kazasız belasız bitir gel .
samaccc tarafından 06/Tem/22 23:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Bak sana uzun uzun ıvır zıvır listesi yazmayacağım ama altın değerinde altını çizerek söylüyorum altın değerinde alman gerekenleri yazıyorum.
1) Çokca boğaz pastili ( Dua edeceksin )
2) Burun spreyi ( Bir kutu al yanında bulunsun )
3) Kulak tıkacı ( Gece arkadaşların horlayanlara saydırırken sen götünü dönüp uyuyosun )
4) Tükenmez kalem ( İlk gün öyle bir evrak dolduracaksınız ki o kalem hayatını kurtaracak )
5) Bot tabanlığı
Şimdi gelelim altın değerindeki öğütlere;
1) Birliğe gün sonuna doğru teslim ol. Sakın ama sakın erken gitme 74556464646 saat güneşin altında beklersin. Oradaki diğer askerler gitse bile sen gitme son ana kadar bekle sivilin tadını çıkar.
2) İçeri açık sigara paketi almıyorlar açık paket götürme varsada sıra sana gelene kadar valizin altlarına göm.
3) Askercell falan alma. Kendi hattını götür. İçeri sokamam diye korkma ben 2 tane android 1 tane powerbank soktum. En kötü teslim edersin denemeye değer, kaybedeceğin bişey yok.
4) Kan verilecek dendiği zaman veremeyecek durumun bile olsa git. Vermeye gidenler 1 gün istirahatli sayacaklar vermeyenler eğitime :)
5) WC temizliğinden sakın kaçma gönüllü git. Temizliği çok basit su bas ve çek. ( Tabii hayvanın birisi gelir 5 kilo sıçar ve temizlemez bu istisna. Bana hiç denk gelmedi )
Aklıma gelenler bunlar daha geldikçe editlerim.
-
Ben asker çantası hazırlamıştım valizlige koyup içindekileri çalmıştı orospu çocukları. Hiç bir sey götürme hacım. Her bir şeyi sana verecekler zaten.
-
Sigara kullanıyorsan bina içerisinde içemezsin. Akşam belli bir saatten sonra dışarı çıkmak yasak. Bina içerisinde her yerde duman dedektörleri var. Ancak dedektörü devre dışı bırakmak basit. Peçete al suda iyice ıslat sonra şap diye dedektörün üstüne fırlat.
Ha birde dikkat et komutanın TBT üyesi olmasın. Sürpriz komutan @qoqo'ya selamlar. 😂
mkyb tarafından 07/Tem/22 01:25 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Sigara kullanıyorsan bina içerisinde içemezsin. Akşam belli bir saatten sonra dışarı çıkmak yasak. Bina içerisinde her yerde duman dedektörleri var. Ancak dedektörü devre dışı bırakmak basit. Peçete al suda iyice ıslat sonra şap diye dedektörün üstüne fırlat.
Ha birde dikkat et komutanın TBT üyesi olmasın. Sürpriz komutan @qoqo'ya selamlar. 😂
Efsane bir konuydu ya :D
Bu arada millet şunu al bunu al diyor ama askerlikte şunuda alim bunuda alim diye götürdüğüm bir çok şey çalındı. Yeni postallar usta askerler tarafından çalınmıyorda yer değiştiriliyordu. Acemlik birliğinde bu olaylar daha çok oluyor. Dolapta kilit olmuyor genelde.
hypnot1c tarafından 07/Tem/22 08:10 tarihinde düzenlenmiştir -
götüreceksen don, atlet, çorap götür hatta onları da götürmeyebilirsin gideceğin yerin kantin yorumlarına bakaraktan, hamallık yapma boşu boşuna. üstündeki kıyafetlerin pahalı olmasın, çalınır üzülürsün. yazıcı olmak isteyen varsa dendiği an atla en öne, sonra posta olabilirsin, koğuşcu, çaycı olabilirsin. kesinlikle borç verme ya da borç diye verme unut geri de isteme kavga çıkar.
-
UTALK denen pişik pudrasını kesinlikle götür.. her gece yatmadan önce 8 yaşındaki cedric gibi bana dua edersin.
-
ic camasiri
corap
kendi kullandigin tras kopugu/jeli
kendi kullandigin sampuan/vucut sampuani
kendi kullandigin dis fircasi
kendi kullandigin dis macunu
belki kalmayabilir diye tras bicagi
belki kalmayabilir diye tirnak makasi
bunlarin disindakiler kendi istegine gore eklenebilir de ama geregi yok.
yukaridakilerin hepsini zaten askeriye veriyor ama corap ve ic camasirini az veriyor. diger temel hijyen malzemelerini kendi kullandigin sabit markalardan var ise onlari goturmeni oneririm askeriyenin verdikleri aliskin oldugun urunler olmayabilir sen a markasi kullaniyorsundur askeriye b markasi verir. kantinde tras bicagi ve tirnak makasi oluyor ama acemi birliklerinde bazen tukenebiliyor.
kantinlerde kart gecerlidir hangi banka oldugu onemli degil post cihazi ile alisveris yapabilirsin nakit gecmez.
yemin torenine kadar dolap beygiri gibi donup yanasik duzen egitimi alirsin, yemin toreninden sonra dagitima gidersin usta asker oldugundan sikin dassagin denk olur. tum askerligin yemin toreninden onceki gibi gececegini dusunme.
-
Şimdiden hayırlı teskereler, kafana çok fazla şey takma, emirleri vs sorgulama zaten çoğu emir erler boş boş gezmesin, boşluktan dolayı herhangi bir bok yemesin diye zaman doldurmak amaçlı veriliyor :)
Sana yaz döneminde en büyük faydayı sağlayacak şey spor boxerlar özellikle decathlonda satılan şu boxer iyidir, özellikle kiloluysan güneş altında bekleyip sık sık yürümekten pişik olmanı engeller.
https://www.decathlon.com.tr/p/kosu-boxeri-erkek/_/R-p-121488?mc=8489345&c=SİYAH
Malum konunun 5. yıldönümü de yaklaşıyor @mkyb @hypnot1c zaman su misali akıyor gerçekten. Buradan @Shephard a selamlar :)