Askerde Ders Çalışa Bilirmiyim
-
kesinlikle hayır. zamanın olmaycak olsa bile yorgun olucan faln filan
-
1 günlük tezkereci asker olarak sana şunu söyleyim.askerde öss yi unut. ders çalışma cart curt hikaye.kendi hayatını düşünmekten öss yi sallamassın bile.
git üniversiteni oku...
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
1 günlük tezkereci asker olarak sana şunu söyleyim.askerde öss yi unut. ders çalışma cart curt hikaye.kendi hayatını düşünmekten öss yi sallamassın bile.
git üniversiteni oku...
-----------------------------devrem doğru sölüor arkadaşım çalışamazsın ama güzel bir yere düşersen yada iç görev'e falan girersen anca o zaman kısacası askerde saki yapman lazım ki hiç tavsiye etmiyorum
-
ZOR YA CALISMAZSIN
VAZIFE KUTSAL DERLER ALIRLAR ELINDEN KITABI
-
şans işi, nereye gideceğine bağlı bişi vs olsa da, yüzde 1 feland iyebilirim hcam.. hakkaride yapmakta var askerliği kayseride yapmakta var, en rahat yerede düşebilirsin en kıl yerede, ama çok rahat bi yere düşmen ders çalışabileceğin manasına da gelmiyo maalesef.. rahat yere düşüp eskişehirde askerlik yapıp, bilg mezunu olduğu için 5 ayını bilgisayar başında hayrına askeriyeye program yazarak geçiren insanda tanıyorum, gene rahat yere düşüp sadece telsiz başında bütün gün uyuyan insanda tanıyorum.. yani rahat yere düştükten sonra komutanına vs de bağlı sonuçta, asker yeri burası ders çalışamand erse yapıcak bişi yok , binde bir ihitmalle çalışt abi derse yırtarsın :) hee bunların yanında şu anda mardinde krarkolda görevyapan da atnıyorum :)
-
bu dediklerimi harfiyen uygula işe yarayacaktır.
kadro birliğine gittiğin zaman verilen işlerden kaçma. elinden geldiğince tertipli düzenli ve komutanlarına saygılı ol.
devrecilik veya sıracılık var ise ordaki üst devrelerinle iyi geçin
bir kaç hafta sonra önce bölükte herhangi bir uzman çavuş ile konuş ve konu hakkında ciddiyetini ona hissettir.
ardından bölük astsubayına git ve durumu anlat.
ciddi ve kararlı konuşman kelimelerde takılmaman ve istekli olman sana ders çalışmak için en uygun olan yerin kapısını açacaktır. koğuş. koğuşta bol bol ders çalışabilirsin.
-
Çalışamazsın rahat bırakmazlar,
-
aynı konuyu aynı soruyu bende dört ay önce araştırmıştım. eski günlerimi anımsadım. bende kpss mağduruyum.
askere gittim 40 gün acemilikte günlük en az 6-7 saat ayakta durmaktan akşam sadece yatabiliyordum. çünkü yemek için bile 45 'er dakka her öğün sıra bekleyebiliyorsunuz. içtimaları sormayın zaten saatlerce uzayabiliyordu. eğitimlere hiç girmiyorum o konuya.
ustada çalışırım dedim kitapları götürmüştüm usta birliğine de gittiğimizde; askerde sıracılık yada devrecilik denen şeyle karşılaştık. en son gelen en pis işleri yapar. bütün mıntıkaları en pis nöbetleri tutar zaten ilk on gün uykumu bile alamadım. değil ders çalışmak rahat rahat hayatımı idame bile ettiremeyecek durumdaydım.
sonra zaman olmaya başladı bu seferde şafak nasıl geçer, kaç kaldı, biter mi düşünmekten psikolojik olarak okusam da anlamıyorum, çalışamıyorum. o ortama girince kafayı kaybettmeye hazır ol, mantıksız bi yerde mantığını kullanamazsın. kullansan da işe yaramaz zaten.
sadece şu an düşündüğüm 29 günüm kaldı :) bitirip bir tatil yapıp kendime gelmek. bence üniv oku.
-
yani kısaca; zaman bulsan da (istersen bulursun) psikolojik olarak çalıştığından okuduğundan fayda alamazsın çünkü onlarca malın arasında sende mal oluyosun (kaba tabirle)
bir insanın iradesi çok güçlü olmalı ki çalışabilmeli.
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------
yani kısaca; zaman bulsan da (istersen bulursun) psikolojik olarak çalıştığından okuduğundan fayda alamazsın çünkü onlarca malın arasında sende mal oluyosun (kaba tabirle)
bir insanın iradesi çok güçlü olmalı ki çalışabilmeli.
-----------------------------vay demek sende tezkere alıyorsun hadi gözün aydın. son zamanların hiçbirşeyi kafana takma kardeşim. hergünü bugünde bitiyor diye düşün. her günü bugun şu şehir için(plakası) için yaşıyorum de atarsa 29 de başka yok de :) olsada baba yok de :) alt devre çömez torun tombalak naylon kilot südyen çorap kırma kolu çek bırak atarsa 29 başka yok de :) canını sıkma bitecek kardeşim.