folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Askerde Rütbe Mi, Yoksa Makam Mı Üstün?



Askerde Rütbe Mi, Yoksa Makam Mı Üstün?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo

    Arkadaşlar diyelim bir alayın komutanı albay onu denetlemeye gelen binbaşı ama oraya tümenden veya genelkurmaydan görevlendirilip gidiyor. burada kim daha üstün oluyor. ilk önce selam vermesi gereken binbaşımı mesela bu konuyu hep merak etmişimdir. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek

    :D gelene verirler selamı ordaki birliktekiler

    biz kimseye selam vermiyorduk amk :D ilçe jandarmada yüzbaşı vardı siktir etmişti bizi bağırıp cagırıp selam vermedik diye :ADASDASdas

    ne günlerdi askerliğin en güzel kısmı teskere alırken komutanlara salça olmak onları delirtmek :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    Kardeşim kurallarda açıktır üst rütbeliye selam verilir selamını verip işini yaparsın.


    Dünyayı iyiler kurtaracak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo
    turkz bunu yazdı

    Kardeşim kurallarda açıktır üst rütbeliye selam verilir selamını verip işini yaparsın.

    Anladım peki aynı birlikte olan kurmay yüzbaşı ile normal albay arasında otoriter fark oluyor mu? kurmay subayların diğer üst rütbedekilere karşı kurmaylığın bir avantajı var mı?

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    Kurmay subayın otorite olarak kurmay olmayan subaydan farkı yok. Sadece hızlı kıdem alıyorlar. Yani üst rütbeye hızlı geçiyorlar. Bu arada sadece kurmay olanlar hızlı kıdem alır diye bir şey yok mesela yüksek lisans yaparsa kıdemi yapmayanlara göre 1 yıl ileride olur veya kahramanlık üstün başarı vs gösterirse gibi.


    Dünyayı iyiler kurtaracak.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    rütbe esastır her zaman. ama mesela genelkurmay isterse onbaşıya görev versin o artık genelkurmayın emridir o konuda albay falan birşey diyemez. ben bi kere bölük başçavuşunun emrine karşı geldim ama nöbetteyken yanına gelmemi istemişti. nöbet yerini terk etmek yasak. her kulübede tugay komutanının yazılı emri var. başçavuş yanına çağırıyor. gitmedim. bi bok yiyemedi. ama o konu harici başka uyduruk bahanelerle bana kafayı taktı askerliğim boyunca.

    kurmaylık, yükselme anlamında faydalı. albaylıktan öteye gitmek isediğinde fark ediyor. yoksa bi faydası yok. ama mesela iki albay, biri kurmay albay olsun bunlar arasındaki hiyerarşi nasıldır bilmiyorum. normalde ikisi de eşit olsa önce albay olan daha üst sayılır. ama kurmay olan daha üst sayılır mı bilmiyorum. muhtemelen öyledir. ama zaten bunun gerekeceği noktaya işler gelmez. askerde kimse emir vermeye meraklı değil. er ve erbaşlara yat kalk demekten ibaret emir verme süreci. yani bir kurmay albayın kalkıp başkabir albaya emir verme ihtiyacı zaten olmaz. anca savaş durumunda en üst rütbe ikisi kalmıştır, hangimiz komuta edecek durumunda gerekli olabilir. bir de hiyerarşik yapıda bir bölüğün komutanı gidip öteki bölüğün askeriyle astsubayıyla falan uğraşmaz onlara emir vermez. herkes kendi altından üstünden sorumludur ilgilidir yukarıdan bir emir almadıkça.

     

    Prometheus tarafından 29/Ağu/19 17:03 tarihinde düzenlenmiştir

    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    birde askerlikte şöyle bişey var acayip dikkatimi çekmişti.

    ben alayda askerlik yaptım albay yarbay binbaşı bi kaç tane yüzbaşı bi gırla da onun altı subay vardı. ve bizim oranın en taşaklı komutanı bir başçavuştu. 

    böyle bir yayma yok. kimseye hesap vermez kimseye tekmil vermez. kimse ondan hesap soramaz. hiçbir üstüne saygı göstermez filan. hatta üstleri ona saygı gösterirdi.

    bizim bölüğün astsubaylarını subaylar pervane ederlerdi amk etrafında fakat onun bölüğünde veya alayda kimse o komutana hop diyemezdi. 

     

    bende dedim bu ney lan bu alayın saykosu bu mu. yok dediler dayısı general onun bu alayda en taşaklısı o. sadece gezer böyle yürür dediler.

    vay dedim dünyanızı sikeyim.


    tabi lan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    “Rütbe esastır ama, Komandolar, Jandarmaları takmaz. C timleri, Komandoları takmaz, Bordo Bereliler çoğunu takmaz. Hepsi kendi biriminden Komutanlarını dinler.”

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama İzmir YeniFoça da iken Bölük Komutanımız böyle demişti.

    rahmandaburda tarafından 29/Ağu/19 17:32 tarihinde düzenlenmiştir

    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    O şöyle oluyor, mesela ben Onbaşıyım, bu askerdeki en ufak rütbedir, ama bana General doğrudan emir vererek, bir olay esnasında bir taburu yönetme emrini veriyor, tabi bu bana olan güveni ile ilgilide olabilir, o işi becerebilecek birisi olmamdan da olabilir, bu doğrudan emir ile o taburda bulunan tüm yüz başılara ve varsa Albay veya Yarbaylara emir kesebilriim, ikinci bir emre kadar Generalin emri ile bu olabiliyor.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo
    rahmandaburda bunu yazdı

    “Rütbe esastır ama, Komandolar, Jandarmaları takmaz. C timleri, Komandoları takmaz, Bordo Bereliler çoğunu takmaz. Hepsi kendi biriminden Komutanlarını dinler.”

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama İzmir YeniFoça da iken Bölük Komutanımız böyle demişti.

    onun bunu takmaması önceki mesajda yazdığım hiyerarşik yapı. normali bu zaten. havacı teğmenin ne işi var bordo bereli başçavuş ile? her birimin görevi farklı, bu sistem içinde kendi komutanından emir alır. karma bi grup oluşturulup göreve gönderilir o zaman ayrı. ama normalde bu olmaz.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Konu gizli değil.  

    Bende askelik anısı anlatayım xd


    Minimalist Değilim Tembelim
Toplam Hit: 3248 Toplam Mesaj: 23
askerlik