Askeri Bir Kac Sorum Var
-
1- casus ucaklarda kullanılan madde yarı metal galyumarsenık gıbı bır bılesık mı
2-ısı gudumlu fuzeler nasıl calısır
3-hareket gudumlu fuzeler hareket ettıgımızı nasıl anlar bizi nasıl takıp eder
4 astronotun ustune bir parca 200 derecedekı kum tanecıklerını yerlestırsek ve uzaya bıraksak ısı gudumlu fuze takıp edebilirmi
5- hareket gudumlu fuze uzayda takıp edebilirmi
6-radar ısınları camdan gecermı
7-uzay araclarında radasyonu emmek ıcın kullanılan kursun casus ucaklarda radarı engellemek ıcın kullanılabilirmi
8--ses gudumlu bomba uzayda calısıramı nede olsa birazcık bısıler var
-
cevabını aradıgın seyler oyle tahmın ettıgın gıbı degıl :)
-
dehşet sorular sormuşsun :) bildiklerimi yanıtlamaya çalışayım.. Olmazsa çok merak ettiğin şeyleri bizim fizikçiye sorarım
1- casus ucaklarda kullanılan madde yarı metal galyumarsenık gıbı bır bılesık mı
casus uçaklar radardan gönderilen ışınları emme özelliğine sahip maddeler kullanır.yani bilinenin aksine yansıtıcı madde değil.Hoca söylemişti bunun ismini de unuttum
2-ısı gudumlu fuzeler nasıl calısır
3-hareket gudumlu fuzeler hareket ettıgımızı nasıl anlar bizi nasıl takıp eder
şöyle basit düşünelim. İş yerlerinde alarmlar var,bir cismin hareketinde alarm çalıyor.Ordaki "ir" ışınlarını bozan cisimler devreyi çalıştırmaya sebep olur.Bombalar belli cisimleri hedef alarak fırlatır.. Mantığını tam bilmemekle birlikte şöyle diyelim. boşluğa sinyal gönderir.. o sinyaller geri dönerse gönderilen koordinatlarda cisim var demek. Cisimin hareket özelliğinin olduğunu düşünelim.O haldeyken sinyaller daha büyük aralıklara yollanır.Bu sefer farklı koordinasyona sahip olur cisim.Bu da bomba tarafından hareket ettiğinin tespiti için yeterlidir.O an o cisim yerine başka bi cisim koyduğumuzda bomba yeni konulan cismi vurur.Çünkü cismi ayırt edemez.Sadece sinyal alır ve ona göre işlem yapar
5- hareket gudumlu fuze uzayda takıp edebilirmi
ışık uzayda yayılabilir. Şöyle birşey var.. Boşlukta madde yoktur denir.Ama ışığın yayılmasını sağlayan bir madde olmalı.Nasıl su dalgaları yayılıyorsa bir madde sayesinde,ışık da boşlukta bi madde tarafından yayılır.Buna esir madde denir.(Süper cisim teorisi) Esir madde evrenin yaratıldığı madde olarak da bilinir. Sinyaller de birer ışıktır.Bu esir madde sayesinde sinyal gönderebilir...
6-radar ısınları camdan gecermı
Güneş o kadar uzak olmasına rağmen yine yaydığı ışıklar dünyamıza ulaşıyor.Atmosfer gibi 7 katmanlı bir yapıdan geçen bu ışınlar camdan da geçebilirler. Radar ışınlar ir dir, radyo dalgası olarak düşünebilirsin.Radyo sinyalleri camdan geçtiği için bu sorunun da cvbı belli :)
7-uzay araclarında radasyonu emmek ıcın kullanılan kursun casus ucaklarda radarı engellemek ıcın kullanılabilirmi
Radyoaktif maddenin yaptğı ışıma türü farklı olabilir.O ışımayı emebilecek madde varsa neden olmasın
8--ses gudumlu bomba uzayda calısıramı nede olsa birazcık bısıler var
sesin iletilmesi için madde şarttır. Esir madde denilen madde bu iletimi sağlamaz.O yüzden ses ile alakalı hiçbirşey olmaz uzayda
İnşallah az da olsa bilgi verebilmişimdir.Fizkçi değilm.Bildiğim bazı konular vardı paylaştım sadece.Eksik/yanlış yanlarım varsa kusuruma bakmayın. Tam açıklayamadığım şeyler varsa tekrar sorabilirsin,ben hocama sorarım onları
-
saolasın ozellıle su koordinat cok ısıme arayacakda o sıstemın basıt bır yolu yokmu mesala kız kacıran adamın arkasından adamı takıp edıyor ben daha basıt bır sey yapmak ısterdım dediğin baya pahalı ama yınede saolasın sıızn fızıkcı bılıyorsa ne guzel bızımkıne sor onu allah yaptırırsa olur ancak o kadirdir falan adama bısıde dıyemıyorsun sonucta adam dınden konusuor bısı desen dıne laf atmakla suclıycak guya anadolu lısesınde okuyoz taaa aq oksnın
-
bizim fizikçi de dindardır :) ama olayı anlatır, Allah ın kanunlarını anlatır bize.İşleyişini anlatır v.s... Çoğu fizikçi böyledir zaten
"Dinsiz ilim kör, ilimsiz din topaldır." (Albert Einstein) açıklıyor herşeyi :)
Kız kaçıran adamı takip eden sistem mi var:) onu yapsalar iki şekilde olur
1- kızda yada adamın üzerinde verici vardır,o şekilde bulurlar.
2- uzaydaki uydulardan fotoğraflama yaparak bulabilirler (zor bi ihtimal) uyduların fotoğraf çekme kalitesi ne kadardır bilemem ama NASA nın gizli yürüttüğü bir çok çalışma var.
Senin yapbileceğin basit maliyetli bi elektronik devredir.Radyo dalgaları kullanarak yaparsın basit bir alıcı verici devresi. Onun koordinatlarını nasıl bulursun onu bilmiyorum.:)
-
şimdi adam kosarken adamın onunde havayla carpısmadan dolayı yuksek basınc arkasında ise alcak basınc var madde cok basınclı yerden az basınclı yere gittiğinden adamı takıp edıyor ama sımdı ulkene gelecek fuzelere karsı dev kız kacıranlar ınsa edemessin oyuzden bırazdaha gelısmısı lazım bana patlayıcı madde elde ettım 15 kg lık demır bır boruyu 300 m yukarıya fırlatabiliyorum 20 kg lık 400 ü buluor nasıl oluyor demeyın kg arttıkca ıcındekı patlayıcı da artıyor zaten 5 kg nın 500 gr ı demır 4.5 kg ı patlayıcı bıde arkasına cakmak gazlı sıstem takarsam 300 metreye cıkar sonra gaz tuplerı ateslenır oda artık kuslara mı ısabet eder orası ılgılendırmıyor benı gaz tuplerını cok jet motor sıstemlerı nasılsa bende oyle yaptım ama 3milyonluk cakmak gazını sırın evlerden aldıgım ıcın cakmak gazını havalandıktan sonra 3. metrede infilak ettı bide ben bunları ıkıtellıde bulunan askeriyenın arazisinde yapıyordum zuhahaha aa birgun yine patlattım ama 6-7 tanesını 3-4 metre havalanıyor sonra infilak edıyordu bir ses bir ses offf orada 1 ay ot bitmiyordu heheh artıkın orası askerıyenın değil ama bu benı caydıramaz :D
-
:) sen aşmışsın hoca..
yazdan sonra bana ulaşırsan sana uçak ile ilgili bir çok bilgi verebilirim. Hayalet uçaklardan, savaş uçaklarına kadar.Hatta senle ortak bi proje de yaparız
-
oo hiç kacırmam benım var daha projelerımde onem veren yok zaten ulke bu yuzden gelısmıyor gecen cografyacıya soyledım bırını adam oturdu dusunuyor tuzlu sudan safsu elde etme ile ilgili ozamandan berı bana soru sormaz
-
iyi o zaman görüşrüz... fiziğe göre herşey mümkün zaten:) ama pratiği yok...
Kolay gelsin sana
-
ilk 3 soru hariç gerisi kolay.
özellikle 7. soru çok farklı şeylerin karşılaştırması çünkü radar sadece dalga gönderir ve geri dönüşüne göre yer tespit eder, hayalet uçak dedikleri zımbırtılarda bu dalgayı absorb eden madde kullanılır (bilmiyorum adı ne).
uzay araçları radyasyon emmez, sadece kurşunla korunurlar.
4. sorunu cevabı verilmemiş. isı iletiminin ne yolla olduguna baglıdır, isı taneciklerin titreşimiyle iletilinile bilinir ama uzayda tanecik olmadıgı varsayıldıgı için ışıma yoluyla isı yaymayan bir cismin ısı ya duyarlı aletler tarafından fark edilemeyeceğini düşünüyorum.
benden de 2 soru:
1. içi %100 yansıtıcılıkta aynalar ile kaplı bir küp içinde sadece 1 sn yakılan bir ampül düşünelim; (ampül ışıgı %100 geçirmektedir) ampül söndükten sonra küp ün içi sonsuza kadar aydınlık kalır mı?
2. uzay araçlarını hareketini sağlayan, basit bi şekilde anlatırsak : 4 tekerlekli kapalı bi kutu içinde oldugunuzu düşünün, sürtünme kuvveti çok düşük, bu kutu içinde gerildiniz ve omuzunuzu kutunun dikey olan her hangi bir duvarına vurdunuz, araç hareket edecektir değil mi? ; aynı şey dünya için geçerli midir? deprem etkisiyle dünya yörüngesinde sapma olası mıdır?
-
2. Isı güdümlü füzeler adı üzerinde ısıyı takip ederler.
bir termal alıcı vasıtasıyla ısı yı bulur
bu veri roket e aktarılır ve ısıyı takip eder.
kontrol mekanizmasını tam olarak bilmiyorum..
4. ısı güdümlü füzenin yakıt olarak ne kullandığına bağlı bu.
roket motoru ise takip edebilir( tabi yönlendirme sistemine bağlı)
7.
kurşun bu amçla kullanılabilir olsa bile 2 çok önemli etken buna engel olacaktır.
1 maliyet - kurşun çelikten kat kat pahalıdır.
2 ağırlık - kurşun yine çelikten ve diğer maddelerden kat kat ağırdır.
6.
radar dediğin şeyin ışını olmaz.
bildiğin RF (radyo frekansı) dalgalarıdır. o yüzden camdan da geçer duvardan da ( tabii 1 mt lik duvardan değil)