Askeri Eğitim Ktiapları ? (Strateji-Psiklojik Savaş Vs..)
-
Strateji , psikolojik savaş vs.. hakında olabilir.Yada tam hatırlayamıyorum ama, stres anında serbest kalabilmek mi ne, komutanlar için böyle bir kitap varmış.
Savaş stratejileri hakkında vs.. olabilir.Öncelikle tabi ki e-kitap, fakat normal kitap adıda olabilir.
----
örnek ;
Çanakkale savaşında Atatürk'e gemilerin dardanel adasının bir kısmından çıkartma yapılacağı, askerleri oraya yığması söylenmiş.Atatürk oraya gidince askerleri başka yere sevk etmiş.Bunun nedeni dürbünle baktığı gemilerin, yük seviyeleriymiş.Gemi yüklüyse batar, yükü yoksa yukarıda kalır.Geminin altında bunu gösteren çizgiler vadr.
Bu savaş litaratürüne geçince, kıbrıs harekatında aynı şaşırtma tekniği kullanılmış.Tabi gemilerin içide karpuz olduğundan, düşmanların arkasndan dolaşmak pek kolay olmuş.Burada tarih öğretmeni anlatmıştır.
---
Bu tarz strateji ve bilgiler var.Tabi ki askeriye olduğu için hepsini bulamayız fakat bulabieceğimzi kitaplar varmıdır ki ?
-
Liddell Hart'ın kitaplarını önerebilirim.
-
sağlam bir adama benziyor.Sun tzu varsa bilmeyenlere bende önereyim ;
sun tzu - savaş sanatı.
-
David Franklin Lindsay:Gayrı Nizami Harp
Yeni Savaş Sanatı: Gerard Chaliand
Clausewitz: Savaş Üzerine
Che Guevara: Gerilla Savaşı
Sun Bin: Kayıp Savaş Sanatı
Jochen Hipler: Düşük Yoğunluklu Savaş
Türkçe'ye çevrilmedi ama bulabilirseniz Sİmo Hayha'nın White Death (Beyaz Ölüm) isimli kitabını da anı olarak okuyabilirsiniz.
-
/
literatur tarafından 11/Kas/12 21:24 tarihinde düzenlenmiştir -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
sun tzu - savaş sanatı.
Evet bu kitap bendede var arkasında da "Tüm askeri okullarda okutulan 1.sınıf yönetim ve idarecilik eseridir." yazıyor. Tao felsefesini konu almış bana sıkıcı gelmişti ama bilgiler yararlı. -
Dardanel adası?
-
Clausewitz Savaş Üzerine , birde Nazilerin üstadı Ratzel in bir kitabı vardı adını hatırlayamadığım.
-
Temel olarak modern askeri stratejileri oluşturan kişilerden biri liddell hart daha çok askeri tarih yazar ama bulursan Tank savaşları,stratejik bombardıman üzerinede eserleri var
-
zumsuk bunu yazdı:
sun tzu - savaş sanatı.
-----------------------------o kitabı yala yut yeter
-
teröristin el kitabı vardı eski müritlerden iste verirler...