Askerlere Verilen El Kitabını Arıyorum
-
S.a
Askerlere verilen bir kitapçık gibi bir kitap vardı içersinde bir sürü bilgi olan bir kitap bende var dıda kayıp ettim
Pdf olarak bulabilirmiyiz veya internetten alabilirmiyiz bu kitabı ?
kitap buydu
-
gelince attım bileydim atmazdım :S zaten askerde dağıtmıyorlar. başka yerlerden alıyorlar herhalde. sanırım askeriye olan bi yere yakın kitapçılarda bulunur.
-
Prometheus bunu yazdı
gelince attım bileydim atmazdım :S zaten askerde dağıtmıyorlar. başka yerlerden alıyorlar herhalde. sanırım askeriye olan bi yere yakın kitapçılarda bulunur.
Bana yer söyliyebilecek olan var mı istanbul veya ereğli taraflarında olabilir
Nasıl güzel bilgiler içeriyor mu ? ben ilk okula giderken bulmuştum biryerden bu kitabı bayağı hoşuma gitmişti :D piyade tüfeği bomba atarlı tüfek vs diye bir sürü şey vardı
-
Askerde böyle bir kitap dağıtılmıyor. Dışardan kolaylık olsun diye, bazı askerlerin anlatılan dersleride not almak zoruna gidince alıp buradan okuyorlardı...
SeRDaR tarafından 20/Haz/13 22:28 tarihinde düzenlenmiştir
o tarz kitaplarda herzaman güncel bilgi bulunmaz ara değişebiliyor bir de mesela bazı konularlarda askeri sınıflar arası farklılıklar gösterir örneğin;
piyadede sadece sağ baş tek kolunu uzatıp diğerleri onlardan hizza alırken Jandarmada herkes elinin karşısındakinin omzuna uzatıyordu :) benim kıolum uzuzndu a.k mecburen geri çekmek zorunda kalıyordum biraz böyle bir uygulama vardı :)
istanbulda Sahaflara git yada en yakın askeri tabur mabur varsa onların etrafında askeri malzeme satan dükkanlar olur oradan bulursun -
SeRDaR bunu yazdı
Askerde böyle bir kitap dağıtılmıyor. Dışardan kolaylık olsun diye, bazı askerlerin anlatılan dersleride not almak zoruna gidince alıp buradan okuyorlardı...
o tarz kitaplarda herzaman güncel bilgi bulunmaz ara değişebiliyor bir de mesela bazı konularlarda askeri sınıflar arası farklılıklar gösterir örneğin;
piyadede sadece sağ baş tek kolunu uzatıp diğerleri onlardan hizza alırken Jandarmada herkes elinin karşısındakinin omzuna uzatıyordu :) benim kıolum uzuzndu a.k mecburen geri çekmek zorunda kalıyordum biraz böyle bir uygulama vardı :)
istanbulda Sahaflara git yada en yakın askeri tabur mabur varsa onların etrafında askeri malzeme satan dükkanlar olur oradan bulursunTamam bakayım sanırım mallık yapıyorum :D ama ne bileyim
Bu kitaptan biraz rütbelere felan bakıcam askere gitmeden evvel kolaylık olsun diye ? sizce mallıkmı akıllıkmı :D bence biraz daha iyi hisseder kendini insan sonuçta şunları bunları biliyorum zaten diyerek
-
Wine bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
istanbulda Sahaflara git yada en yakın askeri tabur mabur varsa onların etrafında askeri malzeme satan dükkanlar olur oradan bulursunTamam bakayım sanırım mallık yapıyorum :D ama ne bileyim
Bu kitaptan biraz rütbelere felan bakıcam askere gitmeden evvel kolaylık olsun diye ? sizce mallıkmı akıllıkmı :D bence biraz daha iyi hisseder kendini insan sonuçta şunları bunları biliyorum zaten diyerek
lisede milli güvenlik dersi görmedin mi hocam orada öğretiyorlar rütbeleri :)
gerek yok kasma o kadar öğreniyorsun orada ama şöyle bir şey var tabi benim zamanımda önceden bilenlere sorulduğunda yada çabuk kavrayanlarar ödül vs vardı :) fazla mola komutanın hesabından çay simit yeme yada çarşı gibi :) -
Wine bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hocam boşver düşündüğün şeye bak :)
Askere gidince bol bol boş zamanın olacak, orada bile üstüne pek düşeceğini sanmam.
Bu kitabı okuyunca kendini Rambo falan zannetmezsin.
Bana çok saçma geliyor önceden bu kitabı araman, bilgi maksadında okunabilir senin tercihindir tabi.
-
mümkün olduğunca öğrenmemeye ve bilsen bile bildiğini belli etmemeye bak :D 2 aferin duyarsın tüm işlere seni koştururlar bıkarsın askerlikten. ayrıca şöyle bi güzellik var, öğretilmeyen şeyden sorumlu değilsin. mesela sana telefon kullanmanın yasak olduğu resmi olarak tebliğ edildi mi? edilmediyse yakalattığında bilmeden yaptığın için suçun hafifler.
benim tavsiyem kimseye bişey sorma gitmeden önce. zamanı gelince gerekenleri öğrenicen. niye şimdiden kafanı yoruyon? yarar değil zarar getirir.
-
Wine bunu yazdı
http://www.enbuyukaskerbizimasker.net/Rutbeler.aspx
Google var.. Hayat kolay :)
-
rafta duruyo hala
-
bende mevcut fakat hatıra diye saklıyorum.