folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Askerlere Verilen El Kitabını Arıyorum

Askerlere Verilen El Kitabını Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

S.a

Askerlere verilen bir kitapçık gibi bir kitap vardı içersinde bir sürü bilgi olan bir kitap bende var dıda kayıp ettim

Pdf olarak bulabilirmiyiz veya internetten alabilirmiyiz bu kitabı ?

kitap buydu

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

gelince attım bileydim atmazdım :S zaten askerde dağıtmıyorlar. başka yerlerden alıyorlar herhalde. sanırım askeriye olan bi yere yakın kitapçılarda bulunur.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

gelince attım bileydim atmazdım :S zaten askerde dağıtmıyorlar. başka yerlerden alıyorlar herhalde. sanırım askeriye olan bi yere yakın kitapçılarda bulunur.

Bana yer söyliyebilecek olan var mı istanbul veya ereğli taraflarında olabilir

Nasıl güzel bilgiler içeriyor mu ? ben ilk okula giderken bulmuştum biryerden bu kitabı bayağı hoşuma gitmişti :D piyade tüfeği bomba atarlı tüfek vs diye bir sürü şey vardı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Askerde böyle bir kitap dağıtılmıyor. Dışardan kolaylık olsun diye, bazı askerlerin anlatılan dersleride not almak zoruna gidince alıp buradan okuyorlardı...
    o tarz kitaplarda herzaman güncel bilgi bulunmaz ara değişebiliyor bir de  mesela bazı konularlarda askeri sınıflar arası farklılıklar gösterir örneğin;
    piyadede sadece sağ baş tek kolunu uzatıp diğerleri onlardan hizza alırken Jandarmada herkes elinin karşısındakinin omzuna uzatıyordu :) benim kıolum uzuzndu a.k mecburen geri çekmek zorunda kalıyordum biraz böyle bir uygulama vardı :)

istanbulda Sahaflara git yada en yakın askeri tabur mabur varsa onların etrafında askeri malzeme satan dükkanlar olur oradan bulursun

SeRDaR tarafından 20/Haz/13 22:28 tarihinde düzenlenmiştir

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Askerde böyle bir kitap dağıtılmıyor. Dışardan kolaylık olsun diye, bazı askerlerin anlatılan dersleride not almak zoruna gidince alıp buradan okuyorlardı...
    o tarz kitaplarda herzaman güncel bilgi bulunmaz ara değişebiliyor bir de  mesela bazı konularlarda askeri sınıflar arası farklılıklar gösterir örneğin;
    piyadede sadece sağ baş tek kolunu uzatıp diğerleri onlardan hizza alırken Jandarmada herkes elinin karşısındakinin omzuna uzatıyordu :) benim kıolum uzuzndu a.k mecburen geri çekmek zorunda kalıyordum biraz böyle bir uygulama vardı :)

istanbulda Sahaflara git yada en yakın askeri tabur mabur varsa onların etrafında askeri malzeme satan dükkanlar olur oradan bulursun

Tamam bakayım sanırım mallık yapıyorum :D ama ne bileyim

Bu kitaptan biraz rütbelere felan bakıcam askere gitmeden evvel kolaylık olsun diye ? sizce mallıkmı akıllıkmı :D bence biraz daha iyi hisseder kendini insan sonuçta şunları bunları biliyorum zaten diyerek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Bu kitaptan biraz rütbelere felan bakıcam askere gitmeden evvel kolaylık olsun diye ? sizce mallıkmı akıllıkmı :D bence biraz daha iyi hisseder kendini insan sonuçta şunları bunları biliyorum zaten diyerek

lisede milli güvenlik dersi görmedin mi hocam orada öğretiyorlar rütbeleri :) 

gerek yok kasma o kadar öğreniyorsun orada ama şöyle bir şey var tabi benim zamanımda önceden bilenlere sorulduğunda yada çabuk kavrayanlarar ödül vs vardı :) fazla mola komutanın hesabından çay simit yeme yada çarşı gibi :)

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Hocam boşver düşündüğün şeye bak :)

Askere gidince bol bol boş zamanın olacak, orada bile üstüne pek düşeceğini sanmam.

Bu kitabı okuyunca kendini Rambo falan zannetmezsin.

Bana çok saçma geliyor önceden bu kitabı araman, bilgi maksadında okunabilir senin tercihindir tabi.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

mümkün olduğunca öğrenmemeye ve bilsen bile bildiğini belli etmemeye bak :D 2 aferin duyarsın tüm işlere seni koştururlar bıkarsın askerlikten. ayrıca şöyle bi güzellik var, öğretilmeyen şeyden sorumlu değilsin. mesela sana telefon kullanmanın yasak olduğu resmi olarak tebliğ edildi mi? edilmediyse yakalattığında bilmeden yaptığın için suçun hafifler. 

benim tavsiyem kimseye bişey sorma gitmeden önce. zamanı gelince gerekenleri öğrenicen. niye şimdiden kafanı yoruyon? yarar değil zarar getirir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

http://www.enbuyukaskerbizimasker.net/Rutbeler.aspx

rütbeler.

Google var.. Hayat kolay :)

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

rafta duruyo hala

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

bende mevcut fakat hatıra diye saklıyorum.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 6513 Toplam Mesaj: 14