Askerliğini Bitirmiş Olanlara
-
zaten gidince bir hafta sıçamayacaksın.. suyundanmıdır nedir :)
herşeyini ordan aldırıyorlar bişey götürme sadece traş bıçağı ( 3 bıçaklı olanlardan ) , bot boyası falan herşey ucuz ordan alırsın yük etme .. zaten gidince bir çuval eşya veriyorlar içinde herşey oluyor 5 tüp diş macunu falan hepsini devlet veriyor..
sana tavsiyem ne istiyorsan gezmek tozmak çakmak hepsini yap öyle git sonra 460 gün hasretini çekersin..yaparsanda 460 gün yaptıklarının hatıralarıyla orada yaşarsın ..
hayırlı teskereler.. allahım yaa iyiki bitmiş. yazarken bile bi garip oluyorum :) -
ShockMan bunu yazdı:
---------------------------Katılıyorum, Bir çok şey Tamamen Komutanına Kalmıştır, Psikopat Ruhlu bir Komutanın varsa, işin zor. Örneğin Acemilikte UçakSavar idik, Gece 7 ye kadar, Uygun Adım Marş ve Eğitimlerimiz sürerken, Topçuların Çoktan, Yatakhanelerine çekildiğini Görür Üzülürdük. Şu an yani ne söylesek pekde doyurucu gelmez.
-----------------------------
Usta sen acemiliği istanbuldamı yaptın? -
acemılıgı manısada yaptım ordan patnos'da yaptım usta bırlıgımı.
acemı bırlıgınde yemın torenıne kadar asker sayılmıyorsun bunu bıl yeter sana.yanına bısey alma bı kac yesıl don ve atlet al yeter.
orda tepeden tırnaga herseyını verıyorlar tum ıhtıyacların karsılanıyor.
ben askerlıktekı gorevlerım coktu revırcılık vardı bende egıtım yazıcılıgı ve tören manga komutanlıgı vardı ve odam vardı
odamda soyle vardı benım komutanın operasyon bolgesındedı oda bana aıttı.
2 telefonum vardı usta bırlıgıme gıttıgım gunden berı telefonum vardı.
kolonya alma yanına alırlar kapıda senden.
-
West bunu yazdı:
ShockMan bunu yazdı:
---------------------------Katılıyorum, Bir çok şey Tamamen Komutanına Kalmıştır, Psikopat Ruhlu bir Komutanın varsa, işin zor. Örneğin Acemilikte UçakSavar idik, Gece 7 ye kadar, Uygun Adım Marş ve Eğitimlerimiz sürerken, Topçuların Çoktan, Yatakhanelerine çekildiğini Görür Üzülürdük. Şu an yani ne söylesek pekde doyurucu gelmez.
Usta sen acemiliği istanbuldamı yaptın?
-----------------------------Hayır Erzincan 59. Topçu Er Eğitim Tugayında.
-
Bende uçaksavar eğitimi gördümde ondan sordum.. Ama ben çvş olarak o eğiimi aldım. İlk defa duydum erlere uçaksavar öğrettiklerini :)
-
West bunu yazdı:
Bende uçaksavar eğitimi gördümde ondan sordum.. Ama ben çvş olarak o eğiimi aldım. İlk defa duydum erlere uçaksavar öğrettiklerini :)
-----------------------------Yahu onca Askerliğimde bir Defa bile o Selenoit e basıpta Ateş etmişliğimiz yoktu be. :) Öylesine Toplaşırdık başında Aletin Çavuş anlatırdı biz dinlerdik. :)
4 lü taret eğitimi aldık, M16 Kocaman, Silahlardı. 12. bilmem kaç milimetre mermisi vardı Kocaman. :)
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------West bunu yazdı:
-----------------------------Yahu onca Askerliğimde bir Defa bile o Selenoit e basıpta Ateş etmişliğimiz yoktu be. :) Öylesine Toplaşırdık başında Aletin Çavuş anlatırdı biz dinlerdik. :)
Bizde dinlerdik acemilikte ama öyle kuru kuru değil. Not alırdık ve her fırsatta sözlü sınava tabi tutarlardı. Talimnamesini ezbrlediğimi biliyorum :)) Usta birliğinde ise bize erzincandan gelenleri eğitirdik :) Bitti gitti vay be.