Askerlik Hakkında Danışmak İstediğim Bişey Var
-
Arkadaşlar merhaba,
Cuma günü Allah'ın izniyle şubeye gidip artık tüm işlemleri bitirerek Mayıs ayı içinde askerim :)
Şimdi benim bi durumum var, onu danışman istedim tecrübeli arkadaşlara.
Benim tecilim 29 Kasım 2009'da bitti.Üniversite 2. sınıf'dan terkim ayrıca. Fakat, Açık öğretime kaydoldum.Ama tecil hakkım olmasına rağmen yaptırmadım yani bozdurdum.
Benim , taa 2005 senesinde nufüs ile ilgili bir sorunum oldu, soy isimden dolayı.
2005'de mahkeme kararı ile sorun halledildi.
Fakat, 13 mart'ta şubeye gittiğimde değişikliğin şubeme yansımadığını öğrendim.Dellendim. Hemen kütük şubeme gittim, halletim.
15 martta tekrar gittiğimde değişiklik sisteme yansımıştı.
Fakat, oradaki komutan şöyle bişi dedi;
" Oğlum sen şimdi gideceksin aslında ama, devre kaybı gidersin ortalık malı olursun. Gitme dedi. Mayısın 20'sinden sonra gel sen dedi.Gelirkende şunu bunu getir.Geciktiğin için mahkemeye verilirsin, hapis durumun olmaz 3-5 kuruş öder yırtarsın." dedi. Tamam komutanım sağolun dedim çıktım geldim.
Şimdi, benim sormak istediğim şu.
Halen açık öğretimdeyim; öğrenci belgemide istediler götürcem.Ben şimdi orada vasfım ne olur ? Lise mezunu mu, yoksa yüksekokul mu ?
Ayrıca, devre kaybı damgası yermiyim?
Teşekkürler. -
Askerden önce en son nerden mezun olursan onu baz alırlar devre kaybı olayını o kadar kafana takma o kadar kötü bişey değil.
-
Fakat devre kayıpları için bi vasıf söz konusu olmaz deniyor. Angarya işlerin yanı sıra, çavuşluk falanda olunmaz deniyor.Ben bilgisayar bölümünü okudum örneğin, meslekçi olarakda bi yazıcı falan olma ihtimalim var gibime geliyo ama işte bu durumdan dolayı bi karışıklık var kafamda :) sağol kardeş.
-
hacım yüksekokul belgesi işe yaramaz sanırsam. acemi birliginde onbaşı usta birliginde çavuş olursun. Tabi onbaşıda kalabilrsin :)
devre kaybıda bi bok degil. niye gidip para verecen.
EDÜT : hacım aslında en güzeli ER olmak yicen içecen nöbetini tutup yatacan gerisi boş
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------
Fakat devre kayıpları için bi vasıf söz konusu olmaz deniyor. Angarya işlerin yanı sıra, çavuşluk falanda olunmaz deniyor.Ben bilgisayar bölümünü okudum örneğin, meslekçi olarakda bi yazıcı falan olma ihtimalim var gibime geliyo ama işte bu durumdan dolayı bi karışıklık var kafamda :) sağol kardeş.
-----------------------------abo hacı :D pc başına geç amma önce dikkat et :D Deli bi başçavuş gelirse şansına atlanmadık yerin kalmaz :) Şöle bi göz kestir başçavuşa bak adam akıllı duruyorsa gir yazaneye :D bizim başçavuş deliydi resmen a.q :D odaya girmeye korkardık :D
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------Fakat devre kayıpları için bi vasıf söz konusu olmaz deniyor. Angarya işlerin yanı sıra, çavuşluk falanda olunmaz deniyor.Ben bilgisayar bölümünü okudum örneğin, meslekçi olarakda bi yazıcı falan olma ihtimalim var gibime geliyo ama işte bu durumdan dolayı bi karışıklık var kafamda :) sağol kardeş.
-----------------------------
devre kayıpları için bi vasıf söz konusu olmaz sadece acemi birliğinde geçerli sanırım bizim arkadaş devre kaybıydı ama paşanın şoförüydü.. -
ehhehe :D şans yav :D sağolun arkadaşlar :)
-
devre kayıbının ortalık malı oldugu konusuna ben katılmıyorum. Geri hizmet yada RDM gibi psikolojik sorunluları olanlarla bir olmazsın asla sadece devrelerinden biraz daha geç gitmiş olursun bunun aksi bir olay yaşanmaz.
-
hayırlı olsun iyi tezkereler
-
sağolun arkadaşlar.
şunun şurasında kalmadı tabi önce sağlık huzur olsun o önemlide, insanın içinde tatlı bi telaş var :)
Teşekkürler. -
Askere gideceğin zaman görürüm ben o tatlı telaşı :D askerden eve geldim çıplak ayakla halıya basmak ne demekmiş unutmuşum :)
edit:bende ne güzel moral veriyom..=D