Askerlik İçin Boy Kilo
-
Kilo sınırı 135'dir.
Gözlük numarası sınırı toplamda 14'ü geçmemelidir. Geçerse muaf olunur.
Düztaban ise ayak yine muaf olunur. -
Bizde de vardı bi arkadaş obez di ama gayet güzel bir şekilde askerlik yaptı taki gizli kalp çıkana kadar.Ama bence askere git derim zayıflarsın ben 108 gittim 90 geldim :D 19 kilo verdim düşün...Onun haricinde düz tabanlık olayı benim 1 ayağım düz taban ayakta duramayacak kadar düz taban olana veriyorlar muaf ı ben spor izni aldım rahat geçti şimdi 99 kiloyum :D 2 yıl olacak askerlik biteli ama askerden geldikden sonra yine 108 kiloya çıktım.Masörlük yapıyorum şu anda 1 ay içinde 9 kilo verdim yine
-
Bauer bunu yazdı:
-----------------------------Kilo sınırı 135'dir.
Gözlük numarası sınırı toplamda 14'ü geçmemelidir. Geçerse muaf olunur.
Düztaban ise ayak yine muaf olunur.
-----------------------------
Boyle bir sinir yok boy ve kilo arasinda 30 kilodan fazla fark olmamali yani ornek verecek olursak boy 1,70 se kilo 100 u gecmemelidir tam tersi olarata kilo 40 dan az olmamali bu durumlarda zayifla veya kilo al seklinde doktora vs yonlendirilir askerlik subesinden. 3 er ay sure sanirim. -
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html
İlgili mevzuata buradan bakabilirsin.
-
sesini çıkarmazsan gönderiyorlar, komando olamaz raporu veriyorlar daha dogrusu bir kod yazıyorlar kagıdına. o koda görede gittiğin yerde daha geri görevlerde duruyorsun patates soyma falan. bence biraz daha kilo al ve gitme sende baya fark var cünkü.
-
bilgim yok ama alıp geri hizmete atarlar gibime geliyor
-
samet_54 bunu yazdı:
-----------------------------lacuradeamore bunu yazdı:
-----------------------------Bizim birliktede vardı obez olanlar ilk katılış muayenelerinde askeri hastaneye sevk edilir ordaki prosedürler tamamlandıktan sonra heyete çıkarsın günlük 1800 kalori yakma diyeti verilir muhtemelen ilk etapta smk lı 3 ay hava değişimi verirler hava değişimi bitmeden bir hafta önce askerlik subesine gidersin onlar seni en yakın askeri hastaneye sevk ederler muhtemelen orda çürük alabilirsin.
Aşırı kilo yüzünden ilk seferde çürük alanı daha görmedim :) 9 ay hava değişimi alanlar oldu :)
-----------------------------peki hocam git kilo ver gel felan deyip gönderirlermi ?
-----------------------------Yok hocam ne alaka bidaki kontrolde bakarlar kilo alıp vermismi diye gene arada fark varsa gene hava değişimi yada çürük verirler. Aklında bulunsun Muayeneye girmeden önce bol miktarda su cola karbonhidratlı yiyecekler ye işini saglama al. ilk hava değişimini aldın 3 ay 1,000 küsür tl gibi bir para alıyorsun
-
araştırdım bi problem olmaz...