Askerlik İle İlgili Bir Kaç Soru..
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Polemik olsun diye yazmıyorum ama, Böyle konuların varlığını dahi görmek insanın kanına dokunuyor,
Millet askerden kaçmanın hesaplarını yapıyor, sizlerde bunlara çanak tutuyor yol gösteriyorsunuz. Ulan sizin kanınızmı kurudu, bu kadar mı kansızsınız? Lafa gelince Atatürkçüsünüz - Devrimcisiniz, uygulamaya gelince tırtsınız.

-----------------------------polemik olsn diye yazmıyorum ama, haklısın..
-
polemik olsun diye yazmiyorum ama canakkale savasinda o kadar askerimiz sehit oldu allah rahtmet eylesin.
sonra ne oldu istanbulu ingilizler basmadimi?
biz onlari iceri almadikmi?
amac bu adamlarin ilerleyisini onlemek idiyse o kadar asker niye o savasta sehit oldu ?
bugune don bak kac yildir kac bin askeri pkk sehit etti allah onlara da rahmet eylesin.
e bu pkk yi bitirdinmi? naptin?
bu teroristlerle savasmakti amacimiz basindakini asmadik yandaslarini da meclise soktuk.
e peki neden oldu bu kadar asker.
savunulacak vatani tartismaya acmak lazim.
yarin bir gun suriyeye girilecek olsa orada olecek olan askerler vatan icinmi olmus olacaklar acaba yoksa buyuk baliklarin oyununda piyon olarakmi olecekler.
turkiye de bugun askerlik kurumunun bu kadar muthis kalabalikla var olmasinin tek sebebi turkiyenin beceriksiz basarisiz ekonomik ve siyasi politikalaridir.
20 milyon gence istihdam saglayamadigi icin bu adamlari sirayla askere aliyor.
en azindan oyaliyor bu adamlari. askerlik kaldirilcak vs.vs. bi suru laf var.
kalkmaz mumkun degil kaldiramazlar. bu sekilde olmasi herkesin isine geliyor.
milliyetcilik yapacaksaniz yada memleketi kurtaracaksiniz bu is silahla mermiyle askerle olmaz.
fikirle dusunceyle elestirmek ve tez ortaya koymakla olur.
saygilarimi sunarim
-
Askerlik bence vatan borcudur her türk milleti vatandaşının yapmakla yükümlü olduğu bu kutsal görevi herkesin yapması gereklidir fakat bazı arkadaşlarımızın özel durumları olabilir korkabilirler belkide yapmak istemeyebilirler bu kişileri eleştirip küçük düşürücü imalar yapmamalıyız bence askerlikten korkutmak yerine askerliğin sevdirilmesi askerlik yapmanın dezavantajları yerine avantajlarının gündeme getirilmesinin taraftarıyım fakat askerlikten kaçmak için türlü oyunlar yapanlarıda destekliyor değilim sonuçta bu vatan düşmandan kaçılarak değil düşman ile mücadele edilerek kazanıldı
-
anlaşılan yıllardır hiç GBT'ye girmemişsin sen hocam.. tuttuğu yerde götürürler seni yanında bavulla gez :D
-
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------anlaşılan yıllardır hiç GBT'ye girmemişsin sen hocam.. tuttuğu yerde götürürler seni yanında bavulla gez :D
-----------------------------son yoklamaya gitmedigi surece gbt aranmasinda gozukmez. jandarma cevirmesinde alirlar. tatli dille anlatirsa 1-2 gun izin de verirler islerini halletmesi icin.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------bende 87 liyim.
evet bir okulda okuyo gözükürsen işlem yapmana gerek yok diye biliyorum.
fakat bizim bir arkdaş okulu bıraktığı için yani bir dönem mi ne harcını yatırmadığı için filan direk askeriyeden yoklamamı ne yemiş gidip o işlerle uğraşmıştıu tekrar harc yatırıp şimdi bilen biri çıkar yardımcı olur sanda
-----------------------------ha sikter ben şimdi aranıp durumum :( geçen gittim 2013'e kadar tecilli gözüküyordum yaf o nasıl oluyor?