folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askerlik İşlemleri Hakkında??

Askerlik İşlemleri Hakkında??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hell_fever09
    hell_fever09's avatar
    Erkek
    s.a arkdaşlar şmidi geldi çattı artık bu askerlik işlemleri malum ossde olmadı bu sene mecbur tecil gerekiyor 16.07.1990 doğumluuyuz bugüne kadar hiçbir evrak falanda gelmedi yoklamasıymış muanesiymişdir falan bana bilaz karışık geldi şimdi napcaz gidip direk bulunduğumuz ildeki askeri şubeye muane olup durumu hallediyozmu bide gerekli hangi evraklarla gidiyoruz acaba? kısaca giden bilen arkdaşlar bize yardım ederse bu konuda çok makbule geçer onca işin arasında bide bunla uğraşmıyalım şimdiden tşk.

oh la la
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

arkadaşım yerli kütüklüysen bağlı olduğun askerlik şubesine

yok değilsen en yakın askerlik şubesine git 

içeri girmeyi başarabilirsen (ben 3 gün kapıda sıra beklemiştim)

derdini anlat uygun dur derlerse şimdiden HAYIRLI TEKERELER

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hell_fever09
    hell_fever09's avatar
    Erkek
    hocam askerliği şimdi düşünmüyoz daha erken tecil işlemleri hakkında bilgileri paylaşırsanızı sevinirim.

oh la la
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

o zaman lise diplomanı al askerlik şubesine git oradan dilekce doldur hepsi bu , sen oraya git onlar yönlendirir seni lise mezunlarinin 3 yıl tecil hakkı var

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek
    bildiğim kadarıyla sadece diploman ve kimliğinle gitmen yeterli.. ama askerlik muayene zamanlarında gitme normal boş zamanlarda git ki oralarda beklerken telef olmayasın.. içeri girebilirsen eğer oradaki memura uygun bir dille anlat..çünkü biraz artist olurlar .. biraz da insiyatif meselesi yanlış bilmiyorsam..ama inşallah tecil ettirirsin .. Hayırlısı olsun..

üşeniyorum,öyleyse yarın..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    mehmetcan bunu yazdı:
    -----------------------------

o zaman lise diplomanı al askerlik şubesine git oradan dilekce doldur hepsi bu , sen oraya git onlar yönlendirir seni lise mezunlarinin 3 yıl tecil hakkı var

2 yıl hakkı var

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

hazır konu açılmışken bende soraym

üni. bittikten sonra tecil bitmediyse ve hala okuldan çıkış belgesi diploma vs. alınmadıysa, tecil devam edermi? yoksa bu haller dahilinde de olsa okul, okulun bitirildiğine, tecilin bozulabileceğine dair belgeyi askerlik şubesine gönderiyomu?

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    fivestar bunu yazdı:
    mehmetcan bunu yazdı:

2 yıl hakkı var

eğer son 2 yıl içerisinde değişmediyse 3 yıl. ben 3 yıl yaptırmıştım :S

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek

CellyM bunu yazdı:

hazır konu açılmışken bende soraym

üni. bittikten sonra tecil bitmediyse ve hala okuldan çıkış belgesi diploma vs. alınmadıysa, tecil devam edermi? yoksa bu haller dahilinde de olsa okul, okulun bitirildiğine, tecilin bozulabileceğine dair belgeyi askerlik şubesine gönderiyomu?

Okul bitince çıkışı almasan bile tecil dewam etmez.

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

sana abi nasihati ;

eğer askere geç gitmek istiyorsan mümkün olabildiğince geç tecil ettirmeye bak.. lise mezunusun sanırım 3 yıl tecil hakkın var ve bu süre tecil ettirdiğin gün ve ay baz alınarak hesaplanır dağım tarihi (ay/gün ) önemli değil ve bağlı olduğun askerlik şubesinin celp dönemlerine göre tecil bitişi sülüsünü alırsın lakin 1. celp dönemi ile 4. celp dönemi arasında 8 aya yakın bi süre var tecil bitiş tarihine yakın bi dilekçe vererek son celp döneminde gitmek istediğini belirterek zaman kazanabilirsin bu da alternatif zaman kazanma methodu ( her zaman işe yaramaz şubesine bağlı ) vesselam sigaram bitti :S

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

Bende 90 doğumluyum ve bu sene benimde yoklamam gelmiş. Kütük nereye kayıtlıysa oraya muhtarlığa sor hocam adım var mı diye ancak askeriyeye gittiğimde 90'lı mısın diye sordular sadece. Herneyse ben hala okuduğum için okuyorsan okuduğuna dair "Öğrenci Durum Belgesi" (öğrenci belgesi değil) istiyorlar. 

İlk gün öğrenci belgesiyle gitmiştim adamlar durum belgesi istedi. Neyse belgeyi aldım gittim. 12:30'du, saat 1 de açılacka dediler. Bekledik geldi sıra nosu verdiler. O sırada dışarıdaki görevli memur çıktı Üniversiteyi kazanıp kaydını yaptıran var mı veya hala lisede okuyan var mı dedi. Ben ve bir arkadaş çıktık. Siz direk şube içine girin "Öğrenci Durum Belgesini" verin gidin dediler. Belgeyi verdik.

Okul bitince diploma ile gidip sağlık yoklamasını yaptırıp istersek "3" yıl tecil ettirebileceğimizi söylediler. 

Askeriye içine girdiğini farketmiyorsun bile sadece tek fark kapıdan girerken telefonu kapattırıyorlar. Sen neredesin bilmiyorum ama Mersin'deki askeri şubedekiler kişiye yardımcı olmak için elinden gelen herşeyi yapıyorlar.

Yalnız giderken şort (takıyorsan küpe vs) tarzı şeylerle gitme. Mümkünse traş ol düzgün bir kıyafet giy öyle git :) Çünkü bizim burada şortla gelen çocuğu işlemini yapmam plaja mı geliyorsun diye azarlayan komutan oldu.  

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
Toplam Hit: 2281 Toplam Mesaj: 12