Askerlik Sorunu Ve Nikah Yapmak
-
arkadaslar okulumu yurtdisinda bitirdim 2011 senesi icinde sonrada eteleme vs icin basvurmadim asker kacagi yada yoklama kacagi oldugumu bilmiorum suan halada yurtdisindaim haziranda turkiyede dugunum var nikah islemleri kafami cok kurcaliyor eger kaca gorunuyr isem bu nikah islemlerinde gorunurmu herhangi bi sorun cikarmi ?
Onemli : arkadaslar lutfen konuya hakim hukuk bilgisi yada yakin zamanda basindan gecms yada bole bi olaya tanik olmus kisiler kesin bilgi olarak cvp verirlerse cok makbule gecer malum varsayimla risk alinicak durum deil :)
-
Asker kacagi olupta resmi nikah kiyip cocuk sahibi olan kisileri taniyorum :) onlarda sorun olmadigina gore , gerisini sen düsün :)
-
oneya adamlar ashmis kendini desene :D bu haber iyi geldi valla saolasin :)
-
yurda dönerken pasaport kontrol de seni jendermeler almazlar mı hocam?
-
Bi şi olmaz , sadece günün birinde mahkemeden bi tebligat gelir mahkemeye cıkarsın ve 2000 tl ödemek durumunda kalırsın tecil etmeden kaçtığın için bir arada gelir seni götürürler askere ufak yerdeysen hemen götürürler şehirdeysen sallayabilirler birini samsun/miliçten alıp ankaraya kadar götürmüştük :)) yoklamanızı filan yaptırın arkadaşlar bu hükümet kitlemeye yönelmiş gelene geçene geçiriyor açık bırakmayın .
-
taekwondo bunu yazdı:
-----------------------------Bi şi olmaz , sadece günün birinde mahkemeden bi tebligat gelir mahkemeye cıkarsın ve 2000 tl ödemek durumunda kalırsın tecil etmeden kaçtığın için bir arada gelir seni götürürler askere ufak yerdeysen hemen götürürler şehirdeysen sallayabilirler birini samsun/miliçten alıp ankaraya kadar götürmüştük :)) yoklamanızı filan yaptırın arkadaşlar bu hükümet kitlemeye yönelmiş gelene geçene geçiriyor açık bırakmayın .
-----------------------------kaçaklara para cezasımı kesiyorlar vay amq daha yeni öğrendim.
-
ülkeye girerken kaçaksan almazlarmı direk?
-
bakaya kaldım yani kaçak eve kağıt geldi kağıtta hapis kararnının olduğu yazıyordu şubeye gittim nolyoz lan dedim kağıdı verdiler 2 günde teslim oldum askerliği yaptım üstüne 1.500 tl para ödedim yada 2 ay 20 gün hapis :) yoklama yada asker kaçağıysan işin zor hiç gelme bu ülkeye :)
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------ülkeye girerken kaçaksan almazlarmı direk?
-----------------------------hayır.
-
Beyler ben hâla liseyi bitirmeye çalışıyorum askerlik zamanım geldi okul dan bir kagıt alıp şubeye götürüp tecil ediliyormuş benim sorum ise okuldan aldıgım kagıt ile ettirdiğim tecil işlemi okul bittikden sonrada keyfi 2 yıl tecil ettirme hakkım bitermi ? acaba yani okulun verdiği kagıtla tecil ettirdiğimde benim hakkım olan 2 senede düşme oluyormu
-
turk pasaportu kullanmiorum giri cikislarda cifte vatandasligim var bi sorun olmuo nikahdada bi aksilik cikmadi surece sorun yok :D