Askerlik Tecili İle İlgili Bir Soru
-
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Kaçıcam diyen kim zaten. Ben nasıl olacağını soruyorum
Olmazsa gidicez mecbur.
Okulla ilişiğim ekim-kasım gibi alan kesilecek
Sınav haziran da.
Yani işlemler normal bi şekılde devam mı edıyor. Yoksa okulla işim bitince hemen alıp götürüyorlarmı
Haa kaçarım.
Daha geçen seçimde arkadaşın abisini yakaladılar. adam 33 yaşındaydı
Ama niye kaçayım
madem topuklamaya tenezzül etmiyosun? konuyu açma sebebin nedir..
-----------------------------Hoca biliyorsan yazarsın. Bilmiyorsan susarsın. İşim var gidemem. Yasal yollardan erteleyebilirsem erteliyicem
Erteleyemezsem gidicem. Bu kadar basit
-
@Yeah mantıken düşün? okuldan ilişiğin kesilsin? açıköğretime gir. atılınca öss ye gir? sittin sene gitmezsin ozaman askere..
ilişiğin kesilince alırlar diye düşünüyorum. -
27 yaşına kadar erteleyebilirsin ama sonrasında ya onlar gelip alır seni yada senin gitmen gerek böyle bir durum var.
-
dertli bunu yazdı:
27 yaşına kadar erteleyebilirsin ama sonrasında ya onlar gelip alır seni yada senin gitmen gerek böyle bir durum var.
nasıl erteleniyor hocam?
-
Mylitta bunu yazdı:
dertli bunu yazdı:
nasıl erteleniyor hocam?
-----------------------------eğerki okuyorsan erteleyebilirsin...
çünkü aynısı benim arkadaşında başına geldi sonra düzeltti ve 27 yaşında gidicek.
-
askerlik şubesine gidip askerliğimi tecil ettirmek istiyorum diyeceksin.
sonra tecil edicekler.
sen de en kısa zamanda açıköğretime başvurup uzatıcaksın tecil süresini..
ben de öyle yaptım 2 ocak 2010'a kadar tecilliyim. açıköğretime gidicem uzayacak tecilim..
kolay gelsin başarılar.
-
polislerden korkmana gerek yok dostum. askerlik subesi seninle irtibata gecerken sana en yakın karakola kagit gelior . daha sonra babanı cagiriyorlar karakola. durumu izah ediyorlar. en kısa zamanda askerlik subesine gitmen gerektigini kacak duruma düstügünü söylüyorlar. yani polislerden degil. inzibatlardan kork:) neyse gelelim asıl konuya yapman gereken tek sey askerlik subesine gidip durumunu izah etmen. onlar geregini yapıyolar ve sana gidip gitmiyecegin hakkında bilgiyi veriyorlar. bu kadar yani..
-
cagatay09 bunu yazdı:
polislerden korkmana gerek yok dostum. askerlik subesi seninle irtibata gecerken sana en yakın karakola kagit gelior . daha sonra babanı cagiriyorlar karakola. durumu izah ediyorlar. en kısa zamanda askerlik subesine gitmen gerektigini kacak duruma düstügünü söylüyorlar. yani polislerden degil. inzibatlardan kork:) neyse gelelim asıl konuya yapman gereken tek sey askerlik subesine gidip durumunu izah etmen. onlar geregini yapıyolar ve sana gidip gitmiyecegin hakkında bilgiyi veriyorlar. bu kadar yani..
-----------------------------Yani okul biter bitmez kaçak muamelesi görmüyoruz.
Bu güzel.
Öss işinide gidip şubeye sorayım.
-
Hocam bnm bildiğim herkezin 2 yıl tecil hakkı var bende üniyi bıraktım 2 yıl tecil ettirdim şimdi bozdum 25 mayıs da gidecem eğer yaşta sorun olmazsa kesin tecil ettirebilirsin
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Açıköğretim de okuyorum. 4. senem ve 2. sınıftayım. Büyük ihtimalle bu sene de kalırım. Yani sınıfta kalma hakkım bitiyormuş
Sınıfta kaldığım kesin olarak ekimde belli olacak sanırım.
Kesin olarak kaldıktan sonra, kaçak durumunamı düşerim. Yakalarlarsa götürürlermi
Yoksa çağrıydı muayeneydı falan onları beklermiyim.
Asıl önemli olanda şu
Önümüzdeki sene össye kadar. Salladım bi şekılde diyelim. Sınava girdikten sonra benı yine alırlarmı.
Bu arada yaş 24. Polisler artık şüphelenmiyor
-----------------------------Açık öğretimde 2 sene kalırsan Askerlik yapmak zorundasın, Askerlik şubene tecilin varmı yokmu bilgi vermez isen seni kaçak diye ararlar, Memur arkadaşlar sana bu konuda sonuna kadar yardımcı olur, alırlar seni çarşıda direk yerel şubeye teslim! orada belki serbest kalırsın git / hazırlan / gel diye, değilse direk birlik yersin sakal tıraşı olmaya fırsatın olmadan inzibatlar eşliğinde... problem yapmayın bunu bukadar gidip eleceğiniz 15 ay :)