folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askerlikle İlgili Sorularım

Askerlikle İlgili Sorularım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

hacılar şimdi ben 24 yaşındayım açık öğretime kayıt olmuştum bandrolde 2009-2010 yazıyor da pek iplemedik okulu du dedim  bugün bi soruşturayım tecilim ne zaman sonmuş adam demezmi ordaki astsubay ekim 31 son senin bitiyo tecilin diye aha dedim kilitlendim kaldım öss ye girme sansımız varmı öss sınavıda taaa 2011 haziranda adam diyo ekim 31 den sonra kaçaksın ben şimdi açıköğretime kayıtlıydım ikinci yarı yıl mı oluyo bu dönem eylülde bi daha sınavlarımız yokmuydu? 4 - 5 eylül bütünleme sınavları yazıyor sitesinde ben geçemedimde sınıfı napcam? bu konuda bilgisi olan varmı güzel bir iş hayatım kariyerimin en güzel zamanında askerlik  düşünmüyorum benim bu öss yi kaçırmam kötü oldu şimdi desemki ben öss ye hazırlanıcam tecil ettirmek istiyorum olur mu 2 kere aynı sınıfta da çaktım yeniden aynı sınıfa kayıt yenileme hakkımda yok napıcagımı bilmiyorum ordaki astsubayda doğru düzgün bişey sölemiyor 31 ekimden sonra kaçak olursun diyo başkada birşey demiyo?

THE BeYaZ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

olur 1 sene daha tecillerler şuan yapılacak en güzel şey o

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

3 sene tecil yok mu 1 sene daa tecil yaparlar.yapmadılarmı sağlık raporu al heyet raporu diolar.mecbur tecil etcekler:)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

hacı herkesin mazeretsiz 2 sene tecil ettirme hakkı var diye biliyorum bir araştır onu

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

aga eğer bir üniversite mezunu değilsen ve açık öğretimde iki sene üst üste kaldıysan okul, senin askerlik şubene bu adamın bizimle bir ilişkisi kalmamıştır diye yazı gönderiyo. Seninde daha tecil hakkın kalmıyo otomatikman.. Yeni bir okula başlamadıysan boş boş tecil ettiremezsin 24'ten sonra.. Benden sana tavsiye muayene olmazsan her an askerliğe hazır ol. 2 - 3 ay muayene kaçağı olarak gezdiğin zaman senin celb'lerin askere gittiğinde seninde otomatikmen aranma kararın çıkar. Polisten ve vukuatlardan uzak dur belki bir sene öyle böyle kaçarsın.. Bana aynı şey oldu evime anayasa mahkemesinden kağıt geldi..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

ya herkez diyor bir sene kaç sonra tekrardan sınava gir peki kaçak olduktan sonra yaptırabilirmiyiz ki kaçıcaz bide bizim yerimiz yurdumuz belli 1 ay bilemedinn 3 ay 1 sene nasıl kaçıcaz acaba sorsam öss ye giricem tekrardan diye uzatma sansım varmı hiç bu durumda yokmu?

THE BeYaZ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWRE
    EWRE's avatar
    Erkek

hocam sınav salonunun önünde seni bekleyen a.s.i.z. leri görür gibiyim... :)

karda iz bırakan makineye ne denir... karizmatik (fikret espri corp.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

EWRE bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam sınav salonunun önünde seni bekleyen a.s.i.z. leri görür gibiyim... :)

hoca yapma yawf yoksa rusya ya kacıcam daha onceden gıtmıstım yıne gıderım 2 ay zatı tecıllıyım pasaportta var bı sene calısırım gelırım orda borclarım var o yuzden gıtmemem lazım

THE BeYaZ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dev1L
    Dev1L's avatar
    Erkek

kaydını sildir askerlik subesine kaydını sildirdine dair kağıt götür 1 sene tecil hakkı verirler zaten gir öss ye yeni kayıt yaptır

1 sene yetmez diosan

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

Dev1L bunu yazdı:

kaydını sildir askerlik subesine kaydını sildirdine dair kağıt götür 1 sene tecil hakkı verirler zaten gir öss ye yeni kayıt yaptır

1 sene yetmez diosan

hoca zaten okulla bı baglantım kalmadı ıkı sene ust uste kalınca dırek kaydımızı dustuler:S

THE BeYaZ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

yanlış anlamadıysam açıköğretimden mezun olamadın yani hala öğrencisin.

tecilini 19 yaşında üniversite için yaptırdığında, 7 yıl tecil ettirme hakkın var. yine yanlış anlamadıysam senin 6.yılın ve hala okuyosun. okulu bitirdikten hemen sonra okul, genelkurmaylığa "bu kişi okulu bitirdi. bizimle ilgisi kalmamıştır." diye yazı gönderir.

askerlik tecil işlemleri senelik yapılır. her senenin ekiminde senin "okulu bitirdi" kağıdın şubeye gitmeyince 7 defaya mahsus olmak üzere askerliğin otomatikman tecil edilir.

dolayısıyla sen de hiçbişey yapmayarak askerliğini tecil ettirebilirsin. yeterki ekim 2010 da okuldan mezun olmamış ol. :)

inşallah anlaşılır olmuştur.

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 2636 Toplam Mesaj: 19