folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Asla 32 Bit İşletim Sistemi Yapmayacağız

Asla 32 Bit İşletim Sistemi Yapmayacağız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    -----------------------------

Lupin bunu yazdı:

wert bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

teknoloji şirketleri geleceği aslinda pek iyi göremiyorlar. ibm de dünya çapında 6 bilgisayar pazarı var gibi birşey demişti , peki neden? bilgisayarlara sadece çok zengin ülkeler ihtiyaç duyar diğerleri kullanamaz mantıgı ile. 

Şuan bakarsak ben 8. sınıftayken en iyi pclerde 256-512 ram vardı 8 sene geçmiş şuanda 16gb ram bulunuyor (en iyilerde) 

10 katı değil bakın ,  8 yılda 30 kat bir artış olmuş.

aynı şey harddiskler içinde geçerli. 40-80 kullanırken 4TB lara kadar geldik.

ama teknolojinin yavaş geliştiği o günlerde tahminlerin yarısı karavana :)

ula ne 40 80 ni ben 520 mb hdd kullandığımı hatırlıyorum 

elimde hala 8mblik hdd var, sakliyorum :)

onu bunu bosver biz disket cocuguyuz zaten :)

volfied :D

hiç bitiremedim :/ bi yengecli bölüm vardı ibne yengeç dışarı çıkıyodu oyun donuyodu tekrar baştan :/

test 1 2
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Lupin bunu yazdı:

wert bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

teknoloji şirketleri geleceği aslinda pek iyi göremiyorlar. ibm de dünya çapında 6 bilgisayar pazarı var gibi birşey demişti , peki neden? bilgisayarlara sadece çok zengin ülkeler ihtiyaç duyar diğerleri kullanamaz mantıgı ile. 

Şuan bakarsak ben 8. sınıftayken en iyi pclerde 256-512 ram vardı 8 sene geçmiş şuanda 16gb ram bulunuyor (en iyilerde) 

elimde hala 8mblik hdd var, sakliyorum :)

onu bunu bosver biz disket cocuguyuz zaten :)

744 kB disketleri 1,44 MB yapmak için matkapla delik delerdik mq.. Şimdi 2GB flash diski 32GB gösteren çinlilere küfür ediyoz

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Disketlere eskiden herşeyi sığdırırdım lakin şuan TB'lık disklere hiç birşey sığdıramaz oldum :) eski günlerimi hatırladım 

Hatasız Kod Olmaz... :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:

Bugün sayfamda biri microsoft 37 yıldan sonra zarar açıkladı diye bir haber paylaştım biri,

'' asla 32 bit işletim sistemi yapmayacağız diyen şirket mi bu'' yazdı.

Bende araştırdım google de sadece geleceği ıskalayanlar başlığı altında haber sitelerinde  Bill Gates e ait olduğu iddia edilen  bir bu cümle geçiyor.

Neden demiş niye demiş belli değil.

Bilen varsa yazabilir mi ?

Hem TBT hemde hemde internet alemi bilgilensin diye konuyu açıyorum.

Bill Gates'in geleceğe yönelik tutturamadığı tahminlerden biri sadece.

8 bit ve 16 bit'lik işletim sistemleri zamanında, 32 bit'e asla ihtiyacımız olmayacak anlamında bu lafı etti.

Muhtemelen 80'li yıllardı, MSX bilgisayarın Japonya tanıtımında bunu söyledi. MSX gibi ortak bir donanım mimarisi üzerine bir çok üretici yeni bilgisayarlar üretiyordu. Dolayısıyla devrimi yaptığını ve herkesin 8 bit MSX mimarisi bilgisayarları kullanacağını sandı. Lakin devrim x86 ve 32 bitlerle geldi.

10 sene sonra da tükürdüğünü yalayarak hibrid 16/32 bit işletim sistemlerini çıkardılar.

En sonunda, 32 bit'le dünya lideri oldular. Yani adamlar en çok kârı muhtemelen 32 bit ile yaptılar.

Arkadaşının yorumunun sebebi de bu olabilir.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 14:54'da MaviEkran tarafından düzenlendi.

Blue Screen of Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockes
    rockes's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

en düşük bende galiba 3 gb hdd ye win me  kurdurmak için kaç kapı gezdim hatılamıyorum sonunda yine 98 kurulmuştu :D  win me  usb 2.0 ı algılıyo du bende 98 algılamıyodu onun için istiyodum :D o zamanlar 70 tl ye 2 lik flash belleği zorla 55 tl ye almıştım :D filan filan neyse konuylan alakasız oldu :D

askerden geldi işsiz . edit: artık işli
Toplam Hit: 2294 Toplam Mesaj: 16