Asp - Mysql - UTF8 Uyuşmazlığı
-
DarkF4Te bunu yazdı:
-----------------------------
dosyanın karakter setini de utf8 yapıyor musun hoca ?
birbirine include ettiğin tüm dosyalarda aynı şekilde utf8 olmalı.
evet. ilk mesajda yazmıştım UTF8 olarak kayıt edildi diye. tüm dosyalarım utf8 olarak kayıt ediliyor. -
Yapılması gereken herşeyi yaptığına göre bir de sap dosyanın ilk satırını aşağıdaki gibi olacak şekilde düzenle;
<%@ CodePage = 65001 %>
<%
'Senin ASP Kodların
%> -
buzukatak bunu yazdı:
Yapılması gereken herşeyi yaptığına göre bir de sap dosyanın ilk satırını aşağıdaki gibi olacak şekilde düzenle;
<%@ CodePage = 65001 %>
<%
'Senin ASP Kodların
%>
olmadı :S :S :S -
NoktaliVirgul bunu yazdı:
DarkF4Te bunu yazdı:
evet. ilk mesajda yazmıştım UTF8 olarak kayıt edildi diye. tüm dosyalarım utf8 olarak kayıt ediliyor.
hacı asp bilmiyorumda kullandığın sabit fonksiyon varsa falan bazen onlar sorun yaratıyor misal phpde substr utf8 kullanımda bazen problem yaratabiliyor yerine mb_substr var.Dosyaları çevirttim dedin ama birde bütün includeları ayırıp dene sayfayı.Gariptir, başıma gelmişti bunun gibi birşey utf8 olarak dosyayı kayıt ediyorum açtığımda tekrar iso bilmemkaç oluyordu.Çözersin umarım lanet birşey karakterlerin sapıtması. -
DarkF4Te bunu yazdı:
NoktaliVirgul bunu yazdı:
DarkF4Te bunu yazdı:
evet. ilk mesajda yazmıştım UTF8 olarak kayıt edildi diye. tüm dosyalarım utf8 olarak kayıt ediliyor.
hacı asp bilmiyorumda kullandığın sabit fonksiyon varsa falan bazen onlar sorun yaratıyor misal phpde substr utf8 kullanımda bazen problem yaratabiliyor yerine mb_substr var.Dosyaları çevirttim dedin ama birde bütün includeları ayırıp dene sayfayı.Gariptir, başıma gelmişti bunun gibi birşey utf8 olarak dosyayı kayıt ediyorum açtığımda tekrar iso bilmemkaç oluyordu.Çözersin umarım lanet birşey karakterlerin sapıtması.
include ettiğim bi dosya yok ki şu an. dosyanın kendisi utf8 olarak kayıt ediliyor :S sanırım iso'ya dönücem
Toplam Hit: 3286 Toplam Mesaj: 16