folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Asp / Php Ye Başlayanların Kendilerini Geliştirmek İçin Yapmaları Gerekenler

Asp / Php Ye Başlayanların Kendilerini Geliştirmek İçin Yapmaları Gerekenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Başlık biraz uzun oldu fakat bunu vereyim dedim bir kaç konu açılmıştı.ASp ile başlayıp php ye geçtim.Kesinlikle asp / php kıyaslaması yapmayacağım.Neyse..Bu yöntem benim uyguladığım yöntemdir.Kolay öğrenmemi sağlıyor.

Öncelikle html ve az buçuk javascript öğrendiğinizi var sayıyorum.Başta operatörleri öğrenin.Ne gibi ?

Ekrana yazdırma, değişkenler, matematiksel işlemler, tarih / saat işlemleri, post ve get metotları.Bunları google dan aratıp bulabilirsiniz, asp günce indirebilirsiniz ..

Daha sonra if, else, elseif işinize yarayacaktır.Aspde case php de swich benim işime yarıyor :).Bunun dışında işlemlerinizi fonksiyonlar ile yaparsanız iyi olur sanıyorum.

Buralar çok zor gelmeyecektir.Çünkü oku hallet kolay.Fakat daha sonra çeşitli işlemleri kombine biçimde kullanın.Örneğin kutucuğa yazdıracağımız bir rakam ve diğer rakamı önce basit mantıkla toplatabilirsiniz.Daha sonra 4 checkbox koyarak 4 işlemi uygulayınız.

Bunları yaparkende asla ama asla kopyala / yapıştır yapmayın.kodu sürekli yazın sürekli.C/p yok.Ufak tefek araçlar yapmaya çalışın(hesap makinası tarzında yaratıcılığınıza bağlı )

Daha sonra  işin en güzel yanına geldik :).Veritabanı bağlantısı.Bunuda çözebilirsiniz fakat zor geldiğinde 

http://www.aspindir.com/
    http://php.arsivimiz.com/ 

sitelerinden ufak z.defterlerini indirp bakabilirsiniz.İŞi çözdümüğünüzde ziyaretçi defteri yapmaya geldi iş.İsterseniz asp / php de size örnek hazırlarım ufak birşey.GÖrüntüsüne hiç önem vermeyin..Önemli olan işlev.yazma olsun fakat onaylanmadan gösterilmesin, admin girişi olsun, 1 dakika mesaj süresi olsun (sessionlar ile) silme, düzenleme olsun tamamdır.

NEden ziyaretçi defteri yapıyoruz ??
    Ben asp yada php ye başlarken sürekli ziyaretçi defterlerini incelerim.Kocaman bir forumun yada ufacık bir z.defterinin mantığı aynıdır.Listele, sil, düzenle .... Zorlanırsanız google dan yada forumdan aratın.Bulamazsanız newzumsuk@mynet.com ekleye bilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.Yada bilenlere danışabilirsiniz.Eğer çok garipse konuda açabilirsiniz.

Bunu yaptıktan sonra unutmamanız gereken ziyaretçi defteri güvenliğidir.O ziyaretçi defterini oturup görsellik kadarak güzelce birşey yapabilirsiniz.Farklı özellikler koyun piyasada olmayanları.Daha sonra onu ufak forum tarzında yazabilrisiniz.

Üyelikler yapabilirsiniz.Böylece forumada el atmış olursunuz.Bu sayede baya yol katedebilirsiniz.Bir hata çıktığında unutmayın ki kullanıcıdan kaynaklanır.Oturup son yaptığınız işlemleri if deneyimlerini falan kotnrol edin.Tekrar tekrar bakın.

Beyaz tahribat için yazdım... 

edit:

Ayrıca sitede bilgisi olanlar, farklı yol deniyenlerde birşeyler eklerse yeniler için oldukça güzel bir konu olabilir. 

edit: iyi oldu gerçi verecekelrimi burdan veririm.

http://www.aspindir.com/goster/3900   =>=> ASp için localhost.
    http://www.wampserver.com/en/  =>=> PHp localhost..

Onun dışında  php için notepad++ kullana bilirsiniz.Ben phpedit kullanıyorum.ASp için frontpage yada dw kullana blirsiniz.Yada onun içinde notepad++ kullanabilirsiniz.Tavsiyem notepad++ tır.Kodlar renklendirirlir.ÜStelik ön izlemeyi yapmadığınızdan html de kolaylığa gelmez htmlyi pekiştirirsiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

1-Kicinizi kirip pc basinda fakit gecirin.

2-Istediginiz kadar google dan yararlanin ama kesinlikle 1 adet basucu kitabiniz olacak arkadas.Eliniz kitaba degecek.Ozelliklede uzerinde tam uzmanlasmak isediginiz bir alan ile ilgili iyice arastirip kaliteli bir kaynak kitap alin.

3-Kullanicidan 2sayi isteyip bu sayilari carpma,bolme.toplama,cikarma islemlerine sokan programi yazdiginizda kendinizi kucuk gormeyin.Herkes bu yoldan gecmistir.Herkes iki sayiyi toplayan programi yazmistir.Onemli olan omur boyu hesap makinesi yapmayin.Kendinizi gelistirin ve kucumsemeyin.

4-Okuz gibi projelere bakip ulan ben yapamam diye kendinizi sakin asagilamayin.

5-`Ne istediginiz bilin` , gercekten ne yapmak istiyorsunuz.Ornegin ben kopek ciftligi acmak istiyorum.Profesyonel bir ciftlik , bu benim amaclarimdan birtanesi :)

6-Basladiginiz isi yarim birakmayin.

7-Sabahlari erken uyanin.

8-Gununuzu programlayin , yarin(sali) gunu ne yapacaginiza bugun karar verin ve bir yer yazin.

9-Sadece gulumseyin :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    compü nin tek önerisi zaten erken uyanın az uyuyun :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

evet compünün dediği gibi kitap kesinlikle olması lazım.TAbi bilmiyorum benim gibi 2 günde bir fikir değiştirirseniz asp.net, asp, php her bib ok alıp zarara uğratmayın.Şu aşşağıda gördüğünüz kitaplar bana aittir.

asp.net ve ahax var alfa yayıncılığının onlar yeni onlara henü bakmadım javascript ve javascript, dhtml ve css olan kitabı okuyordum.Az kaldı javascripti şimdi bir iki projede bol bol kullanıcam.Ondan sonra ajaxa geçicem.

Ne kadar phpci olsamda asp.net e bi göz atarım :D 

http://img508.imageshack.us/img508/720/15092008001ou8.jpg 

Normalde kitap okumayı sevmem fakat bunlardan bir çok şey öğrendim.En basiti kitaplardaki javascript, php, delphinin mantıkları aynı gibi geliyor.Dlephi biraz uzaktan akraba olsada..Yani phpdsen önce biraz javascript kesinlikle php mantığında yardımcı olacaktır. 

edit:

Her ne kadar bir ton kitpa olsada  ordaki 2 php kitabını roman okur giib baştan sona okuyup prjelerde hepsini toplasamda bazen bir yerde kitleniyor insan.İşte o anda bilenler+forum giriyuor devreye :)..

Hepsini tamamen okudm mu ?Hayır phpler tamamen okuntu.İnce javascript tamamen okundu.Fakat o kalin javacsript daha yarıya yaklaşıyorum.Daha sonra ajax!!!1

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Cok yanlis kitaplar secmissin zumsuk :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Cok yanlis kitaplar secmissin zumsuk :D

hahah :D ruh halimi yansıtmıyor mu sence ?

Şimdiki aklım olsa 2 aspyi, asp.neti almazdım.Geri kalan hepsinden memnunum ama :)

DElphide gerçi çok ilerleyemedim hatta şimdi bi çok şeyi unuttum kodlama mantığını bile :D ama baktım python ile php-javascript benzeşiyor programlama alanında ne yazacağımda malum artık auzhuahua :D:D

Şimdi gidip c#, c++, üsütne python almayayım da..

Yok artık yönüm belli.Php, javascript, ajax, python.Belki c/ c++..Onların dışınada çıkmam..(Büyük söz söylemiyimde bakalım senede üniverstede napcaz :D c# derlerse...) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek
    %70 C++ yada C# ile başlarlar :)

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

theimpossible bunu yazdı:
    %70 C++ yada C# ile başlarlar :)

hay..

Neyse konuyu bozmayayım.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    şehir dışında okuma durumum var o bakımdan bendede böyle bi arşiv olması şart zumsuk sayende karar verdin php den bi başlıcam bana uygunsa devam :D

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uunal
    uunal's avatar
    Erkek

zumsuk tüm dediklerine katılıyorum. php den kod yazmakdan sıkıldım artık phpde derseniz.

Çok güzel php frameworkler var isteyen olursa onları anlatırım.sizlere

Toplam Hit: 3583 Toplam Mesaj: 27