folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp | Tarihe Göre Haber..

Asp | Tarihe Göre Haber..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

yalnız tam 1 hafta öncesi için limit belirlemen lazım örneğin

sorbbs0 = "Select * from haber where kategori=57 and DateDiff('d',tarih, Now)<8 and DateDiff('d',tarih, Now)>0 order by hit desc"

gibi.. buda örnek uygulama :D

http://rapidshare.com/files/63011478/wwwroot.rar.html 

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Dellus bunu yazdı:
    -----------------------------
    alp bunu yazdı:

Hoca dateadd ile olan şey datediff ile niye olmuyo onu anlamadım :D

sql = "Select * From gehbulubu Where datediff(d, zaman, now() ya da getdate()) < 30"

DateAdd ile DateDiff farklı girdi ve cıktıları var. DateAdd ile sadece gun, ay yada yılı arttırırsın ,

DateDiff ise boolean degeri donderir. İkisini biribirine uygun ayarlama yapman gerekir.. Ama DateAdd ile DateDiff i neden bi arada kullanıcaan??

Hoca datediff nasıl boolean değer döndürüyor ?? Boolean dediğin şey true / false değil mi?

Dateadd ile adı üstünde tarihe eklemeler çıkarmalar yaparsın, gün, ay, yıl, saat, saniye, dakika

Datediff ile ekleme ya da çıkarma yapmazsın direk farkı alırsın..Adamın istediği de o zaten son 1 ay içindeki kaydı çekmek istiyor, sen dateadd i le şimdiki tarihten 1 ay çıkarıp eşit ya da büyük olanları arasan da, datediff ile şimdiki tarih ile kayıtlı tarih arasındaki ay farkı 1 olan kayıtları arasan da bişe farketmez..Ne demiş Manga; "Kandırmaaa Kendini" :D

Benim bir önceki mesajımda arkadaşın "datediff ile olmaz" mesajına cevap olarak dedim ki: "Dateadd ile yaptığın o sorguyu, datediff ile de yapabilirsin"

Toplam Hit: 2127 Toplam Mesaj: 13