.Asp | Uzantı Değiştirmek ?
-
selam Mürider
ben şimdi xxx.asp dosyasının uzantısını xxx.xxx olarak değiştirmek istiyorum
localde bunu yapmak kolay ama serverde nasıl yapıcam ?
sadece pleskten halledebilirmiyim yoksa hosting firmasının mı müdahale yapması gerekiyor ?
mesela
http://snnyk.snnyk.com/snnyk/snnyk/snnyk/snnyk.asp?snnyk=snnyk
burada değiştiremediğim .com ve .asp uzantısı
asp nin farklı uzantılara çevrildiğini gördüm ama nasıl yapılıyor bi bilgiyok
google dede aradım sağlıklı bi döküman yok maalesef
varmı nasıl yapıldığını bilen bi Mürid ?
Not: zevkş oluyo walla aslında Tahribat ınkide değişik uzantıda olsa daha iyi olur diye düşünüyorum index.tbt gibim :) -
Pleskte uzantı değişme gibi bir seçenek yok.. Hosting aldığın firma ile irtibata geçmen lazım. Host firmasının yapacakları;
IIS den Sitene sağ tıklayıp "Properties" (Özellikler) kısmına gelip, "Home Directory" (Ana Dizin) sekmesine basıp, "Configuration" (Ayarlar) bölümüne gelerek, Add (Ekle) butonuna basıp, resimdeki gibi veri girmeniz gerekmekte..

-
http://snnyk.snnyk.com/snnyk/snnyk/snnyk/snnyk.asp?snnyk=snnyk
oha o nası bi tasarım öyle :D
kılıçlı adam müzik falan süper uyumlu da kutu ne ordaki ?
snnyk nasıl okunuyor anlamı nedir
gerçekten dediğin gibi bişey nerde gördün
çokmu soru sordum :D
* sınnayk , sınınayk snınyak saynınıyk
hangisi doğru :D
-
NoName bunu yazdı:
-----------------------------http://snnyk.snnyk.com/snnyk/snnyk/snnyk/snnyk.asp?snnyk=snnyk
oha o nası bi tasarım öyle :D
kılıçlı adam müzik falan süper uyumlu da kutu ne ordaki ?
snnyk nasıl okunuyor anlamı nedir
gerçekten dediğin gibi bişey nerde gördün
çokmu soru sordum :D
* sınnayk , sınınayk snınyak saynınıyk
hangisi doğru :D
-----------------------------
açılımı sayfa başlığında yazıyor -
SPY-CX5 bunu yazdı:
-----------------------------Pleskte uzantı değişme gibi bir seçenek yok.. Hosting aldığın firma ile irtibata geçmen lazım. Host firmasının yapacakları;
IIS den Sitene sağ tıklayıp "Properties" (Özellikler) kısmına gelip, "Home Directory" (Ana Dizin) sekmesine basıp, "Configuration" (Ayarlar) bölümüne gelerek, Add (Ekle) butonuna basıp, resimdeki gibi veri girmeniz gerekmekte..

eywallah hocam saol.
peki bu uzantı değiştirmenin herhangi bir yan etkisi felan varmı ? -
Hayır olacağını sanmıyorum.
Ama yinede header ile ne olduğunu belirle asp de nasıl olur bilmem PHP de şu şekilde oluyor;
header('Content-Type: text/html');
-
SPY-CX5 bunu yazdı:
-----------------------------Hayır olacağını sanmıyorum.
Ama yinede header ile ne olduğunu belirle asp de nasıl olur bilmem PHP de şu şekilde oluyor;
header('Content-Type: text/html');
tmm hoca mail attım hosta
ilgin için tşk -
hostcunun buna izin vereceğini sanmıyorum , eğer o uzantı değişirse bütün sunucudaki asp kullananlar .asp olan uzantıyı senin istediğin uzantıya çevirmek zorunda kalacaklar, bunu en basitinden seo ile yaparsın.
yok.com/daha/neler.canım
mesela örnek
fox.com/bugün/ne.yaptı
gibi :C seo bizim seo :C
veya
tahribat.com/26210.murid
:D süper olur :D
-
Ne alakası var FOXXLY :)
Ben özellikle yazdım, IIS den adamın sitesine sağ tıklayıp özellikler diyecek ve ekleme kısmından yeni uzantı ekleyecek..
İşin özü bu ayardan sadece seçili site etkilenir ve .asp uzantısı ve yeni eklenen uzantı sağlıklı bir şekilde çalışır.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------hostcunun buna izin vereceğini sanmıyorum , eğer o uzantı değişirse bütün sunucudaki asp kullananlar .asp olan uzantıyı senin istediğin uzantıya çevirmek zorunda kalacaklar, bunu en basitinden seo ile yaparsın.
yok.com/daha/neler.canım
mesela örnek
fox.com/bugün/ne.yaptı
gibi :C seo bizim seo :C
veya
tahribat.com/26210.murid
:D süper olur :D
:)) bilmiyorum walla elemanın biri yapmıştı demekki kendi serveri var :|
-
SPY-CX5 bunu yazdı:
-----------------------------Ne alakası var FOXXLY :)
Ben özellikle yazdım, IIS den adamın sitesine sağ tıklayıp özellikler diyecek ve ekleme kısmından yeni uzantı ekleyecek..
İşin özü bu ayardan sadece seçili site etkilenir ve .asp uzantısı ve yeni eklenen uzantı sağlıklı bir şekilde çalışır.
hocam yanlışım varsa düzelt.senin dediğin biçimde olması için her site için farklı asp.dll olması lazımki herbirine uzantıyı farklı bi şekilde tanımlasın. yanlışmıyım :|
kii senin koyduğun resimdede anlaşıldığı gibi system32 de ki dll üzerine işliyosun :|
yinede iddalıyım :C seo dan yap en basiti :C
asdasd.com/SPY-CX5.FOXXLY
seo rulzz :D