Asp İle İlgili Sorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

öncelikle Dns serverdan * adresini

site.com a yönlendir

sonra iis serverdan host header waluesi boş olan bi kayıt yarat o ip adresine...

ne gelirse gelsin o ip adresine yönlendirecektir, o gelende direk siteyi acar...

daha sonrasında, server variables dan HTTP_HOST u alın

. ya göre split edip arraya atın,

attığınız arayı reverse edin...

array(0) = com ise

array(1) = site ise

array(2) = ne ise o subdomaini alın devam edin işte :)

hocam  bu iş paylaşımlı ip ile oluyor mu onu da söyleyebilir misin

* adresini paylaşımlı ipye yolladığımızda site.com u bulamıyor serverın default kısmına atıyor oranın da bi anlamı kalmıyor.

kurulan herhangi bi siteye özel ip atayıp * adresini o ipye atarsak siteye gidiyor.

paylaşımlı ip için çözüm yok mu?  

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    ben söyliyim paylaşımlı ipde olmuyor :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    her ipde 1 site yapabilirsin, çünkü gelen ipyi direk olarak iis e yönlendirmen gerekiyor...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    :| bazen neden php yi önemsemedim yarım bıraktım diye kendime çok kızıyorum

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    amk bole işin phpye geccem artık bi ayda kavrarmıyım phpyi acaba

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:
    amk bole işin phpye geccem artık bi ayda kavrarmıyım phpyi acaba

kac aydır aspyi cözemedin hocam bi ayda phpyi mi cözeceksin :| 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

T01G4 bunu yazdı:
    FOXXLY bunu yazdı:

alakası yok o sadece düz mantık. sunucudan ayar çekmen lazım yoksa

asdasd.asdads.com olarak giren bi adam sen hangi dosya ile kontrol etmeyi planlıyorsun ?

asdads.com a dosyaları attın diyelim ama  asdads.com farklı asdasd.asdads.com domainlerdir. burada devreye sunucuya çektiğiniz ayar giriyor. sadece asp ile olcak iş değil.

saçmalama mantığı o sunucudan ayarı çekiosun zaten boş kayıta *.site.com şeklinde ekliyorsun sadece asp ile yapıyosun request.servervariables("host_name") yi replace ediyorsun reverse edip sayıyosun com 0 site 1 subdomain 2. sonra sundomaini veritabanında aratıyosun varsa veritabanından çekiyosun yoksa site.coma yönlendirirsin işlem yaparsın zor değil ama karışık iş

bana renenin mesajlarıyla gelme hoca. senin yazdığın mesaj aşağıdadır.

hocam bu olayı bende yapmıştım mantığını anlatayım request. nesnesiyle host adını kontrol ettir sonra . ile splitlere böl ve ilk adını al yani sub domaini. veritabanından çağırırken o isimle çağır ve orda çalıştır. eğer bulunamazsa ana sayfaya yönlensin kayıt olma yerine

sen sadece asp ile yapılacak kısmı yazmışsın sen sittin sene sadece asp ile beceremezsin bunu. sunucu üzerinden ayar çekilmesi lazım dedim ben vede öyle olması gerekiyor.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:

bana renenin mesajlarıyla gelme hoca. senin yazdığın mesaj aşağıdadır.

hocam bu olayı bende yapmıştım mantığını anlatayım request. nesnesiyle host adını kontrol ettir sonra . ile splitlere böl ve ilk adını al yani sub domaini. veritabanından çağırırken o isimle çağır ve orda çalıştır. eğer bulunamazsa ana sayfaya yönlensin kayıt olma yerine

sen sadece asp ile yapılacak kısmı yazmışsın sen sittin sene sadece asp ile beceremezsin bunu. sunucu üzerinden ayar çekilmesi lazım dedim ben vede öyle olması gerekiyor.

ben splitlere bölcen dedim rene sonra splitelere bölcen dedi bu mesaj renenin mesajıyla gelme değil 1.

ilk mesajımda serverın mx ayarlarından A yapıcan *.site.com diye belirticem dedimmi ? Dedim buda 2 ;)

pleskten ayarı en başta çekiosun zaten

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
Toplam Hit: 2880 Toplam Mesaj: 29