ASP Sayfaya Ckeditor Entegrasyonu
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------şimdi anlatamadım demek istediğimi hani office word de satır aralığı 1 1.5 2 diye bir seçenek var ya onu kast ettim misal enter a bastığımda yahut alt satıra geçtiğinde 1em boşluk bıraksın istiyorum her satırın arasında
-----------------------------hocam css ile satır boşluğunu ayarlayabilirsin.
Ayrıca boş bir yerde enter'a bastığında alt satıra geçmesini istiyorsan (saf textareada mesela)
Replace (gelenveri ,"vbCrlf" ,"<br>" ,1,-1,1)
koduyla bir süzgeçten geçirebilirsin.
-
:) hocam sorun zaten çift boşlu kbırkayordu sen etntre basınca hem <p> hemde <br> etiketini ekliyordu editör bunu ben <br> ye çevirdim tek bosluk olcak yani normal textarea alanı gibi olmuş olcak..
Sen diyorsun ki ben boşluk aralarını kendim ayarlamak istiyorum..?? öylemi -
Evet boşluğu ben ayarlamak istiyorum satır arası boşluğu css ile alırken veriyi yapılabilir fakat işlevsel olmaz sanıyorum @by_Tet hocam sayfanın nerede başlayıp nerede bittiğini görebilmeli giren kişi
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------Evet boşluğu ben ayarlamak istiyorum satır arası boşluğu css ile alırken veriyi yapılabilir fakat işlevsel olmaz sanıyorum @by_Tet hocam sayfanın nerede başlayıp nerede bittiğini görebilmeli giren kişi
-----------------------------İşlevsel derken? Ya ben anlamadım ya da sen olaya farklı bakıyorsun. Hocam bir div içerisine yazıyı çekersin;
<div class="csstipi"><%=degisken%></div>
css olarak da
.csstipi {line-height:200%}
200% ile çift satır boşluk bırakma sağladım yani
p
p
şeklinde görülecek yazılar arası satırbaşları.
sorununu dediğim gibi pek anlayamadığım biraz daha açarsan yardımcı olabilirim.
-
Şimdi
1
2
3
Bu üç satır arasında hiç boşluk yok çünkü shift tuşuna bastım ve karizmatik metin editöründe de bunu ayarlayabileceğim bir yer yok. Benim istediğim yani enter a basınca yahut basmayınca bu şekilde uzayan metinlerde dahil gördüğünüz gibi arada boşluk yok ama1
2
3
gibi de değil bu bırakılan boşluğu ben ayarlamak istiyorum.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi
1
2
3
Bu üç satır arasında hiç boşluk yok çünkü shift tuşuna bastım ve karizmatik metin editöründe de bunu ayarlayabileceğim bir yer yok. Benim istediğim yani enter a basınca yahut basmayınca bu şekilde uzayan metinlerde dahil gördüğünüz gibi arada boşluk yok ama1
2
3
gibi de değil bu bırakılan boşluğu ben ayarlamak istiyorum.
-----------------------------Yukarıdaki yöntemi boş bir klasöre atarak dene hocam mantığı kavrayacaksın. Anlayacaksın.
-
bu gelen veriden ayarlatıyor ama adam text areadan areanın kaçıncı satırda bittiğini bilmesi lazım yani bu işlemi areadan halledemez miyiz?
Düzenleme : Yani veritabanından gelen veriden değilde veritabanına giderken yapsak :)
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------bu gelen veriden ayarlatıyor ama adam text areadan areanın kaçıncı satırda bittiğini bilmesi lazım yani bu işlemi areadan halledemez miyiz?
Düzenleme : Yani veritabanından gelen veriden değilde veritabanına giderken yapsak :)
-----------------------------Tabiki mümkün hocam onu da kullandığın editörün css dosyasından halledeceksin. Fakat epeydir editörle uğraşmıyorum. Css dosyasını burdan gönderirsen bir bakayım.
-
/*
Copyright (c) 2003-2012, CKSource - Frederico Knabben. All rights reserved.
For licensing, see LICENSE.html or http://ckeditor.com/license
*/
body
{
/* Font */
font-family: Arial, Verdana, sans-serif;
font-size: 12px;
/* Text color */
color: #222;/* Remove the background color to make it transparent */
background-color: #fff;
}
ol,ul,dl
{
/* IE7: reset rtl list margin. (#7334) */
*margin-right:0px;
/* preserved spaces for list items with text direction other than the list. (#6249,#8049)*/
padding:0 40px;
}Ana dizinde bu içerik var ama klasörlerin genelinde hayli fazla css dosyası var .js dosyasında olabilir mi?