Asp Scriptte � Karakteri Neden Çıkar?
-
arkadaşlar bi tane scritptte türkçe karakterler yerine bunlardan (����) çıkıyor ama sadece yönetim panelinde bunu nasıl düzeltebiliriz. normal görünümde herhangi bir problem yok.
-
hocam verdiğin kodu ekleyip dosyayı upload ettim. sonra sayfayı yeniledim düzeldi tekrar yenileyince yine eski haline dönüyor :/
-
tr karakter veritabanından çekerken oluyor o zaman hocam.. Veritabanı dil kodlamasına bi bak, vertabanını bağlandığın dosyaya şunları ekleyip dene .
------------------------------------
mysql_select_db(_dbname);
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
------------------------------------ -
asp sistem ve mdb database
-
şuna bi bak hocam o zaman, bide db yi açıp � nasıl görünüyo bi bakarmısın ?
<%@ language=vbscript
codepage=1254
%> -
hoca phpde kodlama dili falan önemlidir, aspde de öyle birşey vardır mesela phpde ;
<?php header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?>
sayfanın başına atıyroum ve utf-8 olarak kodluyorum (editörde).Mysql utf8_general_ci ..Demek istediğim kodlarken kullandığın editörün kodlama biçimi, database ekleme vs.. önemli.
Bence 1254 falan kullanma.Utf-8 dünya çapında kullanılan kodlama biçimidir.Şu ana kadar utf8 ile kodladım (phpde) hiç problem almadım.
-
TxT bunu yazdı:
-----------------------------şuna bi bak hocam o zaman, bide db yi açıp � nasıl görünüyo bi bakarmısın ?
<%@ language=vbscript
codepage=1254
%>
-----------------------------db de normal türkçe karakterler görünüyor. zumsuk hocam scritpti ben kodlamadığım (kodlayamadığım :) ) için bilemiyorum.
-
dosya yapısı utf8 unicode olaylarına göre karakter sorunu çıkarıyor php de asp de varmı bilmiyorum..
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
-----------------------------
dosya yapısı utf8 unicode olaylarına göre karakter sorunu çıkarıyor php de asp de varmı bilmiyorum..
-----------------------------hocam www.tarcan.tur0.org aynıalanda blog,arşiv..Hepsi utf8.
Mysql da utf yapmadıysan, sayfa kodlamasında utf8 dediysen, sayfayı kodladığın editörde windows 1254 yapıp sayfaya utf dediysen bunlarda problem yaratır.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=95539&sayfa=1#1027332
phpde şunları yaptığınızda herşey güzel olur..Her türlü sorun çözülür...
-
bu sorum çözüldümü ona göre bi çözüm söyleyeceğim
-
tolga kardeş o düzeldi de başka bi sorun var yaw :)
resim upload edemiyom bu seferde :)