ASP Ve ASP.Net Deki Application[ ] Objesinin PHP Deki Karşılığı?
-
HolyOne bunu yazdı
Ben böyle gerizekalı dil görmedim bunun nesini seviyolar... şuna bakın
$arr=explode(',','the,cat');
echo "0:".$arr[0].",";
echo "1:".$arr[1].",";the,cat, yazıyor.//----------------------------------------foreach ($arr as $word);
{
echo trim($word);
}
sadece cat yazıyorForeachi bile düzgün çalışmıyo bu ne aq
foreach da virgul olmamali abü.
application zimbirtisinin karsiligi varmi bilemiyorum.
wh0 tarafından 12/Haz/14 12:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Google bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
echo "1:".$arr[1].",";the,cat, yazıyor.//----------------------------------------foreach ($arr as $word);
{
echo trim($word);
}
bende kullanmadım ama burdaki echo sanırım ekrana yazdırıyo ve foreach in içinde bu şekilde kullanırsan en son kelime ekranda kalır cat yazması gayet normal yani.
sende programlamayi en bastan ogren hocam. yanlis adres tarif eden insanlardan farkin yok.
wh0 tarafından 12/Haz/14 12:25 tarihinde düzenlenmiştir -
isoT bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
{
echo trim($word);
}
reis düzgün yazmıyosun düzgün kullanmaya çalışıyosun bizi mi deniyosun :P
foreach in sonunda noktalı virgül olmayacak. sonuncusunu yazmasının sebebide döngüyü sonuna kadar döndürüyosun. en sonda da değişkende kalan değeri gelip aşşa yazıyo.
PHP güzeldir :(
Wallahi kodda bi sorun olduğunu biliodum ama 1 saat baktım görmedim lan.
-
tam olarak ne yapmak istiyon hocam bu application [] dediğin olay .net te ne yapar ?
-
şeyh php'den vazgeçme candır kendileri :D
-
http://www.yazilimciblog.com/asp-net-application/ adresinde yazılanlardan anladığım kadarıyla,acemi php ci olarak cevabımı vereyim,
asp.net deki application [] nesnesinin tam karşılığı php de yok.
Ama bazı şeyleri PHP de sağ kulağımızı sağ elimizle göstererek yapabilirz.
Yukarıdaki sitede şöyle bir şey yazıyor.
----
Session_Start: Kullanıcı siteye girdiğinde tetiklenir. Session’ın timeout süresinin geçmesi durumunda kullanıcı bir talepte daha bulunursa bu olay istemcinin yeni bir kullanıcı olarak sitemize geldiğini düşünerek tekrar tetiklenecektir. Kullanıcının sitemizi ilk ziyareti esnasında gerçekleştirilebilecek işlemler bu olay dahilinde gerçekleştirilebilir.
-----
Böyle bir olayı PHP de şöyle yapabiliriz, php sayfamızın en üstünde herhangi bir session un başlatılmış olup olmadığını kontrol ederiz,
eğer herhangi bir session başlatılmamış ile session_start ile yeni bir session başlatırız, ve yapılması gereken işleri yaparız.....
-
hmm tmm o dediğinin ne boka yaradığını anladım bir nevi havuz işlemi görüyor
x kullanıcıda gelye y kullanıcısıda gelse o değer ulaşılabiliyor tabi bu değer dinamik olacağı için db bağlantısı yapmadan ulaşılması iyi
.net te olan o fonksiyonda sonuçta o bilgileri bi yere yazıp güncelleyip sana getiriyor
evet php de buna denk bir fonksiyon yok ama ufacık bi fonksiyon yazarak aynı işlem yapılabilir
.net mühendislerinin fonksiyon diye yazdığını php geliştiricileri dötüyle yazar diyerekten demek ki geliştiriciler bu işlemin bir fonksiyon olacak kadar önemi olmadığını düşünmüşler =)
php candır..
snnyk tarafından 13/Haz/14 01:40 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdıisoT bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
{
echo trim($word);
}
reis düzgün yazmıyosun düzgün kullanmaya çalışıyosun bizi mi deniyosun :P
foreach in sonunda noktalı virgül olmayacak. sonuncusunu yazmasının sebebide döngüyü sonuna kadar döndürüyosun. en sonda da değişkende kalan değeri gelip aşşa yazıyo.
PHP güzeldir :(
Wallahi kodda bi sorun olduğunu biliodum ama 1 saat baktım görmedim lan.
Alıştın tabi visual studio gibi bir nimet'e php'ye laf edersin tabi hocam :)
-
by_Tet bunu yazdıZINDIK bunu yazdı
PHP'de inbuilt application state'e eşdeğer birşey yok abi. Ama bu dediğin PHP > .NET compiler kullanırsan sanırım yapılabilir. Ayrıca çoğu .NET özelliğinden faydalanabilirsin.
//> http://phalanger.codeplex.com/
Alternatif olarak bu tür işlemde (data structure maintaining) veriyi memcached, apc veya windows sunucu da isen wincache ile maintain ediyorlar.
+Bu methodla da dediğin olay yapılabilir ama PHP'ci olmadığını bildiğim için serialize methodunu esgeçiyorum .d
Hocam ben phpciyim de serialize olayı applicationdan bambaşka bişi (yamuluyorsam aydınlatırsın)
Applicationda mesela kişi sitede session açtığında application start olduğunda şunları yap gibi şeyler yapabiliyoruz. İleri düzey session kontrolü gibi mesela
Nası phpcisin lan sen .d
Şimdi özet geçiyoring;
ASP.NET'deki Application State'i
Application state is a data repository available to all classes in an ASP.NET application. Application state is stored in memory on the server and is faster than storing and retrieving information in a database. Unlike session state, which is specific to a single user session, application state applies to all users and sessions. Therefore, application state is a useful place to store small amounts of often-used data that does not change from one user to another.
Şimdi holi bunu görünce amua goim bu ne demiş. Yapılabilitesi snnyk'nin dediği gibi class oluşturup, bir önbellekleme katmanı oluşturup bu tür bir işlem yaptırmak.
PHP built-in application state dengi birşeyler olmadığı için "alternatif en iyi seçeneklere" öneriler bunlar.
Serialization'a gelelim; değerler = serialize() > unserialize() | istediğin PHP veri türleri'nin önbelleklenmesi
Bak mekanizmayı kurduk.
-----
Giriş,
http://www.devshed.com/c/a/php/the-basics-of-serializing-objects-in-php/
Kod örneği;
http://www.jongales.com/blog/2009/02/18/simple-file-based-php-cache-class/
-
İlk işim denemek olcak :D @ZINDIK hocam. Aspdeki gibi stabil olursa seyret sen yapılacakları :))