ASP‘De Gelen Verideki Çiftleri Nasıl Buluruz?
-
Merhaba.
küçük bir oyun yazıyorum. üyeler ilk girişte kendilerine 7 tane adam alıyorlar. şartım şu: ekipte aynı adamdan iki tane olmasın.
form dolduruluyor,asp tarafına gönderiliyor. seçilen adamların id'lerini alıyorum.kontrol ettiğim kod böyle:
function cift_kontrol(veri)
cift_kontrol = False
secim = split(veri,"-")
if ubound(secim) = 6 then
for i=0 to 6
for j=0 to 6
if i <> j then
if secim(i) = secim(j) then
cift_kontrol = True
end if
end if
next
next
end if
end function
ekip = adamid1 & "-" & adamid2 & "-" & adamid3 & "-" & adamid4 & "-" & adamid5 & "-" & adamid6 & "-" & adamid7
cift_kontrol(ekip) fonksiyonu localde deneyince çift varsa True dönüyor.localde problem yok. ama gel gör ki online ortamda adamlar aynı kişiyi alabiliyolar bi şekilde.
gönderilen form sayfasında bu fonksyionun javascript hali var. hadi opera,firefox ile onu yok ettik diyelim.ama asp'den nasıl geçiyor bulamadım.
bu kontrolü yapmak için başka türlü bir fonksiyon var mı? yada bu kontrolü yapmak için bi fikriniz var mı?
-
tahribatta bu soruya cvp yok mu :S
-
henüz yok.bu arada metin editörü çalışmıyo mu?
-
put your hand up in the air...
-
bi sakin ol dostum daha 40 dk olmuş konuyu açalı...
-
Genelde hemen cevap gelirdi o yüzden
-
40 dkda o konu ne kadar aşağılara düştü :)
-
hocam niye ikitane if kullandın ve ikiside birbirinin zıttı gibi göründü bana ve birbirlerine bağlılar if deyimlerinden birini silsen ne gibi bir sonuç çıkıyor karşına ben de pek tecrübeli değilim onu da belirteyim en azından konu güncellenir
düzenleme pardon şimdi düştü aynı sayıysa işleme tabi tutmuyor -
iki tane for döngüsü olduğu için birbirlerini kontorl ediyorlar. bu yüzden kendini buluyor tek if olursa. sanırım sorun burda değil.ekibe yeni adam alırken oluyor :S
-
hocam şimdi çıkmam gerek iftara doğru yardımcı olmaya çalışırım :)
-
Function RemDups(ByVal anArray)
Dim d, item, thekeys
Set d = CreateObject("Scripting.Dictionary")
d.removeall
d.CompareMode = 0
For Each item In anArray
If Not d.Exists(item) Then d.Add item, item
Next
thekeys = d.keys
Set d = Nothing
RemDups = thekeys
End Functionsplitten sonra bu şekil alabilirsin
secim= RemDups(secim)