Asp.Net Adrotator Kullanımı [Döküman]
-
Merhaba arkadaslar yeni bir asp.net dökümanıyla karşınızdayım.. Bu dökümanımızda Visual Studio muzdaki Adrotator Kontrolünün ne olduğunu ve nasıl sistemimizle ilişkilendirebilceğimizi anlatıcam.
Adrotator kontrolümüzün birden fazla resmi bünyesinde barındıran bir yapısı vardır ve her sayfayı değiştirdiğimizde veya yenilediğimizde bu kontrole bağlı olarak gelen resimin otomatik olarak değişmesi bu kontrolümüzün temel amacıdır. Adrotator kontrolümüzü bir xml , access yada mssql veritabanlarına bağlayarakta kullanabiliriz. Şimdi örneğimize gelicek olursak ..
1 : Visual Studiomuzu açalim ve yeni bir asp.net projesi oluşturalım.
2 : Solution Explorer dan projemize resimler diye bi klasör ekleyelim
3 : Toolbox dan adrotator kontrolümüzü sayfamızın içine ekleyelim.
4 : Solution Explorerda görünen projemizin üzerine sağ tıklayarak Add new item menüsüne basarak projemize reklamyonetim.xml adinda bir xml dosyasi ekleyelim.
Xml dosyamızı ekledikten sonra içeriği açılcaktır. Şimdi buraya yazmamız gereken kodları yazalım.
<Advertisements>
<Ad>
<ImageUrl>resimler/trip.jpg</ImageUrl>
<Impressions>2</Impressions>
<AlternateText>Sitemizin 1. Reklamı</AlternateText>
<NavigateUrl>http://siteadresi.com</NavigateUrl>
</Ad>
</Advertisements>
diyip xml dosyamızı kaydediyoruz.
5 : Şimdi Adrotator Kontrolümüze sağ tıklayip properties paneline geliyoruz ve Advertisement File özelliğine girerek hazırlamış olduğumuz reklamyonetim.xml dosyamızın yolunu belirtiyoruz.
İşte bukadar artıkadrotator kontrolümüzü xml ile ilişkilendirmiş olup kullanıma hazır duruma getirmiş bulunuyoruz..
Bu şekilde asp.net sistemlerinizde kolay bir şekilde banner - reklam yönetimi yapabilirsiniz.
Son olarak Yukarıda xml dosyamıza yazmış olduğumuz kodları daha iyi anlayabilmek için ne anlama geldiklerini açıklayalim...
<Ad>= ile her resim için bir özellik ekliyoruz.
<ImageUrl>= ile göstermek istediğimiz resmin yolunu belirtiyoruz.
<Impressions>= ile belirttiğimiz resimin nekadar süre içerisinde değişeceğini belirtiyoruz...
<AlternateText>= ile resim üzerine mouse ile gelindiğinde çıkıcak olan mesajı , açıklamayi yazıyoruz
<NavigateUrl>= ile resimin üzerine tıklandığında hangi url ye gideceğini belirtiyoruz...
Umarım açıklayıcı bir döküman olmuştur..
Döküman Sadece TBT İçin Yazılmıştır..
İyi Geceler
-
olm ben bunu yazmı$tım belgelrimde duruyordu :D
ke$ke yazmasaydın döküman arşvine göndercektim :D
nese ba$ka konu yazayım bende.
-
Ne biliyim olm :) Söylemedinki bana haber verseydin yazmazdim dün gece aklma geldi öle :)
-
olm 2 ay oldu lan bunu görünce aklıma geldi :|
nese bi silverlight dökümanı yazayımda kendime geleyim :| -
Silverlight ile oyun programlama dökümanı geliyor bekle :) canavar gibi olcak
-
daron hocadan gör bize göster :D:D
silverlight seminerini nasıl kaçırdım hala anlamadım ak :| -
tabiki öğrendik artk yapmayi onuda :D Tbt nin Silverlight oyunu bile yapabilirz artık ehue :D
-
o değilde döküman yolluyoruz,hala eklenecek
2 hafta oldu,bu konuda yönetimi eleştiriyorum...
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------
o değilde döküman yolluyoruz,hala eklenecek (2 hafta)
-----------------------------olm toplu olarak yükleniyor ondan.
bende 3 hafta beklemiştim :D -
millet gotunu kasiyacak vakit bulamiyor , 3gun once reneye birseyi duzeltmesini soyledim yarim sayfa yazi yazdi yaptigi islerin listesi olarak :) yil basina gun verdi lan hesaplayin iste , yani rene sunu bi duzelt dedim , aralik sonu falan dedi :)
-
Tbt Fiş sistemine Geçelim :| Numarası yanan gelsin :F