Asp.Net Te Sayfalama
-
merhaba
asp.net te şöyle bişi yapmak istiyorum
sayfama bi tane datalist ekledim bu datalistle tablomdaki verilerin bi kısmını çekiyorum
örnek vermek gerekirse
tablomda öğrenci adı,adresi,numrası,veli adı,soyadı,şusu busu var
ilk sayfamda data listle sadece ogrencinin adı soyadı ve numarası çekiliyor
öğrencinin adına tıklandıgında başka sayfada diger bilgilerinin gelmesini istiyorum
cevaplar için şimdiden teşekkürler
-
datalistin içine bir a tag'ı ekle, adresinede ogrencidetay.aspx?id=<%# Eval("id") %> ekle,ardından ogrencidetay.aspx'in page_load'unda querystringi yakala ve o öğrencinin bilgilerini çek. kolay gelsin.
-
DataGrid kullan otomatik yapsın eğer fazla uğraşmak istemezsen..
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------paging yapmak istemiyor arkadaş, şöyle diyeyim bir haberin var ana sayfada, detaya tıkladığında o haberin detaylarını listeleyecek :).
-
grid icerisine 1tane button yada hyperlink yerlestirip "detay" ismini ver sonrada detayda listelemek istediklerinin eventini olustur.
-
bu grid in içindeki select özelligi ile istedigimi yapma imkanım varmı ?
query string olaayıında şimdi deniorum
-
SharpShooter bunu yazdı:
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------paging yapmak istemiyor arkadaş, şöyle diyeyim bir haberin var ana sayfada, detaya tıkladığında o haberin detaylarını listeleyecek :).
-----------------------------konu başlığından yola çıkmışım ben hemen eet sayfalama istemiyomuş (=
-
datalistten gelen veriyi cekip linke attım öbür sayfaya geçirdim
fakat öbür sayfada bu linkteki ismi nasıl çekicem
bu aşağıdaki komutla okumayı deniyorum fakat querystring i okumuyor bu hangi sınıfın içinde onu import edim :|
bu aşağıdaki tarzda kullanınca
Error 144 Non-invocable member 'System.Web.HttpRequest.QueryString' cannot be used like a method. C:\Users\xxx\Documents\Visual Studio 2010\Projects\WebApplication4\WebApplication4\xxxx.aspx.cs 14 32 WebApplication4
hata alıorum
string tbt = Request.QueryString("tr_ip"); -
query stringin ismi "tr_ip" olduğuna eminmisin ?
-
Daha basit bir yöntem deniyebilirsin.Öncelikle ilk çektigin bilgiler arasında mutlaka id vardır.Bu id numarasını öbür datalist'in SQL sorgusunda kullan.
-
cemnet bunu yazdı:
query stringin ismi "tr_ip" olduğuna eminmisin ?
-----------------------------onu örnek verdim