Asp.Net'te Başka Sayfanın Kontrollerini Düzenlemek
-
merhaba arkadaşlar, öncelikle asp.net'e yeni başladığımı söyleyerek gireyim. çok fazla bilgi sahibi değilim. soracağım soru saçma veya çok basit, bariz bi soruysa maruz görün lütfen.
şimdi iki tane sayfa var. birinde bi textbox var bi de buton var. diğerinde de bi label var. ben 1. sayfadaki textboxa yazılan texti butona basıldığında ikinci sayfadaki labelin textine eşitlemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? veritabanı olaylarına girmeden?
anladığım kadarıyla veritabanı kullanmadan böyle birşey yapılmıyor hatta bir önceki sayfadaki kontrollerin bilgilerine ulaşma olayı(cross page posting) bile asp.net 2.0 ile gelmiş falan ama bana basit birşey gibi geldi bilenlere bi sorayım dedim.
-
1- Code behind tarafında veya javascript kullanarak querystring ile gönderebilirsin
2- javascript ile post edebilirsin
3- Server.Transfer metodunu kullanıp Public bir property ile gönderebilirsin.
4- Server.Transfer metodunu kullanıp PreviousPage içerisinde FindControl yaparak gönderebilirsin.
5- Session ile taşıyabilirsin
6- static bir sınıfla taşıyabilirsin
7- Veritabanından(veritabanı olmadan demişsin)
Aklıma bunlar geldi. hangi yöntemi kullanacağın duruma göre değişir. Klasik post-get kullanmak en mantıklısı bana göre
edit: soruyu anladığımdan emin değilim. birinci sayfadaki butona basılınca ikinci sayfa açılacaksa bunlar olur.
KodlayanAdam tarafından 15/Kas/13 03:36 tarihinde düzenlenmiştir -
session ile kolayca yapabilirsin.
-
@kodlayanadam hayir sayfa acilmayacak. Acilsa previouspage.findcontrol ile de oluyormuş zaten de arkada ikisi de acik duracak butona basinca digeri acilmayacak.
@ssh session ile ikinci sayfa acilmadan oluyor mu ?
g2k tarafından 15/Kas/13 12:19 tarihinde düzenlenmiştir -
-
g2k bunu yazdı
@kodlayanadam hayir sayfa acilmayacak. Acilsa previouspage.findcontrol ile de oluyormuş zaten de arkada ikisi de acik duracak butona basinca digeri acilmayacak.
Sayfa acilmadan yapacak isen Ajax ile bilgiyi once server'a gondercen, obur sayfada dinleme modunda olacka gelince serverdan bilgi direk islemi yapacan.
-
hocam session ile alabilirsin textboxa girilen veriyi button clickinde sessiona atarsın sonra canın ne zaman nereden isterse o sessionu okutur veriyi alırsın
-
rakkoc bunu yazdıg2k bunu yazdı
Sayfa acilmadan yapacak isen Ajax ile bilgiyi once server'a gondercen, obur sayfada dinleme modunda olacka gelince serverdan bilgi direk islemi yapacan.
ne üzerinden göndericem servera ? metodu falan nedir bunun ?
-
hocam başlangıç için dil bağımsız bir problemle uğraşıyorsun. bence mevzuyu atlayıp başka şeylere bak yoksa "asp.net'in anasını avradını.." der dilden soğursun.
-
butona bastığında bir event ile beraber o textboxdaki yazıyı fırlatırsın.
diğer sayfada da bu eventı yakalayarak labela yazdırırsın.
c# ile çalıştığını düşünerekten; aşağıdaki kodu birazcık incele hocam.
http://stackoverflow.com/questions/6644247/simple-custom-event
sLeymN tarafından 15/Kas/13 20:24 tarihinde düzenlenmiştir -
TeRRoR bunu yazdı
hocam başlangıç için dil bağımsız bir problemle uğraşıyorsun. bence mevzuyu atlayıp başka şeylere bak yoksa "asp.net'in anasını avradını.." der dilden soğursun.
hocam şuan yapmam gereken bi projede kullanmak gerek bu olayı.
@slymn tamam hocam inceleyeceğim.