Asp,Php,Aspx | Üyeye Benzersiz Kimlik Verme Ama Nasıl? :/
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
web dilleriyle de MAC alabilirsin kim demiş alamazsın diye :)
-----------------------------Hadi al AntiOksidan merakla bekliyorum ALIŞINI :D
-
Kitaptan okuyom gece saat 1-2 suları gibi :D sanırım karıştırmışım biraz uykusuzluk yüzünden :D application kullanıcıya değilde servera kaydedildiği için belki kullanılabilir ama ben onun daha çok sayaçlarda kullanıldığını düşünüyorum.Şöyleki;
Sub Page_Load(Sender As Object,E As EventArgs)
Application("ziyaretçi") = Application("ziyaretçi")+1
Response.Write("Şu ana kadar" & Application("ziyaretçi") & "tane ziyaretçim oldu...")
End SubBu biraz daha geliştirilerek her ip için bi ekleme olucak şekilde ayarlanılabilir.Ancak ban kısmına uygulanabilirmi bilmiyom :D dedim ya karıştırmışım :P
Şey var
If Page.IsPostBack Then
Response.Redirect("uyarı.aspx")
else Response.Redirect("kayit.aspx")
End IfYani buda tam iş görmez sanırım.Bi sayfaya bunu koyucaksın adam kaydolmak isteyince o sayfaya gidicek,eğer sayfa daha önce açılmışsa uyarı sayfasına,açılmamışsa esas kayıt sayfasına gidicek.Buda pek işe yarar olmadı çok sorry valla uykusuzluk başa bela bi haftadır geceleri çalışıyorum beynim sulandı :P
-
dostum hdd numarası ile belki yapabilirsin
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>HDD</title>
<script language="JScript">
var drive = "C:";
var objFileSys = new ActiveXObject("Scripting.FileSystemObject");
var objDrive = objFileSys.GetDrive(objFileSys.GetDriveName(drive));
document.write("<input type='text' name='hdd' size='20' value='", objDrive.serialNumber ,"'></input>");
</script>
</head>
</body>
</html> -
Şu an denedim bunu; web.config dosyasını düzenlemediğim için çalıştırmak üzere F5e basınca hata veriyo,continue without debugging diyip çalıştırınca direk kayit.aspx açılıyo :D
-
ontedi verdiğin kod çalışmadı
oof of çare yok :/ :D
-
mac adresini alabilmen için client side kod yazman lazım diye biliyorum :)
zordur mac alamazsın bence .. -
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------ontedi verdiğin kod çalışmadı
oof of çare yok :/ :D
-----------------------------Var hacı :D bi mail açıcan gmailden üye olmak istiyen sana mail atcak sen üyelik açıcan başka türlü üyelik açılmıcak,bu sayede dandik adam gelmicek siteye :D :P
-
yav üye uğraşsın ben uğraşmayım diyorum :D .. sms olayı mesela aklıma yattı. bi araştırayım ücretlerinide olmazsa öyle bi sistem yaparım.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
yav üye uğraşsın ben uğraşmayım diyorum :D .. sms olayı mesela aklıma yattı. bi araştırayım ücretlerinide olmazsa öyle bi sistem yaparım.
-----------------------------Onu yapma bence,ben üye olmadım,uraşamam smsle fln dedim dotaya başlıcaktım o yüzden vazgeçtim :D
-
Mac durumu biraz karısık bir durum...ondan öte yuzde yuz güvenli olmadıgını sölememee gerek yok..ama ii olur tabii php de.....przyk3(koraday) adlı bir rus veya bulgarda olabilir... bu olayı cözdu diye biliyorum......bildigim pear kütüphanesi kullandıgı... tabi direkt bunun için bir komut yok zaten.....karısık bir durum....kanaitimce...sonucta insanoglu kendi yaptıgı seyin kölesi olamaz değilmi?