Aspye Başlıyoruz Videoları - 1
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Oturup bastan sona Pascal kasilmaz :) ...Hadi Delphi ye laf yok....
Pascal'in gunumuzdeki tek rolu , hazirkodlarla calismis elemanlarin,ben program yaziyorum diyerek 3-5 ay ortalikta dolandiktan sonra hicbirsey bilmediklerini anlayinca ,lan su programcililk sanati nedri bir bakayim deyip , Degisken,sabit,operator,karar verme yapilari,donguler,diziler,fonksiyonlar,prosedurler...gibi programcilik terimleriyle karsilasinca donup kalmalari sonucunda ,bu temel terimlerin anlasilmasi icin en guzel syntax i duzgun dillerden birisi olan pascal ile programcilik mantigini kavramaya yonelik ufak bir calisma evresinde cok iyi bir rol oynar ,Pascal :) ...ki ben 11-12 derslik bu temel terimleri anlatan bir ders yaziyorum ,yuzeysel olarak :)
-----------------------------Aynen compicim zaten bunu senle az konuşmadık...Piyasada copypaste yapan programcı iki mouse tıklaması yapanda sistemciyim die dolaşamaya
başladı....
@zumsuk:Bence pascal yerine direk delphiden başlamanda sakınca yok ama yinede sen bilirsin......
-
Sunu kendinize sormaniz gerekir , Ben programlama sanatindan gercekten birseyler anliyormuyum ,cevabiniz "hayir" ise ogrenmek icin en ideal ikili pascal-delphi veya basic-visual basic ikilisidir...Kod yazarken cidden dost bir syntax a sahip :)...Universitelerde cok kaliteli egitim yok ama o kadar universite bu dillerle giris yapiyorsa demekki adamlarinda bir bildigi var :)
Edit: Zaten abi Pascal da temel terimlere bakmak 1hafta surmez ,birkac gunde surer genel bilgi edinilir neyin ne oldugu sonrasi Delphi :) sonrasi C# :D
-
Bir çok üniversite C de verir çünkü en çok kullanılan sentakslardan biridir aynı zamanda Odtü ve bilgi üniversitesi JAVA veriyormuş şaşırdım.... Programlama bilmeyen birine class anlatmak zor olsa........
-
Abi bizim universitede C/C++ veriyor ama 2.sinifta basliyorlar 1sinif 1.donem Pascal veya Basic seciyorsun ,1.sinif 2.donem Delphi veya Visual Basic seciyorsun...2.sinif 1.donem Gorsel Programlama 2 olarak yine Delphi veriliyor...2.sinif 2.donem C/C++ ve ASM veriliyor :D
-
abicim şey diye düşünüyorum şimdi pascal delphide tcp client falan var ya onları falan pascalı öğrenirsem kontrol edebilirdim diey düşündüm ondan başladım.Ondan yoksa delphide falna baya çalışmam var ufak tefek ama olsun :D
sandmanın dediği gibi delphide resim çizdim.Fakat o componentlerle öğrenmek istiyorum ondan.Yoksa pascal sadece kod yapısını öğretecekse hiç bulaşmayayım.
-
Delphi pascal temellidir hatta delphinin source code ları .pas uzantılı ama pascal şu noktada sana temel şeyleri ögretmekten ileri gidemez bence sen direk delphiden başla mümkün oldugu kadar az sürükle bırak mantıgını kullan....Delphi kaç kullanıyorsun ?
-
delphi 7 kullanıyorum.Benim asıl istediğim yukardaki componentleri kullanmak.Tcpclient yada telnet var (idtelnet).Misal ben edit1.text e telnet komutu verm memo1den alayım falan bu tür şeyler için pascalı seçtim.Yani componentleri birazcık anlarım diye.Fakat componentleri göstermiyorsa zaten unit falan filan var.
Zirvedeki beyinelr var delphi onada giriş ypatım ondan devam ederim.
-
onun için pascala ihtiyacın yok delphi ilede yaparsın......Net için telnet companenti vardı zaten kesinlikle delphi içinde vardır....Companent denilen şeyler senin için önceden hazırlanmış kodlardır onları oturup ellede yazarsın
-
Pascal ile Delphi -Sue Walmsley,Shirley Williams -bu kitabi edin.
Ayrica degisken,sabit ,operator,function,procedure.... diye bahsettigim kavramlari bilmiyorsan kisa surelide olsa 1haft kadar pascal a bak,ucbirim uygulamalarinin her zaman icin avantaji vardir...bu tip terimleri ve mantigini biliyorum diyorsan pascal ile vakit kaybetme ama dedigim kitabi edinmeni tavsiye ederim. -
zumsuk hacı şimdi sen ne kasacan önce ona ağırlık ver asp mi ağırlıklı olacak yoksa delphimi ? ayrıca pascalı sitiret onda sağdece proğramlama mantığını kaparsınki zaten o seviye sende şuan var pascalı kasman vakit kaybı olur anca.
asp ciyim abi asp öğrenecem diyorsun vb öğren kas delphinin fazla bi yararı olmayacak asp ye.
ama delphi öğrenecem dersen olay farklı....
sana tavsiyem daldan dala atlama ilk olarak delphiden başla adam gibi her bi bokunu öğren zaten sonra diğer proğramlama dillerine geçince gerisi çok kolay... az bi mantık ve kod yazımı değişir onada zaten alışırsın ama sen asp de kasar delphiyide kasarsan benim gibi dim degisken:= "abcd"; gibi yaparsın çok kıvranırsın :)))) karıştırmak ayrı bi olay elin alışır zaten bir müddet sonra ama bence kasacaksan kastığına değsin.