folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Astronomi Hakkında Merak Ettiğim Birşey

Astronomi Hakkında Merak Ettiğim Birşey

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Şeyhim kısa cevap göremezsin :) Bende aşağıdaki teleskop var.

http://www.celestron.com/browse-shop/astronomy/telescopes/nexstar-130slt-computerized-telescope

Bununla skyalign olmadan ay'ı bile 5 dk da buluyorum :)

Ayrıca şöyle basit bir hesap yap, edirne-ardahan arası 1600 km, edirne'den bakınca ardahan'daki 1-2 m lik cismi görmek mümkün mü? Bir de aradaki mesafe 36000 km olduğunda düşün.

Teleskopta görebilme kapasitesi aperture yani teleskopun açıklığıyla doğru orantılıdır, bir başka deyişle topladığı ışık miktari ile. Ayrıca eyepiece ile bu ışık göze odaklanır ve teorik olarak eyepiece küçüldükçe görüntü sonsuza kadar büyür.  Ancak genelde 5mm den küçük eyepiece kullanılmaz çünkü görüntü netliği gittikçe bozulur. Aperture büyüse bile genelde elde edebileceğin en çok yakınlaştırma oranı 200-250 kat civarında olacaktır.

Benim 5 inch lik teleskop ile iyi bir gecede 150x. 8 inchlik bir teleskopla 250x yakalanabilir. Ancak her durumda 36000 km uzaklıktaki 1-2 m lik bir cisim görülemez.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

uzay mühendisliği okuyan yok mudur ya bende merak ettim

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

güzel bilgiler var,bizde ucundan kıyısından araştıralım bakalım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

Hocam uyduyu bırak biz tee ney o jupiter mi ney onu izlemiştik çok harikaydı izlediğimiz alet motorlu 10 bin tl lik bi aletti.

Yani uydunun hangi saat nerde hangi konumda olacagını bulabilirsen amına bile korsun

Hocam uyduların yerleri zaten belli, dünya üstünde sabitler. bu tip sitelerden yerleri kolayca bulunur. http://www.lyngsat.com/  http://www.n2yo.com/satellite/?s=23949

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Tugberk bunu yazdı

Şeyhim kısa cevap göremezsin :) Bende aşağıdaki teleskop var.

http://www.celestron.com/browse-shop/astronomy/telescopes/nexstar-130slt-computerized-telescope

Bununla skyalign olmadan ay'ı bile 5 dk da buluyorum :)

Ayrıca şöyle basit bir hesap yap, edirne-ardahan arası 1600 km, edirne'den bakınca ardahan'daki 1-2 m lik cismi görmek mümkün mü? Bir de aradaki mesafe 36000 km olduğunda düşün.

Teleskopta görebilme kapasitesi aperture yani teleskopun açıklığıyla doğru orantılıdır, bir başka deyişle topladığı ışık miktari ile. Ayrıca eyepiece ile bu ışık göze odaklanır ve teorik olarak eyepiece küçüldükçe görüntü sonsuza kadar büyür.  Ancak genelde 5mm den küçük eyepiece kullanılmaz çünkü görüntü netliği gittikçe bozulur. Aperture büyüse bile genelde elde edebileceğin en çok yakınlaştırma oranı 200-250 kat civarında olacaktır.

Benim 5 inch lik teleskop ile iyi bir gecede 150x. 8 inchlik bir teleskopla 250x yakalanabilir. Ancak her durumda 36000 km uzaklıktaki 1-2 m lik bir cisim görülemez.

Hocam ilminin erişmediği alan kalmamış gibi.

İstediğim şey uydunun net fotoğrafını görmek değil. uyduyu da zaten gözle aramayı düşünmüyorum.

Tam yapabilirmiyim bilmiyorum fakat sarsıntısız yüzeyde hassas motorlarla gökyüzündeki 1 derecelik alanı gerekirse saatlerce tarayarak Imageprocessingle o uyduyu nokta olarak pozüsyonunu yakalamak istiyorum.

Image proceesin kısmını yaparım, cihazı pcye bağlayıp kontrolu de yaparım biliyosun, fakat sence ev yapımı bi aletle de görüntüleme şansım yok mu? gerekirse ufak sarsıntıya maruz kalacak şekilde görüntülemeye de razıyım %50 görüntünün içinde olsa yeterl =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

klark juşağındaki uydular çoğunlukla haberleşme uyduları sabit uydular oluyor diye biliyorum

nasıl yani sen dünyada durduğun sürece sana göre yeri değişmez o yüzden bir çanak atteni ayarlayınca bir daha ayalamazsın

iss-hubble-kepler bunları görmek mümkünmüş 

mesela hubble yerden 600 km yukarıda imiş 

iss 400 km imiş

https://www.google.com.tr/search?q=iss+on+telescope&client=opera&oe=utf-8&channel=suggest&gws_rd=ssl&um=1&hl=tr&tbm=isch&tab=wi&oq=&gs_l=

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam ilminin erişmediği alan kalmamış gibi.

İstediğim şey uydunun net fotoğrafını görmek değil. uyduyu da zaten gözle aramayı düşünmüyorum.

Tam yapabilirmiyim bilmiyorum fakat sarsıntısız yüzeyde hassas motorlarla gökyüzündeki 1 derecelik alanı gerekirse saatlerce tarayarak Imageprocessingle o uyduyu nokta olarak pozüsyonunu yakalamak istiyorum.

Image proceesin kısmını yaparım, cihazı pcye bağlayıp kontrolu de yaparım biliyosun, fakat sence ev yapımı bi aletle de görüntüleme şansım yok mu? gerekirse ufak sarsıntıya maruz kalacak şekilde görüntülemeye de razıyım %50 görüntünün içinde olsa yeterl =)

Şeyhim sizin gibi allah dostu, ilim amel ihlas ve güzel ahlak sahibi bir insan-ı mukaddes yanında bizim ilmimiz nedir ki.

Bildiğim kadarıyla askeri uydular tespit edilemesin diye uzak yörüngeye yerleştiriliyorlar. Uzaklık çok fazla ve cisim çok küçük, birileri jüpiter demiş, jüpiter çıplak gözle bile görülüyor, çok büyük bir gezegen ve dünyaya çok yakın. Yani bence ihtimal çok küçük ancak denerken elde edeceğin deneyimler paha biçilmez.

Dünyadaki tüm uyduları tespit ve takip mi etmek istiyorsun şeyhim. Başarsan bile dikkat et CIA seni bulmasın.

Toplam Hit: 2693 Toplam Mesaj: 18