Astronomiden Anlayanlar?
-
Arkadaslar ay su an normalde olmasi gerekenden tam ters sekilde bir goruntu veriyormus. Izmirdeyim. Gozlemleyen ve anlayan birileri varmi?
-
nerden çıktı bu haber, mümkün mü sence bu
-
böyle bi haber var ama?
http://www.ntv.com.tr/teknoloji/dev-asteroid-dunyaya-tegetgececek,P02rcSrGM0OnjFxxBKlAJw -
Tnrsk bunu yazdı
nerden çıktı bu haber, mümkün mü sence bu
Iste bunun bir sebebi vardir onu merak ediyorum iste biri ciksr bulut der. Biri derki su yuzden vs. Onun icin sordum
-
Asteroid, dünyanın yaklaşık 1 milyon 200 bin kilometre uzaklıktan geçecek.
Asteroid, Türkiye saatiyle gece 3 ile sabah 8 arasında Amerika Avrupa ve Afrika'dan görülebilecek.
Nasil birsey bu! Bukadar uzak mesafeden gecip dunyadan nsil gorulebiliyor..bunun enerjisi nedir-ki bu mesafe 2017 yilina kadar dunyaya en yakin gecen asteroid oluyor.!
-
dostum ay dunya etrafinda donerken, ayni zamanda kendi etrafinda da doner. donme hizlari birbirine esit oldugu icin dunyanin neresinden bakarsan bak, ay in hep ayni yuzunu gorursun. o yuzden tersini, arkasini, altini, gelmisini, gecmisini gormen teorik olarak imkansizdir. hatta pratik olarak da imkansizdir.
-
mizahi bunu yazdı
dostum ay dunya etrafinda donerken, ayni zamanda kendi etrafinda da doner. donme hizlari birbirine esit oldugu icin dunyanin neresinden bakarsan bak, ay in hep ayni yuzunu gorursun. o yuzden tersini, arkasini, altini, gelmisini, gecmisini gormen teorik olarak imkansizdir. hatta pratik olarak da imkansizdir.
Anlatmak istedigim o degildi. Mesela hilal seklini dusunun . bayraktaki hilalin acik uclari sag tarafa bakiyor degilmi. Simdi bunun tam tersi olarak gorundugunu dusunun. Acik uclar sola bakiyo. Anlatabilddimi simdi acaba?
-
hoca guneye gitmen lazim onun icin ay donmez hareket etmez
-
Tnrsk bunu yazdıhoca guneye gitmen lazim onun icin ay donmez hareket etmez
inadinami yapilmakta anlamiyorum. Ben ay dondu demiyorum. Goruntusu o sekildeydi. Muhakak bir sebebi vardir gozlemleyen veya haberi olan birinden sebebini ogrenmek istiyorum
-

-
bi kaç milyon yıllık bi doğa olayını farketmişsin :)