Asus Marka Telefon Alanlar Dikkat Telefonunuz Test Cihazı Olabilir
-
Düzeltmişler
-
Asus değiştirmiş fakat normal cihazlardan farkı yoktur veya vardır diyede bir şey dememiş. Bu cihazlar Youtube'ta vs inceleme yapan kanallara gönderilmek üzere üretilen telefonlar.
Zenfone 5'teki batarya skandalında ise bazı bataryaların normalde düşük amper olduğu tespit edilmişti. Sonrasında Asus bunun bataryayı üreten firmanın suçu olduğunu ve ücretsiz batarya değişimi yapacağını açıklamıştı.
-
Donanımhaber'de birisi güzel yazmış :
Bir telefon üreticisi yeni bir model çıkaracaktır... Hangi segmenti hedefledikleri belirlenir ve modellemeler yapıldıktan sonra test üretimine geçilir... Üretime tam başlanacakken hoporlör, pil ve ana kart tedarikçilerinin o an ihtiyaca cevap veremeyeceği ortaya çıkar... Tabi devreye hemen ikame/yedek/ikincil tedarikçiler devreye sokulur... Nasıl olsa test üretimidir, piyasaya verilmeyecektir :) ya yaşlandırma testlerine de gerek yoktur ! ... Neyse üretimler yapılır ve cihazlar onay alır... Bu sırada asıl yan sanayi tedarikçiler de uygun duruma gelmiştir ve resmi üretime start verilir... Bu sırada fabrikayı ziyaret etmekte olan ütopya cumhuriyeti temsilcileri ve distribitörünün dikkatini bir alanda toplanmış test cihazları çeker ve konuyu sorarlar... Test üretimi cihazları oldukları ve bir şekilde değerlendirilecekleri/imha edilecekleri öğrenilince Ütopyalıların aklına iş bitirici ve kurnazca bir fikir gelir... Bu ürünleri belkide bedelsiz alıp saldım çayıra mevlam kayıra tadında ki iç piyasaya vermek ! ... Bir şekilde 2 sene garanti süresini çıkarırlar işin ana fikrini oluşturmaktadır... Üreticiler kesinlikle böyle bir şeyin altına giremeyeceklerini demeye fırsat bulamadan Ütopya kurnazları meşhur HALLEDERİZ ikna yöntemi ile 2 tarafın menfaatine yola çıkarlar...
-
özet:
bende aldığım günden itibaren herhangi bir sorun çıkmadı
artık sistemde Test Model C ibaresi geçmiyor (seri numarası F8AZ tarzı bir şey ile başlıyorsa %99 Test Modeli)
bu vakitten sonra iadeye kalkışsak dahi Asus kabul etmeyecektir (cihazınız test cihazı değil diye)
yasal yollardan hak aranmaya çalışılsa da gene konuda belirtildiği gibi cihazın,
normal cihazla farkını anlayabilecek bir bilirkişimiz mevcut olmayacağından o da nafile olacaktır
cihazlarımızın garantisi vardır
ne asus tayvan ne de asus tr tarafından resmi bir bildiri yayınlanmamıştır
şu an resmen her an bozulmaya hazır bir cihaz taşıyor olabiliriz
bunun sadece Asus'a özel bir durum olduğunu sanmıyorum, başka bir firma da yapabilirdi
çünkü TR'de bu gibi durumları önleyecek bir sistem mevcut değil
bir kez daha ülkemizin hak/hukuk konularında ne kadar aciz kaldığının göstergesi
ZenfoneMagdurlari adlı facebook grubu da birkaç kere kapatılmış/yöneticilerinin facebook hesabı banlanmış
benim açımdan sonuç:
bu telefon miyadını doldurduktan sonra bir daha "akıllı telefon" almayı düşünmüyorum
ek olarak, canım sıkıldıkça bu olaya aracılık eden yerleri düzenli olarak taciz etmeyi düşünüyorum
YekteranBaymedir tarafından 23/Ara/15 20:57 tarihinde düzenlenmiştir
-
Sonuç olarak Asus iyi dolandırdı milleti. Bunu herhangi bir ülkede yapsa milyon dolarlık tazminat ödemek zorunda kalırdı. Ama bizde sonuç ortada. Asus markasından bugune kadar bitek anakart almıştım uzun yıllar once sonradan hep uzak durdum içgüdü olarak. Haklıymışım bi şeye kanım ısınmazsa illaki bi bokluk oluyor.