folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Asus Notebook Almaya Niyetliyim Max 1000 TL Bütçe Var? Öneride Bulunabilecek Olan Var Mı?

Asus Notebook Almaya Niyetliyim Max 1000 TL Bütçe Var? Öneride Bulunabilecek Olan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

4-5 ay önce 900 tl ye asus görmüştüm ama laptopu tamir edince peşini bırakmıştım. Şimdi yine bozuldu bu sefer düzelmesi mümkün değil , şu sıralar notebook bakan ve öneride bulunabilecek varsa sevinirim.

işlemci ne olmalı? ayrıca işlemci piyasası bilgim pentium 4 tek çekirdekte kaldı, hangi tür işlemcili alınmalı, ısınmayan işlemciler var diyorlar, amd mi intel işlemcimi olsun mesela?

harddisk boyutu 200 250 gb olsa yeter,  grafik kartı paylaşımsız 512 olabilir.

internette dolaşma ve film seyretmede kullanılacak oyun amaçlı değil.

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erngnctrk
    erngnctrk's avatar
    Erkek

http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/lap.html

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

bimdekini değerlendirebilirsin hocam.önyargılıydım biraz ama daha önce bimden asus aldım , memnunum fiyata göre performansı gayet iyi.

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    erngnctrk bunu yazdı

http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/lap.html

Hocam BIM ilanındaki bilgisayar bilgilerinde hata var sanırım. Ekran kartı olarak HD4000 diyor ama o ekran kartları Ivy Bridge işlemcilerle geliyor. İlandaki bilgisayarda Sandy Bridge işlemci var ve yine bildiğim kadarıyla bunlar HD3000 ekran kartları ile geliyor. Ha, arkadaş için farketmez tabi ama söylemek istedim. Hatam varsa düzelten çıkar elbet.

driveshaft bunu yazdı

4-5 ay önce 900 tl ye asus görmüştüm ama laptopu tamir edince peşini bırakmıştım. Şimdi yine bozuldu bu sefer düzelmesi mümkün değil , şu sıralar notebook bakan ve öneride bulunabilecek varsa sevinirim.

işlemci ne olmalı? ayrıca işlemci piyasası bilgim pentium 4 tek çekirdekte kaldı, hangi tür işlemcili alınmalı, ısınmayan işlemciler var diyorlar, amd mi intel işlemcimi olsun mesela?

harddisk boyutu 200 250 gb olsa yeter,  grafik kartı paylaşımsız 512 olabilir.

internette dolaşma ve film seyretmede kullanılacak oyun amaçlı değil.

Hocam sorduğunu sorulara sırasıyla yanıt vermeye çalışayım. İşlemci olarak dizüstü bilgisayarda AMD önermiyorum. Intel işlemcili bilgisayar alırsanız rahat edersiniz. İşlemci tipi olarak da, sizin söylediğiniz tarzda kullanım için Core Duo, Core 2 Duo işlemcileri bile yeterlidir ama ben yine de i3 işlemcili modelleri size sunmaya çalıştım. Nedeni de, Intel'in i serisi işlemcileri öncekilere nazaran çok daha performanslı ve verdiği performansa nazaran daha az enerji harcayarak çalışan model işlemciler. Belki ileride çeşitli programlar ile uğraşmak istersiniz, sonradan size zorluk çıkarmasın. Ama size sunacağım bilgisayarların işlemcileri 2. nesil, 3. nesil işlemcili bilgisayarlar için kesenin ağzını biraz daha açmanız gerekiyor :) Arada ne kadar fark var derseniz, 2. nesil işlemciler 1333 MHz frekans hızı desteklerken 3. nesil işlemciler 1600 MHz frekans hızı destekliyor. Yani yaklaşık %20 oranında bir performans artışı söz konusu.

Hocam ben de birkaç model buldum size, bazıları limitini sadece biraz geçiyor, onu da taksite bağlamayı düşünürseniz sizi çok yoracağını sanmıyorum. incelemek istersiniz belki.

http://www.hepsiburada.com/liste/asus-x55c-sx018h-intel-core-i3-2350m-23ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd302085&categoryId=98&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d98%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_createddate_pl%26fh_secondid%3dbd302085%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257basus%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3000500%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3000500_98%257d%26fh_refview%3dlister

http://www.istanbulbilisim.com.tr/a-series-a54c-tb31-asus-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,36644.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/x-series-x53e-sb31-rd-asus-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,35932.html

İstanbul Bilişim firmasından alacağınız ürünlerde işletim sistemi İngilizce olarak geliyor sanırım, en azından bu ürünler için böyle mi arayıp sormak lazım :) Ürünü sipariş verdiğinizde onlar üzerine Türkçeleştirme yaparak size gönderiyorlar. Buradaki tek sorun, F9 formatının çalışmaması. Ama Recovery AI programı ile alacağınız sistem yedeğini DVD'lere yazabilir, daha sonra bu DVD'ler ile Recovery yapabilirsiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

ranger cevabın için teşekkür ederim, ara sıra adobe photoshop cs5 ile desende yapılacak o yüzden ekran kartı paylaşımsız olsun dedim 512 nin kaldıracağını düşünerek... i3 ve i5 arasında pek fark var mı peki?

aslında bulabilsem windows suz sıfır bir ürün alma niyetindeyim çünkü xp hala bana en iyisi geliyor ve windows un  7 sine ve 8 ine fazladan para vermeninde gereği yok diye düşünüyorum. kullanacağım programlar 32 bit ayrıca 64 bit alıp bunları çalıştırmak mümkün sanırım...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

haier markasınada bak ucuz ve için boş değildir.ama kasası çok dandik bi düşürmeye bakar gibi

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

bu intelin hd 4000 veya hd 3000 ekran kartı ile photoshop cs5 te sorun yaşarmıyım?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Verdiğiniz fiyat aralığında harici ekran kartlı bir model bulabileceğinizi sanmıyorum.

Photoshop programı ekran kartından ziyade RAM'e ihtiyaç duyar. Önerilen bilgisayarlardaki ekran kartlarının bellekleri 1,5 GB civarında ki Photoshop programının istediğinin çok üzerinde. Gerçi RAM'den kullanıyor ama size yeterli olur diye düşünüyorum. RAM ise, sizin Photoshop programı üzerinde yaptığınız çalışmanın büyüklüğü ile ilgili olarak daha fazla ya da az kullanılır. Verdiğiniz fiyat limiti çok fazla olmadığı için dizüstü bilgisayar olarak çok fazla seçeneğiniz de yok. Zaten markaya karar vermişsiniz, modeli seçmesi kalmış.

İşlemciler arasındaki farklara gelirsek, i3 işlemciler 2 gerçek 2 sanal toplam 4 çekirdekli olarak çalışır. i5 işlemciler de 4 çekirdeklidir ancak sanal çekirdek değildir. i7 işlemciler ise 4 gerçek 4 sanal olmak üzere toplam 8 çekirdeklidir. (yanlış hatırlıyor olabilirim, hatam varsa biri düzeltsin bir zahmet)

Windows 7 seçimi ya da Windows 8 seçimi sizin yararınıza olacaktır. 64 bit işletim sistemleri daha stabil çalışır. İleride 64 bit yazılım yükleyebilir ve sorunsuz kullanabilirsiniz. Tabi 32 bit programların kullanımında da bir sıkıntı yok. Windows 7 geriye dönük çalışabildiği için 32 bit yazılımları kullanmanıza olanak veriyor. Windows 8'i kullanmaya fırsatım olmadı henüz, ancak kullanan arkadaşlar Windows 8'in de geriye dönük çalıştığını söylüyorlar. Ayrıca, FreeDos alıp korsan işletim sistemi kullanmak yerine, işletim sistemi yüklü bir bilgisayar alıp orjinal işletim sistemine sahip olmanız da sizin yararınıza olur görüşündeyim. Yine de farklı düşünüyorsanız sizin seçiminizdir, saygı duyarım.

RaNGeR tarafından 03/Ara/12 18:05 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Verdiğiniz fiyat aralığında harici ekran kartlı bir model bulabileceğinizi sanmıyorum.

Photoshop programı ekran kartından ziyade RAM'e ihtiyaç duyar. Önerilen bilgisayarlardaki ekran kartlarının bellekleri 1,5 GB civarında ki Photoshop programının istediğinin çok üzerinde. Gerçi RAM'den kullanıyor ama size yeterli olur diye düşünüyorum. RAM ise, sizin Photoshop programı üzerinde yaptığınız çalışmanın büyüklüğü ile ilgili olarak daha fazla ya da az kullanılır. Verdiğiniz fiyat limiti çok fazla olmadığı için dizüstü bilgisayar olarak çok fazla seçeneğiniz de yok. Zaten markaya karar vermişsiniz, modeli seçmesi kalmış.

İşlemciler arasındaki farklara gelirsek, i3 işlemciler 2 gerçek 2 sanal toplam 4 çekirdekli olarak çalışır. i5 işlemciler de 4 çekirdeklidir ancak sanal çekirdek değildir. i7 işlemciler ise 4 gerçek 4 sanal olmak üzere toplam 8 çekirdeklidir. (yanlış hatırlıyor olabilirim, hatam varsa biri düzeltsin bir zahmet)

Windows 7 seçimi ya da Windows 8 seçimi sizin yararınıza olacaktır. 64 bit işletim sistemleri daha stabil çalışır. İleride 64 bit yazılım yükleyebilir ve sorunsuz kullanabilirsiniz. Tabi 32 bit programların kullanımında da bir sıkıntı yok. Windows 7 geriye dönük çalışabildiği için 32 bit yazılımları kullanmanıza olanak veriyor. Windows 8'i kullanmaya fırsatım olmadı henüz, ancak kullanan arkadaşlar Windows 8'in de geriye dönük çalıştığını söylüyorlar. Ayrıca, FreeDos alıp korsan işletim sistemi kullanmak yerine, işletim sistemi yüklü bir bilgisayar alıp orjinal işletim sistemine sahip olmanız da sizin yararınıza olur görüşündeyim. Yine de farklı düşünüyorsanız sizin seçiminizdir, saygı duyarım.

ranger size son bir soru soracağım..

Dell 5110-B45F43NS özellikleri aşağıda freedos

http://www.gold.com.tr/U209876/Dell-5110-B45F43NS-Ci5-2450-4GB-320GB-15-6inc-1GBV-FDos-Notebook

peşin 1190 a satılıyor sizce bu parayı hak ediyormu alınabilir mi?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Hocam 1000 TL Cash Paraya bu laptopu verebilirim. Lenovo'nun yarışmasından kazandım.

http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-lenovo-essential-g570-59-301351-fiyati,567011.html

!!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    driveshaft bunu yazdı

ranger size son bir soru soracağım..

Dell 5110-B45F43NS özellikleri aşağıda freedos

http://www.gold.com.tr/U209876/Dell-5110-B45F43NS-Ci5-2450-4GB-320GB-15-6inc-1GBV-FDos-Notebook

peşin 1190 a satılıyor sizce bu parayı hak ediyormu alınabilir mi?

Marka değiştirmişsiniz :)

Hocam baktım da, anakartın RAM frekansı yazılmamış. Sandy Bridge işlemcisi var ama 1333 MHz mi yoksa 1066 MHz mi bilgi verilmemiş. Bunun dışında ekran kartı olarak sizi çok çok memnun eder, aynı ekran kartına sahip başka bir bilgisayarı bir arkadaşım kullanıyor, şu ana kadar açamadığı oyun görmedim. Zaten dizüstü bilgisayarlarda NVidia ekran kartı öneriyorum.

Daha önce önerdiğim bilgisayarlardan daha performanslı olduğunu söyleyebilirim. RAM frekans bilgisi verilmediği için tam olarak bir şey söyleyemiyorum ama 1066 MHz bile olsa fiyatı uygun olduğunu düşünüyorum. FreeDos olmasını istiyordunuz sanırım, bu sizin için bir eksik değil. İçinize sindiyse alabilirsiniz.

Toplam Hit: 2502 Toplam Mesaj: 13