Asus Vs Dell Ultrabook Sizce Hangisini Almalıyım ?
-
bencede asus
-
Aradaki farklara bakalım
Asus 1.7 Dell 1.6 Ghz
Asus 6GB ram Dell 4gb ram
Asus 24 GB SSD Dell 128GB SSD
dell in pahalı olma sebebi karbonfiber kasa ve 128gb ssd ayrıca mükemmel ev servisi daha bir hafta oldu eski 5400rpm lik hdd yerine 7200 lük ücretsiz taktılar.
Ama bence bu parayı gözden çıkardıysan Apple macbook air modellerini de bir düşünmelisin.
Bir arkadaş cd-rom yok demiş , ultrabook un olayı o zaten boşu boşuna cd yom yok hdd yerine de SSD veya HDD+SSD var performans cıhazi.
-
macbook.
-
Mac işine bakayım birde ama asus ağır basıyor sizin dediğiniz gibi... bugün netleşecek ve alacam bakalım.
-
hdd li ultrabook mu olur haci, dell ssd disk 128gb tas gibi ultrabook. Asus bildigin notebook gibi calisir, sadece acilis kapanis hizli olur o kadar. Ama tum uygulamalarda hiz istiyorsan ssd olan bir ultrabook almalisin o da dell :)
-
RaNGeR bunu yazdı
ASUS daha iyi bir seçim bence.
Ayrıca, ASUS'un çok ısındığını söyleyen arkadaşlara hangi modeli baz aldıklarını sormak isterim.
asus k53s var bende. ısınma problemim var.
-
BarisYigit bunu yazdı
abi teknik servisi satın almıyorsun ya :D
sorun çıkarmazsa servislede işin olmaz.
donanım olarak asus zaten daha üstün..
asus akanzi yanii
Aynen ne zaman Dell söz konusu olsa hemen servisini öne sürüyor millet. Servisten memnun kaldıklarına göre çok servislik oluyor Dell.. :)
-
ComputerWolf bunu yazdı
hdd li ultrabook mu olur haci, dell ssd disk 128gb tas gibi ultrabook. Asus bildigin notebook gibi calisir, sadece acilis kapanis hizli olur o kadar. Ama tum uygulamalarda hiz istiyorsan ssd olan bir ultrabook almalisin o da dell :)
ssd siz ultrabook zaten yok hocam konsepte aykırı o
24gb ssd + 500gb hdd var.
Ama işletim sistemide büyük fark , ben i7 li sistemde lubuntu kullanıyorum bastığın anda açılıyor
ssd li donanım ile mac ucuyordur.
-
LizardKing bunu yazdı
asus k53s var bende. ısınma problemim var.
Aslında birinin K serisi dizüstü bilgisayarlardan bir örnek vermesini bekliyordum desem yalan olmaz.
ASUS K serisi dizüstü bilgisayarların ısınma yaptığı kullanıcılar tarafından hemen hemen her forumda dile getirilmiş zaten, o konuda bir sıkıntı yok. bu durumda o modeli seçecek olan kişi bunu kabul etmiş olarak sayılır. Ama bunun bir problem olacak kadar yüksek olduğunu sanmıyorum, ısınma nedeniyle kapanma, donma veya benzeri bir şikayetiniz oldu mu o önemli. Ona bakarsanız daha önce örnek verdiğim ilk dizüstü bilgisayarım olan ASUS F3SV kadar ısınan dizüstü bilgisayar görmemiştim ben. Buzlukta donmuş haldeki 2,5 lt.lik kolayı fanının önüne koyduğumda 15 dk içerisinde sıvı faza geçtiğine tanık olmuştum :) Normal çalışma sıcaklığı 60°C iken NFS'nin şu an hatırlamadığım bir versiyonunu yüklediğimde işlemci sıcaklığını 97°C'ye çıkarmıştım :P
Ayrıca, ASUS gibi bir firmanın sayısız modeli varken yalnızca bir modele bakarak "ASUS bilgisayarlar ısınma yapıyor" demek biraz yanlış olmuyor mu? ASUS babamın oğlu değil elbette, avukatlığına soyunduğum yok, kimse yanlış anlamasın. Ama yiğidi öldür, hakkını yeme diyerek ASUS'u önerebilirim. Ayrıca ilk bilgisayarım dışındaki kullandığım hiçbir ASUS dizüstü bilgisayarda ısınmadan ötürü bir sorun yaşamadım.
-
Kesinlikle Dell.
asusun nerdeyse her modelini kullandım bırak performansını , malzemesi bile çok dayanıksız.