folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Asus Zenfone AR - Dünyanın İlk 8 Gb Ramli Telefonu

Asus Zenfone AR - Dünyanın İlk 8 Gb Ramli Telefonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

android sistemlerindeki uygulmalr neden fazla ram kullandırıyor? android bunu önlemek için neden uğraşmıyor?

markete bile hakim değiller hocam standartları yok , ayrıca biri java diğeri metal ile geliştirilen swift kullanıyor. örnek vermek gerekirse her türlü java dan üstün olan Objective-C den bile daha hızlı

Daha iyi performans, daha iyi uygulamalar demek. Swift uygulamaları gerçekten çok hızlı. Örneğin, yaygın kullanılan bir arama algoritması Swift ile çok daha hızlı tamamlanır. Objective-C’ye göre 2,6 kata kadar daha hızlı Python 2.7’ye göre 8,4 kata kadar daha hızlı

şimdi bunu kıyaslayamıyorsun çünki rakibi yok. 

apple da bir uygulamayı indirirken bile aynı anda kurulum gerçekleşiyor ve ben aynı anda 3 uygulamanın güncellemesini ve 3 uygulamanın kurulumunu aynı anda yapabiliyorum.

Androidde ise aynı anda sadece 1 uygulama güncellenebiliyor ve yüklenebiliyor  önce indiriyor sonra kuruyor 2 katı zaman bekliyorsun diğer tarafta 2 si bir arada. Ayrıca diyelim ki bağlı bulundugun ülke yüzünden veya fortine tgibi modem kısıtlamaları yüzünden facebook kendini güncelleyemiyor ve diğer uygulamayı bir türlü indiremiyor sırayla gittiği için ancak ios da aynı anda bir den fazla uygulama indirilip güncelleştirilebildiği için bir uygulamada sorun osla bile diğerleri işlemine devam ediyor.

daha dalvik işine girmedim bak ? birde androidde uygulamaların sanal makınede çalıştıgını eklersek ohooo...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Çinlilerin 12gb ramli modeli olması lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    kuytul bunu yazdı

android sistemlerindeki uygulmalr neden fazla ram kullandırıyor? android bunu önlemek için neden uğraşmıyor?

markete bile hakim değiller hocam standartları yok , ayrıca biri java diğeri metal ile geliştirilen swift kullanıyor. örnek vermek gerekirse her türlü java dan üstün olan Objective-C den bile daha hızlı

Daha iyi performans, daha iyi uygulamalar demek. Swift uygulamaları gerçekten çok hızlı. Örneğin, yaygın kullanılan bir arama algoritması Swift ile çok daha hızlı tamamlanır. Objective-C’ye göre 2,6 kata kadar daha hızlı Python 2.7’ye göre 8,4 kata kadar daha hızlı

şimdi bunu kıyaslayamıyorsun çünki rakibi yok. 

apple da bir uygulamayı indirirken bile aynı anda kurulum gerçekleşiyor ve ben aynı anda 3 uygulamanın güncellemesini ve 3 uygulamanın kurulumunu aynı anda yapabiliyorum.

Androidde ise aynı anda sadece 1 uygulama güncellenebiliyor ve yüklenebiliyor  önce indiriyor sonra kuruyor 2 katı zaman bekliyorsun diğer tarafta 2 si bir arada. Ayrıca diyelim ki bağlı bulundugun ülke yüzünden veya fortine tgibi modem kısıtlamaları yüzünden facebook kendini güncelleyemiyor ve diğer uygulamayı bir türlü indiremiyor sırayla gittiği için ancak ios da aynı anda bir den fazla uygulama indirilip güncelleştirilebildiği için bir uygulamada sorun osla bile diğerleri işlemine devam ediyor.

daha dalvik işine girmedim bak ? birde androidde uygulamaların sanal makınede çalıştıgını eklersek ohooo...

iPhone'ların da işlemcisi ARM mimarisiyle üretiliyor.

Öncelikle bir işletim sisteminin görevinin kötü çalışan bir applicationun ram kullanımı azaltmak olduğunu düşünmüyorum.

Panxer in de bahsettiği gibi sorun marketteki uygulamaların kötü yazılmış olması. Android için sadece Java demek yanlış olur. Her ne kadar uygulamalar Java ile yazılsada performansın sıkıntılı olduğu yerlerde C/C++ kullanabiliyorsunuz.

Android 5.0 ve sonrasında Android Runtime, Dalvik VM in yerine geldi. Bunun için indirilen application bir seferlik olarak native koda derleniyor yani ağır bir yük biniyor bir seferlikte olsa. Bunun birer birer olmasının kötü olduğunu düşünmüyorum.

Yani bir uygulamayı açtığınızda artık Just-in-time compiler çalışmıyor, direk uygulamanın native e derlenmiş kodu çalışıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=hyJjx9AxuMw

Türkçe inceleme geldi.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 2206 Toplam Mesaj: 14
asus