Ata'mızın Bu Anısı Gerçek Midir ?
-
Bugun ataturk anıları diye arıyorum arama motorlarından baya bir anı da okudum. Gözlerimi dolduran şeyler de oldu. Yalnız guzel guzel anıların içinde bir anı gordum guzelmis gibi yazmıslar ama beni çokda mutlu etmedi, ataturk boyle birsey yapmamıstır diye dusunmekteyim :)
HAKİKİ İNSAN
Atatürk, muhtelif vesilelerle maiyetinde çalışan kimselerin samimiyet ve sadakatlarını imtihan etmesini gayet iyi bilirdi. İnsanların halet-i ruhiyesini, niyet ve emellerini teşhis ve temyiz etmekte şelaleler saçan bir zekaya malikti.
O büyük insan, bir gece Çankaya köşkündeki bir ziyafette devrin vekillerinden maruf bir zata şöyle bir sual sorar:
- Beni hakikaten sever misiniz?
Muhatabı hemen cevabı yapıştırır:
- Sevmek ne kelime Ata'm, taparım!
- Peki her dediğimi de yapar mısınız?
- Derhal
Atatürk, bu söz üzerine belinden tabancasını çıkarır ona uzatır.
- Öyleyse, al tabancamı, sık kafana...
- “Aman Atam” der, herhalde benimle şaka ediyorsunuz. Benim ölmemi istemezsiniz. Meseleyi anlayan Atatürk, yeleleri kabaran bir aslan mehabetiyle dışarıda hizmet eden askeri yanına çağırıp aynı sualleri sorup, cevabını aldıktan sonra, karşısında Toroslar’dan kopmuş bir kaya parçası gibi duran bu bağrı yanık Anadolu çocuğuna tabancasını uzatıp kafasına sıkmasını emreder. Aslan Mehmetçik, bu emri bilatereddüt yerine getirir, fakat kendisine bir şey olmaz. Çünkü, Atatürk, daha önce tabancasındaki merminin kurşununu çıkarmıştır.
İşte o zaman, Atatürk yanındakilere şöyle der:
- Beni ve vatanı seven hakiki insanı gördünüz mü?
Ruhu şad olsun.
Atatürk'ün Nükteleri-Fıkraları-Hatıraları, Sh 17?!?
-
bu anıda göz yaşartacak bi yan bulamadım açıkcası. hatta fazlasıyla anlamsız.
-
Hocam iyi okumamışsın, bu anıda gözlerim yaşardı demiyorum. Bu anıyı begenmedim ben, böyle birşey olmamıştır diye umuyorum. Siz daha once duydunuzmu böyle birşey diye soruyorum. Lütfen tekrar bi oku yazdıklarımı :s
-
Bende böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Bu ne yahu apaçi gençler gibi beni seviyorsan al bu jileti koluna faça at dermişçesine.
Zaten sebepsiz yere emir üzerine kafasına sıkacak adama ben vatanını ve atatürkü seven değil, salağın önde bayrak tutanı derim.
-
Atatürk ün zekasını anlatan ama anlatırken yazan kişi tarafından abartılan hatta boku çıkartılan birşeydir. Hiç bir şekilde inanmam.
-
yahu o zaman uydurma anıları ne diye yazıyorlar, atamızın uydurma anılarla iyi gosterilmeye ihtiyacı mı var? bu ahmaklardan nefret ediyorum hakikaten yahu :/
-
erdemcakmak bunu yazdı:
-----------------------------yahu o zaman uydurma anıları ne diye yazıyorlar, atamızın uydurma anılarla iyi gosterilmeye ihtiyacı mı var? bu ahmaklardan nefret ediyorum hakikaten yahu :/
-----------------------------İnternette Atatürk hakkında kurgu olan pek çok şey var hocam
-
erdemcakmak bunu yazdı:
-----------------------------yahu o zaman uydurma anıları ne diye yazıyorlar, atamızın uydurma anılarla iyi gosterilmeye ihtiyacı mı var? bu ahmaklardan nefret ediyorum hakikaten yahu :/
-----------------------------Kraldan fazla kralcı olmak diye birşey duydunmu ? İşte onların fikirlerince milletin atama nasıl taptığını göstermeye çalışırken ellerine yüzlerine bulaştırmışlar.
Atam bir tek ağaç için ona bişey olmaması için koca köşkü taşıtmış insandır. Başkasının bayrağını yerden almış insandır. Giripte bunumu yaptıracak ? biraz beyin lazım..
-
aynen yaw, bde guzel brseyms gbi yazmışlar sanki karsısındaki adam mort olmuş gibi :) Bu guzel birsey degilki, polat alemdar degil ki ataturk :)
-
Bir savaş durumunda hepiniz gerilere kaçacaksınız anlaşıldı..
Arkadaş Atatürk ü kötülemek için bu şekilde konular açmayın. Anı da hiç bir sorun yok. Biraz abartılmış olabilir. Ama dönem savaş dönemi birine güveneceksen sonuna kadar güveneceksin. Al tayyike güveniyorsunuzda halimize bakın savaşın eşiğindeyiz..
Atatürk haşa ben ilahım bana tapın mı diyor? Ama siz konuyu oraya getiriyorsunuz.
Adam Vatanı kurtaran(!) ve vatanı uğruna ölecek adamlarla kurtardı bu toprakları. Kimsenin zoruna gitmesin Atam ilah değil ama çok mübarek bir şahsiyettir.
Atatürk öl diyorsa bir bildiği vardır;
Çanakkale Savaşlarında 253.000 şehit veren Türk milleti onurunu, İtilaf Devletlerine karşı korumasını bilmiştir. Mustafa Kemal’in, askerlerine
“Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” emri savaşların kaderinin değişmesinde önemli rol oynamıştır. -
Olur hocam olur. Zaman zaman sehir efsaneleri uretilir. Zamana birakmak lazim. Bir de sagda solda her yazana inanmamak lazim.