folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Atari Tabancası Nasıl Çalışır ?

Atari Tabancası Nasıl Çalışır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

bi ark açtıydı 2007 de sonradan banlandı ama bi incele istersen =)

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=ateri&folderid=40980 

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Aslında bir yerden ateri bulp deney yapmak lazım. Arkadaşın mantığına göre, tabancanın ucundaki alıcıysa, aynı ışığı(ya da rengi, neyi algılıyorsa) bu alıcıya vererek sistemin tetiklenmesini sağlayabiliriz. Denemek lazım.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Alın size bir soru daha madem bildiniz bunu. Şu konsol varya Wii işte ondaki tenis oynu nasıl oluyor yani adam elindeki aleti sallıyor sen de ekrandan tenis topuna vuruyorsun :/

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:
    -----------------------------
    Alın size bir soru daha madem bildiniz bunu. Şu konsol varya Wii işte ondaki tenis oynu nasıl oluyor yani adam elindeki aleti sallıyor sen de ekrandan tenis topuna vuruyorsun :/

yüzeysel olarak anlatayım..sensörler ile :)

derinlemesine girmek istiyorum da üşeniyorum.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Mutlaka sensörlerle olacaktır da işte derini lazım :)

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

korsun 8 tane ivme ölçer ne tarafa sallandığını bulursun olmadı jiroskop benzeri bi alet yaparsın onun konumunu algılarsın.yöntem çok ta kesinlik payı önemli.

hiç wii kullanamadığım için bilemiyorum konumu ne kadar algılayabildiğini

ayrıca bkz:

http://www.frmtr.com//donanim-haberleri-ve-incelemeleri/409957-e3-teknoloji-fuarinin-ardindan.html

http://www.nintendoturkiye.com/forum/viewtopic.php?p=31303

http://cnetturkiye.com/inceleme/89-oyun-konsollari/152-nintendo-wii

ufak açıklamalar var nasıl çalıştığına dair 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Müritler , atari tabncası sandığınız gibi ışın göndermez , tam tersine alır.

Olayın mantğı şu Klasik CRT ( tüplü ) ekranlarda görüntü incecik parlak bir ışın tarafından ekrana satır satır çizilir, ışının ekrana değdiği nokta aslında parlar ( diğer noktalara göre daha fazla ) ama göz bunu farkedemez hem saniyede 60 kez ekran yenilenir hem de floresan olduğu için...

Tabancanın içindeki göz bu parlak nokta tarfından uyarılır. tetiğe bastığınız anda bilgisayar ışığın kaçıncı satır kaçıncı sütunda olduğunu belirler ( resim taranmaya başlandığı nada zamanı başlatır  tetiğie bastığınız anda zamanı durdurur ) ve o noktaya  kurşunu gönderir

..

kapiş?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

yoyo bunu yazdı:
    Çok Araştırdım Ama Henüz Kesin Olarak Nasıl Çalıltığını Bulmuş değilim Bu konuda Szilerinde bir Fikrini almak istedim sizce bu alet nası çalışıyor eğer bunun nasıl çalıştığını örene bilirsem küçük bir oyun yaratmayı düşünüyorum ama bilgisayar ortamında değilde daha değişik bir tarz olucak Atarı oalyındaki Tv Verici Silah ise alıcıysa o Vericiyi bir kişiye slahıda diğer kişiye verip onu vurmaya çalışıxak ve vurmayı başardığında bir sinyal sesi çıkarak uyarmasını sağlamak
    Yani Counter-Strike ı Daha eylenceli Bir hale getirmeye çalışıcam TTabi İlk önce Bu silah hakıında bilgi edinmem lazımn.

Kardeş paint ball denen bir şey var, senin dediğini anladım da, senin kastettiğin amacı en uygun şekşlde sağlıyo anlatabildim demi?

Şöyle bir şey de düşünülebilir

Öczl bir elbise yaparsın üzerine IR veya UV fotoseller koyarsın, bu fotosellerei kalbin, göğsün , başın kıçın üstüne yerleştiririsin. Bir de alıc devre ile bir birlerine bağlarsın. bun bir de elelktiriklki fünye ve 25o gıram C4 mesela admın 5 kurşun alınca fünye teeşlenir ve düşman bomlar çok da eylenceli olur...

Ha şöyle de olabilir sen adamlara bir tv bağlayıp salarsın ormana sonra da atari tabncasıyla başlarsın kovalamaya çok mnayak bi eğlence olur yavu hagaden tuttum bu düşünceyi hem de ne eylence muhahahahhahaa koptum be gözlerimden yaş geldi hagden . hadi yapak yutuba gönderek....

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

koordinatlar..nasıl ayarlanıyor ki? kablo kıvrılınca :)

aradaki uzaklığı mı ölçüyor sinyaller..

bence sinyal gücüne göre olabilir. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Emrow bunu yazdı:

koordinatlar..nasıl ayarlanıyor ki? kablo kıvrılınca :)

aradaki uzaklığı mı ölçüyor sinyaller..

bence sinyal gücüne göre olabilir. 

Kardeş olay şöyle oluyor, elektron ışını tüpün üstündeki floresan ışın üzerinde sol üst köşeden soldan sağa doğru satır satır cızlatıyo aslında ..

Sol üst köşede kronometre açılıyor..

Sen de tbancayı ekranda her hangi bir noktaya doğrultup tetiğe bastığın anda mutlaka bu normalden daha parlak ama bizim göümüzün algılamdığı ışık patlamasını algılıyo, kronometre zamnı bu noktada kapanıyo ve bilgisayar ışın demetinin hangi saniyede nerde olduğuna bakarak programa koordinat  bilgisini gönderiyo, ona göre sen ördeği vurabiliyosun ya da vuramıyosun..

Toplam Hit: 7233 Toplam Mesaj: 21