folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atatürk’Ün Emri İle Kafatası Araştırmaları

Atatürk’Ün Emri İle Kafatası Araştırmaları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    loshmil
    loshmil's avatar
    Erkek

Atatürk"ün başlıca özelliklerinden birisi de, eskiden komünistlerin, son dönemlerde ise Türk-islam sentezcisi ümmetçilerin "kafatasçılık" diye tanımlayarak akıllarısıra aşağılamaya çalıştıkları antropoloji bilimine olan merakıdır.

Türkiye"de ilk antropolojik çalışmalar Atatürk"ün isteği üzerine 1924"te, Türkiye Antropoloji Tetkikat Merkezi"nin kurulması ile başlamıştır. Bu kurum daha sonra Türk Antropoloji Müessesesi adını almış, 1930"lu yılların sonunda ise Ankara Dil - Tarih ve Coğrafya Fakültesi"ne bağlanarak Antropoloji ve Etnoloji Enstitüsü adıyla faaliyetlerine devam etmiştir.

Antropoloji Müessesesi"nin araştırma görevlileri Türk Irkı"nın fiziksel özelliklerini belirlemek amacıyla 1937 senesinde, Türkiye"nin on değişik bölgesinde, yaklaşık 60 bin kadın ve erkek üzerinde incelemeler yapmışlardır. Çalışmalarda sefalometri"ye (kafatası ölçümü) ağırlık verilmekle birlikte, tüm vücut ölçümleri de yapılmıştır. Kullanılan parametrelerin başlıcaları kafa indeksi, kulak - burun - ağız ölçümleri, burun - çene açıları, kafa kemiklerinin birbirleri ile birleşme yerleri, yüz indeksleri, boy, beden yüksekliği, bacak - kol uzunlukları ve bunların boya oranları, kürek ve kalça kemiklerinin ölçümü, saç - göz renkleridir.

Bu araştırmalar sonucu Türklerin kafatasının genelde brakisefal olduğu anlaşılmıştır, yani yuvarlak yapıda olup ölçüsü 80 - 90 arasındadır.

Araştırmaları belgeleyen en sağlam kaynak 1925 - 1939 yılları arasında yılda iki sayı olarak yayınlanan Türk Antropoloji Mecmuası"nın 1937 - 1938 tarihli sayılarıdır. Ayrıntılı sonuçları Atatürk"ün isteği üzerine burada yayınlanmıştır. (Bu dergiler Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı"nın arşivlerinde mevcuttur.)

Ayrıca, o dönemde bu çalışmalarda görev alan Dr. Şevket Aziz Kansu"nun külliyatında konu hakkında hayli bilgi mevcuttur. (Şevket Kansu, Atatürk"ün vefatından sonra İnönü"nün etkisinde kalarak komünist olmuş ve 1944 olaylarında Türkçülerin karşısında yer almıştır.)

Atatürk de ölçümler yapıyordu. Akşamları sofrasında bulunanların kafataslarını antropometri pergeli ile ölçtüğü, birçok yakın dostu tarafından ifade edilmiştir. Bir gece İsmet İnönü"nün de kafasını ölçtüğü, ancak İnönü"nün brakisefal çıkmadığı söylenir.

Saygılar...
    www.turkcu.net

Arkadaşımız; forumdaki birlik ve beraberliği bozucu hareketler sergilediği; yasak olan konuları YASAK OLDUĞUNU BİLE BİLE irdelediği, bu konuların silinmesine rağmen ısrarla aynı konuları açmasından dolayı forumuzdan KALICI olarak banlanmıştır. Kendisine başarılar dileriz TahribaT.Com YönetiM!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    E iyi sen kafatasçılık yap o halde loshmil ama kafaların içini Türklükle doldurman lazım, dolduramazsan o kafataslarının sana verebileceği bir şey olmaz, olur mu yoksa ? Türklük ile doldurulan ve fakat brakisefal olmayan kafataslarınıda yak gitsin loshmil, zaten ATATÜRK"de öyle yapmış (!). :P

http://www.atam.gov.tr
    http://www.ataturk.net
    http://ataturk.turkiye.org
    http://www.kho.edu.tr/atasayfa
    http://www.kultur.gov.tr/portal/tarih_tr.asp?belgeno=1567
    http://www.mkutup.gov.tr/ata-tur.html
    http://www.meb.gov.tr/belirligunler/ataturk/ata.html
    http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk.htm
    http://www.devletarsivleri.gov.tr
    http://www.ttk.gov.tr
    http://www.tsk.mil.tr/anitkabir/index.html
    http://www.tsk.mil.tr/genelkumay/bashalk/kurtulussavasi/sayfa1.htm
    http://www.tsk.mil.tr
    http://www.add.org.tr

İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    altanden
    altanden's avatar
    Erkek
    cancan sen forum boyunca kürtleri koruduğun bariz ortada. muhtemelen melezsin. yok onlarla kız almışız kız vermişizde. Allah korusun kardeşim. biz insanla evleniriz, hayvanla değil. sen ırken Türk olamadığın için bu konular seni ilgilendirmez. sen git anam türk islam sitelerine orada bol bol kürt, çingene, arap ülkücü var.... :=))

Heryerde tartışmalara yol açan topiclerden, başka fikirlere ağır hakaretler doalyı geçici oalrak uzaklaştırma aldınıs.. Tahribat yönetim!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    altanden ve o"nun gibi okuduğunu anlamaktan, okuduğunun arkasındaki fikri anlamaktan aciz kişiler kürtçülük yaptığımı sanabilirler, yadırgamıyorum. O ve benzeri tiplerden beni anlamalarını, yazdıklarımı anlamalarını beklemiyorum. Anlayanlar olacaktır, onlar benim için yeter. Anlaşılmasa bile yazdıklarım, en azından düşündürecektir. Olayım da budur.

Ha ayrıca; bana ya da bir başkasına melez diyebilmek için önce Türklüğünü ispat etmesi lazım bunu diyeceklerin.
    Napacaz yani ; bundan sonra herkes elinde DNA test sonuçlarıyla mı dolaşacak ? Ya da ellerde antropometri pergeli ile dolaşıp birileri ile konuşmadan önce kafatası çapını mı ölçecez ? T.C İç İşleri Bakanlığına öneride bulunan dilekçeler yazın, deyin ki ; Nüfus Cüzdanlarımızda DNA test sonuçları ve kafatasımızın yapısınıda belirten ibareler olsun. Aman ha yapın, yapmazsanız kendinizle çelişirsiniz.

İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Goktug
    Goktug's avatar
    Erkek
    cancanbey Burada ki herkes en az senin kadar geniş görüşlü ve yazılanı anlayabilecek kapasiteye sahiptir. Bahsedilen Antropoloji gerçek bir bilim koludur. Ve bunun irdelenmesinde herhangibir sakınca göremiyorum.

Kimin Türk olduğunu anlamak için DNA testi yaptırmak gibi tatbiki mümkün olmayan saçma bir niyetimiz yok. Türk ırkının ve milletinin şahsımca genel tarifini ve tespitlerimi ayrı bir başlık (Türk Milleti Nedir ?) altında yaptım. Bunuda yer işgal etmemek için her yere taşıma gereği duymuyorum. Bu tespitlerden katılmadıkların varmı ?

Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. M. Kemal ATATÜRK
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    Goktug herkesin geniş görüşlü ve okuduğunu anlamaya muktedir olduğunu söylemek ile Benim Kürtçü olduğumu söyleyen altanden ile aynı görüşte olduğunu mu söylemeye çalıştın (ki sanmıyorum), yok eğer Kürtçü olduğuma katılmıyor ve söylediklerimden bu türlü bir mana çıkarmamış isen herkesin yazılanı anladığını nasıl söyleyebilirsin ?
    Kaldı ki kimseye hakaret etmek maksadı ile söylemiyorum «yazılanı anlamaktan aciz» lafını, yazılanları biraz daha anlamaya çalışmalarını sağlamak için söylüyorum.

Goktug kafatascılık ile antropoloji bilimini özdeşleştirmenide anlamadım (!) Kafatascılıktan kastedilen aşırılıktır, kaldı ki kan,gen,kemik yapısı v.b değişkendir. Coğrafi koşullara göre değişkenlik arzederler. Yaşam şartları değişmeye,mutasyona mecbur kılar. Bu çağda 6000 yıllık geçmişi olan ilk TÜRK"ün bire bir aynını bulabilmek mümkün değildir.
    Esas olan TÜRKLÜK"tür, TÜRK kültürü, TÜRK anlayışı, TÜRK yaşama biçimidir.
    Elbette TÜRK kanı taşıyan TÜRK"e ihanet ederken zorlanır ve belkide etmeyebilir.
    Ve yine elbette TÜRKLÜK ile yetişmiş bir kimsenin geni,kanı v.b de TÜRK"leşmiş olabilir.
    Bu aşırılıklar insanları iter. TÜRKLÜĞE hizmet etmiş olmayız.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Goktug
    Goktug's avatar
    Erkek
    cancanbey Burada kimsenin yazılanları incelemeden görüş belirttiğini sanmıyorum. Belki herkesin bakış açısı değişik olabilir. Farklı yorumlayabilir. Sonuçta bir takım çatışmalar doğabilir.

Ben sana i.tatlısses"in bitişi başlıklı topikte kürdofil (kürt aşığı) demiştim. Nedeni ise gayet açıktır. Tatlıses"in niyetinin iyi olmadığına eminim. Bu fikrimide geçmiş yaşantısıyla pekiştiriyorum. Belki senin niyetin bu yönde değil ancak ben artık kürtleri genel olarak ele alıyorum.Birkaç tane kürtleri eleştiren yazın da var. Ancak ben artık olaya genel bakmak durumundayım. Cımbızla tek tek ayıklayacak imkana artık sahip değiliz. Bazen kurunun yanında yaşında yanması gerekir. Yoksa kuruyu tutuşturacak ateş dahi bulunamaz. Öte yandan senin Siyasi ümmetçilik anlayışı taşımadığına da eminim. Bu yazılarından gayet net anlaşılıyor. Açıkçası senin istediğin düzenin bu dünyada mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu dünyanın doğasına aykırıdır. Başka bir boyutta belki...

Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. M. Kemal ATATÜRK
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    Goktug doğaya aykırı olan neymiş :) Doğanın ta kendisidir, doğa birleşmeyi sağlayacak, nerede birleşme ; sevgide birleşme, sevgide birleşildiğinde huzurda birleşme olacak, topyekun huzurlu olacaz ve bunu TÜRKLER yapacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    sskanije ne demek «ilk önce gider yine biz baktırırdık» ? siz kimsiniz, sizin dışınızdakiler kim ? TÜRKÇÜLÜĞÜN tapusunu size kim verdi ? TÜRKÇÜYÜZ demeyin ATSIZCIYIz deyin kendinize, hatta nihalatsiz.com cu-net ci, org cu v.s ci,yiz deyin ?
    Hangi hakla TÜRK olduğunuz iddiasındasınız ve neye dayanarak sizden başkalarını TÜRK ya da TÜRKÇÜ görmüyorsunuz (görseniz ne olur görmeseniz ne olur, bu başka bi hikaye). Burada psikolojik masturbasyon yaparken TÜRKLÜĞE zarar vermeyin yeter. Gölge etmeyin başka ihsan istemez TÜRKLÜK sizden.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kayrakanz
    kayrakanz's avatar
    Homo
    loshmil bunu yazdı:
    -----------------------------

Atatürk"ün başlıca özelliklerinden birisi de, eskiden komünistlerin, son dönemlerde ise Türk-islam sentezcisi ümmetçilerin "kafatasçılık" diye tanımlayarak akıllarısıra aşağılamaya çalıştıkları antropoloji bilimine olan merakıdır.

Türkiye"de ilk antropolojik çalışmalar Atatürk"ün isteği üzerine 1924"te, Türkiye Antropoloji Tetkikat Merkezi"nin kurulması ile başlamıştır. Bu kurum daha sonra Türk Antropoloji Müessesesi adını almış, 1930"lu yılların sonunda ise Ankara Dil - Tarih ve Coğrafya Fakültesi"ne bağlanarak Antropoloji ve Etnoloji Enstitüsü adıyla faaliyetlerine devam etmiştir.

Antropoloji Müessesesi"nin araştırma görevlileri Türk Irkı"nın fiziksel özelliklerini belirlemek amacıyla 1937 senesinde, Türkiye"nin on değişik bölgesinde, yaklaşık 60 bin kadın ve erkek üzerinde incelemeler yapmışlardır. Çalışmalarda sefalometri"ye (kafatası ölçümü) ağırlık verilmekle birlikte, tüm vücut ölçümleri de yapılmıştır. Kullanılan parametrelerin başlıcaları kafa indeksi, kulak - burun - ağız ölçümleri, burun - çene açıları, kafa kemiklerinin birbirleri ile birleşme yerleri, yüz indeksleri, boy, beden yüksekliği, bacak - kol uzunlukları ve bunların boya oranları, kürek ve kalça kemiklerinin ölçümü, saç - göz renkleridir.

Bu araştırmalar sonucu Türklerin kafatasının genelde brakisefal olduğu anlaşılmıştır, yani yuvarlak yapıda olup ölçüsü 80 - 90 arasındadır.

Araştırmaları belgeleyen en sağlam kaynak 1925 - 1939 yılları arasında yılda iki sayı olarak yayınlanan Türk Antropoloji Mecmuası"nın 1937 - 1938 tarihli sayılarıdır. Ayrıntılı sonuçları Atatürk"ün isteği üzerine burada yayınlanmıştır. (Bu dergiler Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı"nın arşivlerinde mevcuttur.)

Ayrıca, o dönemde bu çalışmalarda görev alan Dr. Şevket Aziz Kansu"nun külliyatında konu hakkında hayli bilgi mevcuttur. (Şevket Kansu, Atatürk"ün vefatından sonra İnönü"nün etkisinde kalarak komünist olmuş ve 1944 olaylarında Türkçülerin karşısında yer almıştır.)

Atatürk de ölçümler yapıyordu. Akşamları sofrasında bulunanların kafataslarını antropometri pergeli ile ölçtüğü, birçok yakın dostu tarafından ifade edilmiştir. Bir gece İsmet İnönü"nün de kafasını ölçtüğü, ancak İnönü"nün brakisefal çıkmadığı söylenir.

Saygılar...
    www.turkcu.net

loshmilin bahsettigi bir bilimdir gocleri goclerin yonunu arastirmak icin mesela bu metodla macarlarin asya kokenli olddugu kesinlesir macarlar ural asyalilarinin kemik yapisina sahiptir mesela ariler yani aryanlar(anglo saksonlar cermenler polanyalilar)dogu asya kemik yapisindandir fransizlar keltler baska kemik yapsindandir .....yani kisaca bu bir bilimdir loshmil hayal kirikligine ugrayacak ama bunu hemen hemen avrupadaki tum ulkeler yapmistir populasyonlarin dagilimini arastirmak icin mesela fransizlarin kemil yapisi kelt burgund frank kemik yapilarinin melezidir en ilginci almanlardadir irkcilik diye bagiran hitlerşin irkinin kermik yapisinda assagilik irklar diye bahsettigi asyali kemik yapisna cok yakindir....fakat bunlarin bi onemi varmi YOK suan asya kemik yapisina sahip almanlar kendini asyali olarakmi gorecek veya dibimizdeki bulgarlar asyada kalan en yakin akrabalari tatarlarla hic bir bagi veya sempatisi varmi YOK ozaman bu gibi kemiklerle etlerle yapilan bilimden irkciligi bagdastirmayalim..... ATATURK BUYUK BİR TURKCUYDU.......

Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, ama ayri bir gercek varki benim ibne oldugum. butun tokmakcilara selam lar
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kayrakanz
    kayrakanz's avatar
    Homo
    cancanBey bunu yazdı:
    Goktug herkesin geniş görüşlü ve okuduğunu anlamaya muktedir olduğunu söylemek ile Benim Kürtçü olduğumu söyleyen altanden ile aynı görüşte olduğunu mu söylemeye çalıştın (ki sanmıyorum), yok eğer Kürtçü olduğuma katılmıyor ve söylediklerimden bu türlü bir mana çıkarmamış isen herkesin yazılanı anladığını nasıl söyleyebilirsin ?
    Kaldı ki kimseye hakaret etmek maksadı ile söylemiyorum «yazılanı anlamaktan aciz» lafını, yazılanları biraz daha anlamaya çalışmalarını sağlamak için söylüyorum.

Goktug kafatascılık ile antropoloji bilimini özdeşleştirmenide anlamadım (!) Kafatascılıktan kastedilen aşırılıktır, kaldı ki kan,gen,kemik yapısı v.b değişkendir. Coğrafi koşullara göre değişkenlik arzederler. Yaşam şartları değişmeye,mutasyona mecbur kılar. Bu çağda 6000 yıllık geçmişi olan ilk TÜRK"ün bire bir aynını bulabilmek mümkün değildir.
    Esas olan TÜRKLÜK"tür, TÜRK kültürü, TÜRK anlayışı, TÜRK yaşama biçimidir.
    Elbette TÜRK kanı taşıyan TÜRK"e ihanet ederken zorlanır ve belkide etmeyebilir.
    Ve yine elbette TÜRKLÜK ile yetişmiş bir kimsenin geni,kanı v.b de TÜRK"leşmiş olabilir.
    Bu aşırılıklar insanları iter. TÜRKLÜĞE hizmet etmiş olmayız.

benim yazacaklarimin bir cogunu yazmis bana bisey kalmamis

Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, ama ayri bir gercek varki benim ibne oldugum. butun tokmakcilara selam lar
Toplam Hit: 4594 Toplam Mesaj: 13