Atatürk‘Ün İHA Projesi
-
gokcan bunu yazdı:
-----------------------------
Sencer bunu yazdı:
gokcan bunu yazdı:
gerçekten çok ilginç peki bunu hangi kurum yada kim paylaşmış
Geçtiğimiz aylar içerisinde Çin'deki Beyaz Piramitler'in içini görüntüleyen gazeteci Oktan Keleş. Netpano.Com ve de Onaltiyildiz.Com gibi sitelerde yazarlık yapıyor.Bir iki televizyon programına çıkmıştı Habertürk'te.Biraz ilginç bir adam.
peki konuda geçen fotoğraf vb bilgiler askeri bilgi değil mi
Her isteyenin elde edemeyeceği bir içeriğe haiz yazı.Bu da tabi yazarın farklı ilişkileri olduğu düşüncesini akla getiriyor.Sitedeki diğer yazıları da benzer türden.
@Habib Ben teşekkür ederim.
@Xpert Menderes değil İnönü kapatmıştır.Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük truva atı İnönü'dür.Atatürk ile sürekli bir iktidar mücadelesi içerisinde görmüştür kendisini.M.Kemal'in 1930 sonrasında hatıratlarında yer verdiklerini incelerseniz bu konuyla alâkalı daha detaylı izlenimler elde edebilirsiniz. -
çizik aklımda olsun
-
diamonique bunu yazdı:
Tayyip Erdoğan ile Yaşar Büyükanıt arasında Dolmabahçe'de yapılan o gizli görüşmede de Atatürk'ün gizli vasiyetlerinin Genelkurmay tarafından hala açıklanmadığına dair Tayyipin, Büyükanıtı tehdit ettiği gibi bir söylenti var. Acaba bu planın Genelkurmay tarafından geç hayata geçirildiği gibi birşeyden dolayı tehdit etmiş olabilir mi?
-----------------------------yok hocam dolmabahçe görüşmesi 27 nisan muhtırasıyla ilgiliydi.yani en büyük ihtimal 27 nisan muhtırasını vermek için büyükanıta kimlerin baskı yaptığını öğrendi başbakan.büyükanıt birandla 32.gün programında zaten açıklamıştı "çevremde dönen dolapları biliyordum" diyerek.
Atatürk'ün gizli vasiyeti hakkında tek bilinen (halk arasında söylenen) ismet inönünün öldürülmesi olayıydı.çünkü Atatürk inönüyü 1937 de başbakanlıktan almıştı.Atatürk'ün inönünün çocuklarının eğitim masraflarını inönü yaşarken bırakmasının 2 mantıklı açıklaması var.yoksa parayı inönüye de bırakabilirdi.birincisi Atatürk son zamanlarında inönünün öldürülmesi emrini vermişti (fevzi çakmaka) ve vefat etmeden önce kendisine inönünün öldürüldüğü söylenmişti.bunun üzerine inönünün çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak istemişti.ikinci mantıklı açıklama Atatürk inönüye güvenmiyordu.
her iki durumda da devlet güvenliği tehlikedeydi.Atatürk öldüğü anda inönü sahneye çıkmış,Atatürk'ün ekibini tasfiye etmeye başlamış ve kendi şahsını temel alan bir devlet yapısı oluşturmaya başlamıştı.Atatürk hayattayken güvendiği isimlerden biri olan celal bayar başbakan olmuştu.Yani celal bayar Atatürk'ün ekibindendi.
27 mayıs 1960 ta cumhurbaşkanı celal bayar ve adnan menderes,Atatürk ilkelerine karşı çıkmak suçundan darbeyle makamlarından indirilmişlerdi.darbeyi ismet inönü planlamıştı.yani Atatürk'ün ekibinden ve onun son başbakanı celal bayar ve adnan menderes Atatürk ilkelerine karşı çıktıkları iddiasıyla indirilmişlerdi.yani bu şu anlama geliyordu.ikinci dünya savaşı ve sonrasını dahi önceden gören Atatürk,celal bayarın kendisine ihanet edeceğini görememişti ! öyle ya 27 mayıs darbecileri Atatürk'e ihanet etmekle suçlamışlardı bayar ve menderesi.
benim görüşüm şudur.27 mayısta devleti tümüyle ele geçiren inönü ve ekibi Atatürk'ü kendi bakış açılarıyla yorumlamışlar ve "Atatürkçülük işte budur" diyerek bir Atatürkçü modeli çizmişlerdi.o modelin dışında kalanları Atatürk'e ihanet ettiler diyerek tasfiye etmişlerdi ve halen de tasfiye ediyorlardı.
şimdiye kadar genelkurmay da inönü ekibinin yönetiminde olduğundan sanırım birçok meseleyi gizleme ihtiyacı hissetmişlerdi."Atatürk'ün gizli vasiyeti" varsa neden gizlidir ? kim gizlemiştir ? Atatürk inönüyü görevden aldığında onun Türkiye'yi yönetmesini sakıncalı bulduğu için yapmıyor muydu bunu ?
birçok şey gizli kaldı.ama sistem yeniden kurgulanıyor.
-
acıkistihbarat'a birçok yazı ve konuşmasında Atatürk baştakilerin şahsi çıkarlarını devletten üstün sayabileceğini söylüyor..belkide tüm şartlar oluştuğunda bir ihtilal olacak ve asker devamında Atatürk'ün planladığı şekilde devlet duruşunu değiştirecek..çok hayal ürünü olabilir ama Atatürkten bahsediyoruz geleceği bu denli iyi analiz edebilen biri bunun bir önleminide düşünmüştür diye düşünyorum sadece güzel cümleler kurup bırakmamıştır bu işi..yani vasiyetin gizlilik nedeni bu olabilir..
-
Oldukça ilgi çekici vay be.
-
Arsiv atmak lazim guzel paylasim tesekkurler.
-
çizik yarın ilk işim incelemek olcak.
-
Cidden ilginç onca merakıma onca araştırmama (kendi çapımda) onca okumama rağmen ilk defa duyduğum bir konu. Hocam biraz daha ydınlat cidden yav bunları açıklayanlar kimlerdir necidir?
-
bununla ilgili bi şeyler duymuştum ama hiç bi şey görmemiştim iyi oldu bu...
-
güzel şeyler var. atatürk'ün zamanındaki nesil niye bunları ileri taşımamış anlamıyorum. şurda bu olayla bugün arasında 80 sene var. böle bişeyden haberim bile yoktu. devlet saklasın bunları. kimseye söylemesin. o zaman daha faydalı oluyo sanırım...