Ateistlere Matematiksel Cevap
-
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------
IronEagle bunu yazdı:
-----------------------------
Hacı Nedir Bu Durum Yav Resmen Diss Atıyorsunuz Birbirinize :D
-----------------------------oy enam yarıldım :DDDDD
-----------------------------:)
-
nedir bu dinler kargaşası size ne baskasının dininden ? beni kasmaz ama bence sadece siyaset değil dinde yasaklansın... gereksiz bi çok konu var
buranın bi bilişim sitesi olması gerekirken aktif konulara baktığımda bilişimle alakalı bi halt göremiyorum ... ama önceden böyle değildi ya ben cok sey öğrenmiştim tbtden kalite düştü ...
-
Sizin dininiz size, benim dinim banadır...
-
iyi hoş herkes bişeyler yazmış ama olaya her iki taraf da objektif değil subjektif olarak bakmış. ilk olarak şunu söylemek istiyorum; evrim teorisi dünyada yaşamın nasıl başladığını değil nasıl çeşitlendiğini açıklar. bununla ilgili gayet bilimsel çalışmalar bulmak mümkündür. dünyada yaşamın nasıl başladığı konusu ise hala bilimsel olarak cevabı bulunmuş değildir ki zaten bilimin şu an bununla pek de uğraştığı söylenemez. bu da tek hücreliden en karmaşık organizmaya kadar tüm canlılarda bulunan ve hayatın kaynağı olan DNA ve RNA moleküllerden kaynaklanır. çünkü bu moleküller bahsettiğniz tüm o proteinlerin yapısını nasıl bir araya geleceklerini belirler. hücrenin nasıl bölüneceğini, hücre zarınızı nasıl olacağını, nasıl solunum yapacağınızı, nasıl çoğalacağınızı yani herşey bu moleküllerde şifrelidir. kısacası hayatın şifresi bu molküllerdedir. hatta bu moleküllerin bile nasıl oluşturulacağı bile yine bu moleküllerdedir. peki o zaman bu moleküller nasıl oluşmuştur. aslında bilimsel olarak ilk önce bir canlının yapısında olan proteinin değil bir DNA veya RNA molekülünün oluşması gerekir. bahsettiğiniz tüm o proteinler aslında DNA lardaki şifrelere göre oluşur yani ilk olarak DNA oluşmalıdır tartışılması gereken budur.
evrim teorisine gelince; charles darwin teorisini kullanark bilimsel düşünceye yeni bir boyut kazandırmış ve destek olmuştur. darwin in teorisi ile ilgili olarak günümüzde kayda değer pekçok gelişme sağlanmıştır. ancak bu demek değildir ki tek hücreliden insana kadar oluşturulmuş evrim zincirindeki her halka yerini bulmuş ve kesin doğrudur. canlı organizmaların doğada gen alışverişinde bulunduğu bilinmektedir. türler veya familyalar arasındaki geçişten ziyade canlılardaki değişiklikler gözlemlenip açıklanabilmektedir. ama başında da dediğim gibi evrim teorisinin amacı canlılığın nasıl başladığı değil nasıl çeşitlendiği ile ilgilidir. bence ne evrimi olduğu gibi inkar edebiliriz ne de olduğu gibi kabul edebiliriz. yeryüzündeki bu kadar çok canlı türünün milyarlarca yıl nasıl bir etkileşim içinde olduğunu tam olarak kestirmek pek mümkün görünmüyor.
ayrıca bilimin amacı niçin sorusuna yanıt aramak değil de nasıl sorusuna yanıt aramaktır.
-
ilk mesajları okudum da bir yanlış anlaşılma var sanırım.. her olguyu çürüten ve dine bağlayan teist kesimin yaptıklarıdır. ateistler, evrimciler, kafirler ve hatta çoğunuza göre 'darwinin itlerini' oluşturan kısım her tür olguyu bilimsel deney metodlarıyla açıklamaya çalışır. konunun en usta ismi richard dawkins bile ataların kökeni : hayatın başlangıcına yolculuk kitabında 0 noktasını soru işaretiyle göstermiştir. açıklanmamış olguları sağa sola dayandırmamıştır. proteinin oluşma olayına gelincede.. 5. kattan aşağıya atlayıp ölmeyen insanlar var.. çoğunuza göre allahın hikmeti oluyor bu.. olasılığını hesapladınız mı peki bu hikmetin..? eminimki o proteinin anlamlı bir yapı kazanmasından daha düşük çıkacaktır.. ama oluyor işte (: oluncada bunun adı olasılıksızı başardı değil, allahın hikmeti oluyor.. (: