Ateşin Yanma Mantığı
-
İyi akşamlar dostlar, gece vakti düşüncelere daldım ve tam emin olmadığım bir konu var. Ateş ve ısının yanışının ayrıntısı.
Küçükken duyduğum ve emin olmadığım bir düşünce var "ateş maddeyi titreştirir ve enerjiye dönüştürür" googlede aradım ama benzer bir şey bulamadım, zaten millet bilimsel konuşalım diye saçmalayacak yer arıyor. Net bir şekilde biri anlatabilir mi?
-
madde zaten enerjidir bir dönüşüm söz konusu olamaz.
-
piknik yap.
eti mangala koyduğunda ve koştura koştura arabadan buz gibi filitresiz biraları getirdiğinde ateşin yanma mantığının pek önemi olmadığını anlayacaksın.
manitayla piknikte eti kemirirken biranı yudumlarken arabayı hangi ağacın arkasına kuytu köşe yere park edeyim diye düşünürken ateşin yanma mantığının ne kadar gerekiz bir bilgi olduğunu anlayacaksın.
asıl ateş karşında et kemiriyor. arabayı park edecek yeri bul ve odunu ver sobaya.
-
ark meselesi
-
Fatih54 bunu yazdımadde zaten enerjidir bir dönüşüm söz konusu olamaz.
madde zaten enerjidir, dusuk titresime sahip oldugu icin maddesel ozellik gosterir. bir maddenin yanmasi sadece enerjinin degismesidir, enerjinin kaybolmasi diye brsey soz konusu degildir. (bkz. Enerjinin Korunmsi)
-
Dj_DooM3 bunu yazdıFatih54 bunu yazdımadde zaten enerjidir bir dönüşüm söz konusu olamaz.
madde zaten enerjidir, dusuk titresime sahip oldugu icin maddesel ozellik gosterir. bir maddenin yanmasi sadece enerjinin degismesidir, enerjinin kaybolmasi diye brsey soz konusu degildir. (bkz. Enerjinin Korunmsi)

-
XYZ+O2 kimyasal tepkimesi sırasında bağlarda kopmalar olur ve enerji açığa çıkar. Bu belirli bir sıcaklığı geçtiğinde onu ateş olarak görürsün.
-
titreşim artıyor ısınıyor ısınıyor sürtünmeden dolayı alev alıyor?
-
http://www.youtube.com/watch?v=2ga-k598EJo
bunun eli neden yakmadığını öğrenirsen mantığı anlarsın zanımca :D
-
TheKorsans bunu yazdı
titreşim artıyor ısınıyor ısınıyor sürtünmeden dolayı alev alıyor?
sorduğum özetle bu, böyle mi oluyor?
-
how does fire start?
How do fires start? diye aratırsan birşeyler çıkar.