Ati Sorunları (Almayın Aldırmayın)
-
15 yıldır bilgisayarla iç içeyim ne zaman ati denesem pişman oldum. İlk 2005-2007 falandı fotoğrafçıda 20 - 22 inç civarlarında tüplü monitör kullanıyorduk ekranda tuhaf bir titreme vardı ne yaptıysak gitmedi. O yıllarda ekran titremesi olayını birçok ati ekran kartı kullanan alette gördüm. 85 Hz yapmamıza rağmen 60 HZ gibi çalışıyordu. Monitörü 60 Hz kullananlar zaten farketmiyor ama 85 HZ alışanlar için 60 HZ çok göz yoruyor.
2010-2011 yıllarında tekrar ati'ye şans vereyim dedim. HD 3650, HD4650 modelleri vardı. Photoshop cs5'e geçince ekran kartlarının son sürücüleri ile photoshop'un ekran kartını kullanan özelliklerini kullanamıyorduk. Hala daha kullanılamıyor sondan 3 önceki sürücü ile ekran kartı düzgün çalışıyor.
Tam tövbe etmiştim yıl 2015 son bir şans daha vereyim dedim. 500 TL civarlarında fiyatı olan sapphire r9 270x aldım şimdi kafamı nereye vursam diye düşünüyorum. Son sürücüsü eylül ayında çıkmış 5 aydır başka sürücü çıkartmamış adamlar. 13 yıldır kullanıyorum ilk kez photoshop saçma bir şekilde ekran kartını kullanamadığı hatası verdi. Kapatıp açtım düzeldi ama gelecekteki Photoshop sürümlerinde çok sorun çıkartacağından eminim. Ek olarak 2. monitörde izlediğim videolar Nvidia ekran kartı ile daha netti %30 civarı kalite kaybı var şu anda.
İşin özeti fanatiklik yapıp sadece ati kullandıysanız nvidia deneyin derim. 3d studio max falan da kullansam başka sorunlar çıkacaktı büyük ihtimalle. 3. denemede de ati sıçtı bu saatten sonra almam çevremden de kimseye aldırmam. 500 TL veriyoruz oyunu geçtim photoshop'u bile doğru dürüst kullanamıyoruz.
DarkSkull tarafından 13/Tem/15 13:44 tarihinde düzenlenmiştir -
grafik çalışıyorsan zaten nvidia'dan şaşmayacaksın. hele ki zenginsen direk quattro :D
-
Valla hocam bende Atı kullanıyorum birtek HD4650 modelinde sorun oldu :D şuanda HısHd5830 kulllanıyorum önümüzdeki ay kasa toplamayı düşünüyorum yine atı alıcam :D bu sefer cpu'da amd alıcam :D
-
nevorapat bunu yazdı
Valla hocam bende Atı kullanıyorum birtek HD4650 modelinde sorun oldu :D şuanda HısHd5830 kulllanıyorum önümüzdeki ay kasa toplamayı düşünüyorum yine atı alıcam :D bu sefer cpu'da amd alıcam :D
Hocam yakma kendini diyeceğim ama... neyse :)
-
nevorapat bunu yazdı
İstersen benim kartı sana vereyim ben nvidia alayım :) Bayilik var normal fiyattan daha uyguna alıyorum. Kart 1-2 haftalık aldığım fiyatın altına veririm. İstersen sende bayilik falan yoksa diğer parçaları da aldığım bayi fiyatından veririm sana.
Buradan başka biri de olursa teklifim geçerli her türlü mantıklı takasa teklife açığım :) Başka birşey lazımsa kar koymadan bayilik olan yerden ne lazımsa alırız.
Bu arada oyun performansı hakkında çok birşey demiyorum sadece oyun oynasaydım belki de sorun yaşamazdım. Elimde kalırsa bu son aldığım kartı oyunda deneyeceğim artık.
-
Araya girip bir soru sorayım...
sanalmarketim nokta com dan alışveriş yapan var mı? Güvenilir mi?
Ve sss kısmında parçalı ödeme yapabilirsiniz diyor fakat ödeme kısmına gelince ben öyle birşey göremiyorum...Mobilim ondan mı acep? Ya da bir yolu mu var?
Ayrıca MSI GE70 SSD li olanı alacağım,önerir misiniz?
-
Oradan 1-2 parça birşey almıştım ama ne aldığımı unuttum :) Sorun yaşamadım.
-
DarkSkull bunu yazdı
hocam bu parçalı ödeme nasıl oluyor? Havale + kredi kartı kullanarak nasıl alacaz?
-
Bu destekleme, desteklememe olayları hemen hemen tüm modellerinde var.
En son 7970m modelini kullandım. Nvidia quadro serisinin son modellerine yakın cad'de performansı vardı. Ancak autocad'de çalışmıyordu. Düşünsene, solidworks, catia, nx'de canavar gibi çalışan kart autocad'de çalışmıyor. Oyun performansı da iyiydi tabi.
Şimdi quadro'ya geçtim, rahatım çok şükür.
-
KILICH bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
hocam bu parçalı ödeme nasıl oluyor? Havale + kredi kartı kullanarak nasıl alacaz?
Onu kullanmadım bilmiyorum. Kredi kartı ile tek seferde ödemiştim.
-
işlemcide intel grafik yongasında nvidiadan şaşmamak lazım biraz pahalı ama uzun vadeli düşününce parasının hakkını veriyor ne amd den ne de atiden yüzüm güldü şimdiye kadar.