Atış Poligonları Hakkında Bazı Sorular ?
-
hocalar hayatımda hiç silah kullanmadım.merak ediyorum nasıldır.
istanbul anadolu yakasında bildiğiniz atış poligonları nereler?
daha önce hiç deneyimi olmamış birinin kullanmasına izin veriliyor mu?
ücretleri nasıl?
-
Atış poligonlarından ruhsatlı tabancası olan kişiler,milli atıcı olarak hak kazanmış milli sporcular,asker,polis ve tabancalı özel güvenlik sertifikası almış kişiler faydalanır.
-
Tabi bunun yanında özel atış poligonu sertifikası alan yerlerde var,bunların özellikleride şöyle;
1-18 yaşını doldurmuş, hiçbir ruhsatı bulunmayan bay ve bayan vatandaşlarımızın kimlikleri ile müracaatları halinde Poligonumuza ait silah ve mermiyi ücreti karşılığında alarak,
2-18 yaşından küçük vatandaşlarımız yanlarında vasileri bulunmak ve kimliklerini ibraz etmek suretiyle,
3-Bulundurma ruhsatlı tabancası bulunan vatandaşlarımızın Silah Nakil belgesi aldıktan sonra,
4-Taşıma ruhsatlı tabancası bulunan vatandaşlarımızın ruhsat ve kimliklerini ibraz ettikleri takdirde,
5-Özel Güvenlik Eğitimi veren tüm şirketlerin uygulamalı eğitim atışlarına,
6-Bünyesinde silahlı olarak görev yapan özel güvenlik görevlisi bulunduran Özel Güvenlik Şirketlerinin, tüm kamu ve özel kuruluşların hizmet içi eğitim atışlarına,
-
ücretler mermi başı 2 ya da 3 tl olarak değişiyor mermi fiyatları mke' de 1.150 krşa satılıyor bunlar üstüne kar koyup atış yaptırıyorlr işte işle ilgili eğitim gereği avrupa yakasında perşembe günü atış yaptım daha yeni sistem bu şekil illa polis vs olmasına gerek yokmuş isteyende gidip atış yapabiliyormuş öyle ekstra koşulları yok
-
DeaD_BY bunu yazdı:
-----------------------------hocalar hayatımda hiç silah kullanmadım.merak ediyorum nasıldır.
istanbul anadolu yakasında bildiğiniz atış poligonları nereler?
daha önce hiç deneyimi olmamış birinin kullanmasına izin veriliyor mu?
ücretleri nasıl?
-----------------------------
Altunizade de. Mermi basi 3 tl. 18 yasindan buyuksen tek basina gidip muracaat edip atis yapabilirsin. 18 yasindan kucuksen velin ile gidip formaliteden olan kagidi imzalatip o gun ve sonraki atislarinda sorunsuzca girebilirsin. -
ümraniyede gitmiştim mermi başına 2.5lira ama hiç öyle katı kuralları yok 18in altındaysa yanına reşit birini al hiç bir sorun olmaz ilk atışta insanın kalbi güm güm oluyor :))
adresi:
PRINCESS ATIŞ POLİGONU
Atakent Mah. Mithatpaşa Cad. Princess Plaza No: 102/B-3
ÜMRANİYE/İSTANBUL -
command3r bunu yazdı:
-----------------------------ümraniyede gitmiştim mermi başına 2.5lira ama hiç öyle katı kuralları yok 18in altındaysa yanına reşit birini al hiç bir sorun olmaz ilk atışta insanın kalbi güm güm oluyor :))
adresi:
PRINCESS ATIŞ POLİGONU
Atakent Mah. Mithatpaşa Cad. Princess Plaza No: 102/B-3
ÜMRANİYE/İSTANBUL
-----------------------------
Atakentte ikamet ediyorum evimizin ust sokaginda bu poligon bir kac tatsiz olay duydum hakkinda oranin ondan onermedim ama arkadasin verdigi adresden ulasip deneyebilirsin -
anadolu da ümraniye de yada sancaktepe yolu üzerinde bi yerde görmüştüm kapanmadıysa 2 yıl önce vardı.
-
Bu tip silahlardan atabiliyor muyuz ? Yoksa tabanca mı veriyorlar sadece .

-
lisedeyken dershaneye giderken tarih dersinden kaçıp giderdim
ozaman silahda mermide poligondandı pahalı oluyordu ama verdiği zevk yeter :)
pederden istemiştim vermemişti silahlarından birini a.q
sonra sattı sanırım hepsini :(..
-
ilk atışımı 10 yaşında yapdıydım :D tabi poligonda felan değil :D arazide bayramlarda felan köye felan gidiyorsan git bir yakınına söyle varsa tabancası attırsın poligon felan sıkıyor beni