Atm'lerde Neden Xp Kullanılıyor
-
cankol bunu yazdı
Banka sektörü risk affetmez. Xp microsoft altında ama linux sistemlerin bir yeri yok. bir sorun olsa microsofta hesap sorarsın ama linuxta hesap sorabileceğin kimse yok.
kendi elemanları geliştirebilir evet ama sorunla karşı karşıya kalındığında, banka kaynaklı olması yerine, farklı firmaya topu atmak bankanın imajını da korur.
kaldı ki banka dediklerimiz 3-5 lira için icra davalarıyla uğraşıyorken, sistem ve altyapı için risk alacaklarını sanmıyorum.
tabi bunlar benim kendi düşüncelerim. işin içinde olanlar daha iyi bilirler.
Desteği kesilmiş bir uygulamayla devam ediyorlar ve yarın öbürgün bir güvenlik açığı çıktığı zaman nasıl fava açacaklar? Zaten desteği sürmeyen bir sistem ve onu kullanarak bu riski göze almış oluyorsun. Eğer desteği devam eden bir sistem olsa dediğini anlarım ama XP için bu bence mantıksız.
Burada sorun bence farklı bir alanda ve cevapları daha önce güzelce verilmiş.
-
her zaman en yeni teknoloji en iyisi değildir. Bildiğim kadarıyla pentagon hala nükler füze kodlarını kafam kadar 3 inçlik disketlerde saklıyor. Sebebi sorulduğunda sistem çalışıyor vede güvelik olarak en iyisi bu demişlerdi.Adamlarda tahminen xp yi kendilerince hayvan gibi derledi vede atm için mükemmelleştirip en güvelinlir haline getirdi.
-
bildiğim kadarıyla eskişehir merkezdeki garanti bankası atmleri windows 10
-
rebelpower bunu yazdı
akbankta aynı şekilde
edit: o değilde bi yerde eskişehir yazdığını görünce içim bi hoş oluyo çok sveiyorum lan bu şehri :D
Nvidia tarafından 15/Mar/17 12:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Nvidia bunu yazdırebelpower bunu yazdı
akbankta aynı şekilde
edit: o değilde bi yerde eskişehir yazdığını görünce içim bi hoş oluyo çok sveiyorum lan bu şehri :D
hocam al bendende o kadar :)))
-
Yeni sistem en iyi sistem değildir.
-
Hocam bu atmlerin ip adresini nasıl tespit ederiz?
-
-
d3lete bunu yazdı
Hocam bu atmlerin ip adresini nasıl tespit ederiz?
+1
-
bir arkadaşım çalışıyor yapı kredi de win 7 ye geçirdik değişen bi sikim olmadı win7 ama şuan diyordu