Autocad 2000
-
wrongpeople bunu yazdı:
-----------------------------
açı ne olacak uzunluk ne olacak bi anlatsana
ya da şöyle diyeyim @0,8 yazarsan çizgi y aksanında 8 birim yukarı gider bell bi açı olmaz ama şöyle yazarsan @8<45 45 derecelik açıyla 8 birim uzunluğunda çizgi çizer
-----------------------------abi şekil bir üçgen dal ile sol kısım düz çizgisi 40 linear ile sağdaki uç ile alttaki uç mesafesi 32 cıkıyor solda çektiğimizde bunu çizemedim @8,32 mi -8,32 mi ayrıca 40 dan sağa geçerken herhangi bir uzunluk belirtmemişler sadece 32 ve 40 ı biliyorum
abi autocad e yen başlamak ne kötüymüş ya
-
üçgen çıkıyor ama çok dar işte
http://i1002.hizliresim.com/2010/2/27/3641.jpg
-
Bu şekildemi anlatmak istedğin

-
evet buna benzer üstte resmi var benim şeklin
-
üçgenin üsteki uç kısmının altaki çizgiye göre tam ortada olmasınımı istiyorsun?
-
archair23 bunu yazdı:
üçgenin üsteki uç kısmının altaki çizgiye göre tam ortada olmasınımı istiyorsun?
-----------------------------aslında istediğim şey o üst çizgilerin uzun olması mesela üçgenin içi çok dar orda ama şöyle bişi yaptım sağdaki uçtan tuttum üçgeni genişlettim
ama daha pratik bir yolu yok mu bu işin
-
HeadBanger bunu yazdı:
archair23 bunu yazdı:
-----------------------------aslında istediğim şey o üst çizgilerin uzun olması mesela üçgenin içi çok dar orda ama şöyle bişi yaptım sağdaki uçtan tuttum üçgeni genişlettim
ama daha pratik bir yolu yok mu bu işin
boyutlarına göre yapcaksın yani komut vererek autocadde böle ama solidworks de çok kolay autocad böle
----------------------------- -
tamam o zaman neyse ben çizimime devam edeyim başım sıkıştıkça bu konuya yzarım :)
-
line komutunu girdikten sonra klavyeden , ' < ' tusuna bas . kac derece olacagını belırt , sonra da cizginin kac cm olacagını belırt enter la . =)