Autocad Çıktı Sorunu
-
elimde bir tesisin kuvvet projesi var ve a3 boyutunda lakin bu a3 e çıkarken dikdörtgen oldugundan yanlamasına üsttende alttanda boşluk bırakıyor bunu full kağıda nasıl çıkarabliirz ?
edit: elimde autocad 2000 var :))
-
fit to paper gibi bir seçenek olması lazım ona tıkla düzelir
-
EWELANCHE bunu yazdı:
-----------------------------
fit to paper gibi bir seçenek olması lazım ona tıkla düzelir
-----------------------------plot kısmındamı ?
-
çizim tam olarak blidiğin dikdörtgen yanlardan oturuyor ama üstten alttan boşluklar kalıyor
-
sığmıyordur da ondan...
Yani A3 kğıdın tamamına baskı yapmasımümkün olmayabilir yazıcı ya da plotterin
Ya da yazııcı ayarlarında Landscape / manzara / yatay seçeneği gibi şeyler varsa bir de öyle dene fit to paper yaparsan orantı kaybolur 1e1 ölçekli yada düzün ölçekli çıktı alamayabilirsin...
-
Bire bir sığdırma varmı bilmiyotrum ama üstten altta 1-2 cm boşluk kalır. Ama Paper size kısmında ölçeklere bir bak istersen belki tam bir sonuç ala bilirsin. Plot kısmında.
-
ya hocaya filan sordum burdaki inşaat öğretmenine :) dedi ölçeği küçültüceksiniz.. o zaman tam sığdırma olabilir..ne lanet bir iş ya
-
B serisi kağıt basabiliyorsa o kurtarabilir.. Yoksa YA A2 ya da iki parça çıktı alıp bantla yapıştıracaksın.. illa o ölçekte çıktı alacaksan...
Zaten çıktı alıraken sorar san 1 Unit=? kaç diye .. sen 1cm ya da ne ise onu söyliyceksin bir de ölçek soracak 1:1 1:2,5 1/50 neyse.. Previevde zaten görünür sığıp sığmadığı..
-
HeadBanger bunu yazdı:
ya hocaya filan sordum burdaki inşaat öğretmenine :) dedi ölçeği küçültüceksiniz.. o zaman tam sığdırma olabilir..ne lanet bir iş ya
-----------------------------Dosyayı bir yere upload et, a3'e pdf yapıp yollayayım
-
gkhn759 bunu yazdı:
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------Dosyayı bir yere upload et, a3'e pdf yapıp yollayayım
elimizde çizim dosyası yok vardır diye ümit ettik lakin fotokopiye hoca fotokopi olarak vermiş :) eğer fotokopide olmaz ise elimizde çizcez ya otocad ya da eski usül :) -
kağıtta boşluk kalıyorsa kesiver hocam boşlukları..